Juures-merimiespihvi
Vuokaan ladottu juures-merimiespihvi on perusruokaa parhaimmillaan. Satokauden juurekset ja maukas liemi viimeistelevät maun.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 400gnaudan sisäpaistia
- 2rklöljyä tai voita
- 1tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
- 1kgperunoita
- 200gselleriä
- 1(200 g)palsternakka
- 1-2(150 g)porkkanaa
- 2-3(200 g)sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1tlk(0,33 l)olutta
- 2dlvettä
- 2rklKnorr liha- tai vasikanfondia
- 8-10kokonaista maustepippuria
- 1laakerinlehti
- 2-3rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna tai
- 2tlkuivattua rosmariinia
- 2rklvoita
Valmistus
yli 60 min- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Nuiji tai painele viipaleita hieman. Ruskista viipaleet rasvassa pannulla muutamassa erässä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja viipaloi perunat, selleri, palsternakka, porkkanat ja sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Lado juurekset, sipulit ja lihat uunivuokaan kerroksittain, jätä päällimmäiseksi kerrokseksi perunoita.
- Kaada vuokaan olut. Liuota lihafondi veteen ja kaada vuokaan. Nestettä pitää olla sen verran, että raaka-aineet melkein peittyvät. Lisää maustepippurit, laakerinlehti ja rosmariini sekä lopuksi pinnalle voi nokareina.
- Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia. Peitä vuoka foliolla paistamisen loppupuolella, ettei se tummu liikaa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi