• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Yrttinen lihapata

Yrttinen lihapata on slow foodia parhaimmillaan. Liha saa hautua rauhassa ihanan mureaksi.Tämäkin resepti vain n. 3,45€/annos*.
Yrttinen lihapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 258 kcal / annos (250g)

Ainekset

6 annosta
    • 1pkt(n. 1,2 kg)HK valikoitua suomalaista naudan etuselkää
    • n. 2rklFlora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta
    • 2(200 g)sipulia
    • 3valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • n. 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2oksaa tuoretta rosmariinia
    • 1/2llihalientä
    • 3dlpunaviiniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Poista suurimmat rasvat ja kalvot ja leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihapalat padassa rasvassa useassa erässä. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla.
  2. Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lisää lihat, sipulit ja valkosipulit sekä yrtit pataan. Kaada pataan lihaliemi ja punaviini.
  3. Kuumenna pata kiehuvaksi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 3 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Voit kypsentää padan myös liedellä miedolla lämmöllä kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä kypsennyksen aikana.
  4. Poista lopuksi rosmariininoksat ja tarkista suola. Tarjoa lihapata perunoiden tai riisin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 258 kcal1 080 kJ
  • Proteiinia29,6 g
  • Hiilihydraatteja5,32 g
  • Rasvaa10,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15
  • Makke2.2.2016

    Yleensähän suositellaan samaa viiniä ruokaan kuin tarjoiltavaksikin mutta kyllä halvempikin käy

  • n.k31.1.2016

    Millainen punaviini sopii parhaiten pataruokiin?

  • Kuluttajapalvelu11.1.2016

    AA, kyllä lihapalat ohjeen mukaan ruskistetaan samassa padassa kuin missä ruoka kypsennetäänkin. Toki lihapalat voi ruskistaa myös pannulla, jos käytössä ei ole ruskistamiseen sopivaa pataa. Koska lihapata hautuu pitkään ja hitaasti uunissa, suosittelen käyttämään kantta.

  • AA10.1.2016

    Hei! Kuulostaapa hyvälle! Pari kysymystä liittyen reseptiin. 1) Onko lihat siis tarkoitus ruskistaa tosiaan siinä padassa, jossa se lopulta haudutetaankin? 2) Käytetäänkö kantta uunissa haudutettaessa vai vaikuttaako se edes lopputulokseen mitenkään?