Portugalilainen piri-piri kanaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Portugalilainen piri-piri kana

Tulinen ja mehevä piri-piri-kana saa seurakseen raikasta ja rouheaa peruna-lehtikaalisalaattia.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 1 kg)kokonainen broileri

Marinadi

    • 3Pirkka mietoa punaista chiliä
    • 1(50 g)pieni sipuli
    • 4valkosipulinkynttä
    • 3/4dloliiviöljyä
    • 1/2dlpunaviinietikkaa
    • 2rklruokosokeria
    • 2tlsavupaprikajauhetta
    • 2tloreganoa
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Murskattu peruna-lehtikaalisalaatti

    • 750guusia perunoita
    • 3/4dlbeluga-linssejä
    • 100glehtikaalia
    • 1rklrypsiöljyä
    • 2kesäsipulia varsineen
    • 2dlrucolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Halkaise chilit ja poista noin puolet siemenistä. Paloittele chilit ja siirrä tehosekoittimeen. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet ja siirrä tehosekoittimeen. Lisää loput marinadin aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi.
  2. Poista broilerin selkäranka leikkaamalla saksilla rangan molemmilta puolilta. Ota selkäranka pois ja levitä broileri litteämmäksi. Käännä vatsaontelo alaspäin ja paina broileri litteäksi.
  3. Nosta broileri isoon tukevaan muovipussiin ja kaada marinadi mukaan. Sulje pussi ja kääntele, niin että marinadi levittyy tasaisesti. Anna marinoitua jääkaapissa puoli tuntia. Nosta sitten huoneenlämpöön ja anna marinoitua vielä noin puoli tuntia.
  4. Pyyhi broilerista enin marinadi pois ja grillaa keskilämpöisessä grillissä molemmin puolin välillä käännellen. Kun lintu on saanut riittävästi väriä, työnnä rintafileen paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Anna kypsyä grillin epäsuorassa lämmössä noin 125 asteen lämpötilassa, kunnes lämpömittari näyttää 65 astetta. Peitä broileri foliolla ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
  5. Valmista broilerin kypsyessä peruna-lehtikaalisalaatti. Keitä pestyt perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Poista lehtikaalista paksut lehtiruodit. Sivele lehtikaalinlehdille öljyä. Grillaa lehtikaalia kuumassa grillissä noin minuutti kummaltakin puolelta.
  7. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
  8. Murskaa perunoita kevyesti esimerkiksi survinnuijalla. Suikaloi grillattu lehtikaali. Hienonna kevätsipuli. Lisää perunoiden joukkoon kaikki salaatin ainekset sekä kastike ja sekoita varovasti nostellen.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille