Yrttinen lihapataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Yrttinen lihapata

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Yrttinen lihapata on slow foodia parhaimmillaan. Liha saa hautua rauhassa ihanan mureaksi.
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 pkt (n. 1,2 kg)
 
naudan etuselkää
tai
1 rkl
 
rypsiöljyä
tai
1 rkl
 
voita
tai
2 (200 g)
 
sipulia
tai
3
 
valkosipulinkynttä hienonnettuna
tai
n. 3/4 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1/2 ruukkua (n. 1/3 dl)
 
tai
2
 
oksaa tuoretta rosmariinia
tai
1/2 l
 
lihalientä
tai
3 dl
 
punaviiniä
tai

Valmistus

yli 60 min
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Poista suurimmat rasvat ja kalvot ja leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihapalat padassa rasvassa useassa erässä. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla.
Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lisää lihat, sipulit ja valkosipulit sekä yrtit pataan. Kaada pataan lihaliemi ja punaviini.
Kuumenna pata kiehuvaksi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 3 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Voit kypsentää padan myös liedellä miedolla lämmöllä kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä kypsennyksen aikana.
Poista lopuksi rosmariininoksat ja tarkista suola. Tarjoa lihapata perunoiden tai riisin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen timjami ruukussa
    Pirkka suomalainen timjami ruukussa
    1,85/kpl
  • Maggi 168g Extra Lihaliemi 16 palaa
    Maggi 168g Extra Lihaliemi 16 palaa
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -9 %
    3,802 kpl
    2,09/kpl
    12,44/kg
  • Bong Lihaliemikuutiot 120g 12-p
    Bong Lihaliemikuutiot 120g 12-p
    1,85/kpl
    15,42/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    9,95/kpl
    27,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    1,15/kpl
    42,59/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    2,29/kpl
    5,09/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,99/kpl
    4,43/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    3,49/kpl
    6,98/l
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,15/kpl
    1,49/kg
  • Salottisipuli
    Salottisipuli
    0,30/kpl
    5,95/kg
  • Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    1,99/kpl
    1,99/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Järvikylä timjami rkk FI
    1,89/kpl
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,65/kpl
    16,50/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    1,29/kpl
    12,90/kg

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (38 arvostelua)

  • Hepa
    5 vuotta sitten
    Hyvää olisi varmasti ja tekisin, mutta tuota etuselkää ei meidän K-kaupoista saa, ei Cittarista (Valkeakoski), eikä K-Supermarketista (Akaa). Ja ollaan jo pitkään etsitty. Harmi.
  • Makke
    7 vuotta sitten
    Yleensähän suositellaan samaa viiniä ruokaan kuin tarjoiltavaksikin mutta kyllä halvempikin käy
  • n.k
    7 vuotta sitten
    Millainen punaviini sopii parhaiten pataruokiin?
  • Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    AA, kyllä lihapalat ohjeen mukaan ruskistetaan samassa padassa kuin missä ruoka kypsennetäänkin. Toki lihapalat voi ruskistaa myös pannulla, jos käytössä ei ole ruskistamiseen sopivaa pataa. Koska lihapata hautuu pitkään ja hitaasti uunissa, suosittelen käyttämään kantta.
  • AA
    7 vuotta sitten
    Hei! Kuulostaapa hyvälle! Pari kysymystä liittyen reseptiin. 1) Onko lihat siis tarkoitus ruskistaa tosiaan siinä padassa, jossa se lopulta haudutetaankin? 2) Käytetäänkö kantta uunissa haudutettaessa vai vaikuttaako se edes lopputulokseen mitenkään?