Juures-merimiespihviTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Juures-merimiespihvi

Vuokaan ladottu juures-merimiespihvi on perusruokaa parhaimmillaan. Satokauden juurekset ja maukas liemi viimeistelevät maun.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 400gnaudan sisäpaistia
    • 2rklöljyä tai voita
    • 1tlsuolaa
    • 1tlmustapippuria
    • 1kgperunoita
    • 200gselleriä
    • 1(200 g)palsternakka
    • 1-2(150 g)porkkanaa
    • 2-3(200 g)sipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1tlk(0,33 l)olutta
    • 2dlvettä
    • 2rklKnorr liha- tai vasikanfondia
    • 8-10kokonaista maustepippuria
    • 1laakerinlehti
    • 2-3rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
    • tai
    • 2tlkuivattua rosmariinia
    • 2rklvoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Nuiji tai painele viipaleita hieman. Ruskista viipaleet rasvassa pannulla muutamassa erässä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori ja viipaloi perunat, selleri, palsternakka, porkkanat ja sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Lado juurekset, sipulit ja lihat uunivuokaan kerroksittain, jätä päällimmäiseksi kerrokseksi perunoita.
  4. Kaada vuokaan olut. Liuota lihafondi veteen ja kaada vuokaan. Nestettä pitää olla sen verran, että raaka-aineet melkein peittyvät. Lisää maustepippurit, laakerinlehti ja rosmariini sekä lopuksi pinnalle voi nokareina.
  5. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia. Peitä vuoka foliolla paistamisen loppupuolella, ettei se tummu liikaa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 17 arvostelua