Kermainen kapris-pekonimaksa
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kananmunaton
Paistettu maksa saa herkullisen kastikkeen kapriksista ja pekonista. Tarjoa perunasoseen, vihreiden papujen ja puolukkahillon kanssa.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
400 g | naudanmaksaa ohuina viipaleina tai |
100 g | pekonia tai |
1/3 tl | suolaa tai |
mustapippuria tai | |
1 tlk (2 dl) | ruokakermaa (10%) tai |
1 tl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | vettä tai |
1 pieni oksa | tuoretta rosmariinia tai |
2 rkl | kapriksia tai |
Ravintosisältö
Energia | 807 kJ / 193 kcal |
Rasva | 11,3 g |
josta tyydyttynyttä | 5,2 g |
Hiilihydraatit | 5,8 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 17 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Levitä pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna hitaasti, jotta rasva irtoaa pekonista. Kääntele, kunnes pekonit ovat läpikuultavia ja saaneet vähän väriä. Nosta pekonit valumaan talouspaperin päälle.
Poista tarvittaessa maksaviipaleista ohut pintakalvo. Jos viipaleissa on suuria verisuonia, poista niistä kalvo leikkaamalla. Jaa viipaleet kahteen tai kolmeen osaan koon mukaan ja ruskista kevyesti molemmin puolin pekonin rasvassa. Viipaleet saavat jäädä sisältä pehmeiksi. Nosta sivuun. Mausta viipaleet suolalla ja mustapippurilla.
Puhdista pannu. Leikkaa pekoniviipaleet paloiksi ja nosta pannulle. Kuumenna, lisää ruokakerma ja rosmariininoksa.
Vatkaa vehnäjauho kylmään veteen ja lisää siivilän läpi ohuena nauhana kiehuvan kastikkeen joukkoon. Anna kastikkeen kiehua 2–3 minuuttia ja lisää kaprikset.
Nostele maksaviipaleet pannuun ja kuumenna kastikkeessa nopeasti. Tarjoa välittömästi perunasoseen, keitettyjen vihreiden papujen ja puolukkahillon kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Atria naudan maksaviipale n.400gHinta n. 3,58/kpl8,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pysyvästi edullinenValio Hyvä suomalainen Arki ruokakerma 10 % 2dl HYLA UHTHinta 0,59/kpl2,95/l
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Oksasen puutarha Rosmariini 20g SuomiHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35gHinta 1,19/kpl34,00/kg
- Atria Suomalainen Pekoni 100gEtuhinta 1,99/kpl19,90/kgnorm. 2,09/kpl (20,90/kg)
- HK Amerikan Pekoni Gourmet 140gEtuhinta 2,99/kpl21,36/kgnorm. 4,09/kpl (29,21/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Pirkka ruokakerma 10% 2dl laktoositonHinta 0,65/kpl3,25/l
- Juustoportti ruokakerma 10% 3,3dl laktoositonHinta 2,45/kpl7,42/l
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl197,50/kg
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Pirkka kapris 50g/35gHinta 0,99/kpl28,29/kg
- Santa Maria Kapris 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,3(10 arviota)
- alle 30 min4,6(27 arviota)
- alle 30 min3,7(74 arviota)
- alle 30 min4,0(88 arviota)
- alle 30 min3,8(4 arviota)
- yli 60 min4,6(15 arviota)
- alle 30 min3,7(70 arviota)
- alle 30 min
Arvostele resepti
ka. 4,6 (7 arviota)