Yrttinen lihapata
Yrttinen lihapata on slow foodia parhaimmillaan. Liha saa hautua rauhassa ihanan mureaksi.Tämäkin resepti vain n. 3,45€/annos*.
6 annostayli 60 min258 kcal / annos (250g)
Ainekset
6 annosta
- 1pkt(n. 1,2 kg)HK valikoitua suomalaista naudan etuselkää
- n. 2rklFlora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta
- 2(200 g)sipulia
- 3valkosipulinkynttä hienonnettuna
- n. 3/4tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1/2ruukkua(n. 1/3 dl)Pirkka tuoretta timjamia hienonnettuna
- 2oksaa tuoretta rosmariinia
- 1/2llihalientä
- 3dlpunaviiniä
Valmistus
yli 60 min- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Poista suurimmat rasvat ja kalvot ja leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihapalat padassa rasvassa useassa erässä. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla.
- Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lisää lihat, sipulit ja valkosipulit sekä yrtit pataan. Kaada pataan lihaliemi ja punaviini.
- Kuumenna pata kiehuvaksi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 3 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Voit kypsentää padan myös liedellä miedolla lämmöllä kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä kypsennyksen aikana.
- Poista lopuksi rosmariininoksat ja tarkista suola. Tarjoa lihapata perunoiden tai riisin kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 250g100 g
- 258 kcal1 080 kJ
- Proteiinia 29,6 g
- Hiilihydraatteja5,32 g
- Rasvaa10,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvää olisi varmasti ja tekisin, mutta tuota etuselkää ei meidän K-kaupoista saa, ei Cittarista (Valkeakoski), eikä K-Supermarketista (Akaa). Ja ollaan jo pitkään etsitty. Harmi.
Yleensähän suositellaan samaa viiniä ruokaan kuin tarjoiltavaksikin mutta kyllä halvempikin käy
Millainen punaviini sopii parhaiten pataruokiin?
AA, kyllä lihapalat ohjeen mukaan ruskistetaan samassa padassa kuin missä ruoka kypsennetäänkin. Toki lihapalat voi ruskistaa myös pannulla, jos käytössä ei ole ruskistamiseen sopivaa pataa. Koska lihapata hautuu pitkään ja hitaasti uunissa, suosittelen käyttämään kantta.
Hei! Kuulostaapa hyvälle! Pari kysymystä liittyen reseptiin. 1) Onko lihat siis tarkoitus ruskistaa tosiaan siinä padassa, jossa se lopulta haudutetaankin? 2) Käytetäänkö kantta uunissa haudutettaessa vai vaikuttaako se edes lopputulokseen mitenkään?