• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kermainen kapris-pekonimaksa

Paistettu maksa saa herkullisen kastikkeen kapriksista ja pekonista. Tarjoa perunasoseen, vihreiden papujen ja puolukkahillon kanssa.
Kermainen kapris-pekonimaksa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 260 kcal / annos (150g)

Ainekset

4 annosta
    • 400gnaudanmaksaa ohuina viipaleina
    • 100gpekonia
    • 1/3tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1tlk(2 dl)ruokakermaa (10%)
    • 1tlvehnäjauhoja
    • 1/2dlvettä
    • 1pieni oksatuoretta rosmariinia
    • 2rklkapriksia

Valmistus

alle 30 min
  1. Levitä pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna hitaasti, jotta rasva irtoaa pekonista. Kääntele, kunnes pekonit ovat läpikuultavia ja saaneet vähän väriä. Nosta pekonit valumaan talouspaperin päälle.
  2. Poista tarvittaessa maksaviipaleista ohut pintakalvo. Jos viipaleissa on suuria verisuonia, poista niistä kalvo leikkaamalla. Jaa viipaleet kahteen tai kolmeen osaan koon mukaan ja ruskista kevyesti molemmin puolin pekonin rasvassa. Viipaleet saavat jäädä sisältä pehmeiksi. Nosta sivuun. Mausta viipaleet suolalla ja mustapippurilla.
  3. Puhdista pannu. Leikkaa pekoniviipaleet paloiksi ja nosta pannulle. Kuumenna, lisää ruokakerma ja rosmariininoksa.
  4. Vatkaa vehnäjauho kylmään veteen ja lisää siivilän läpi ohuena nauhana kiehuvan kastikkeen joukkoon. Anna kastikkeen kiehua 2-3 minuuttia ja lisää kaprikset.
  5. Nostele maksaviipaleet pannuun ja kuumenna kastikkeessa nopeasti. Tarjoa välittömästi perunasoseen, keitettyjen vihreiden papujen ja puolukkahillon kanssa.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 260 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia24 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1