Yrttinen lihapata
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Yrttinen lihapata on slow foodia parhaimmillaan. Liha saa hautua rauhassa ihanan mureaksi.
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 pkt (n. 1,2 kg) | naudan etuselkää tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
1 rkl | voita tai |
2 (200 g) | sipulia tai |
3 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
n. 3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1/2 ruukkua (n. 1/3 dl) | tai |
2 | oksaa tuoretta rosmariinia tai |
1/2 l | lihalientä tai |
3 dl | punaviiniä tai |
Valmistus
yli 60 min
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Poista suurimmat rasvat ja kalvot ja leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihapalat padassa rasvassa useassa erässä. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla.
Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lisää lihat, sipulit ja valkosipulit sekä yrtit pataan. Kaada pataan lihaliemi ja punaviini.
Kuumenna pata kiehuvaksi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 3 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Voit kypsentää padan myös liedellä miedolla lämmöllä kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä kypsennyksen aikana.
Poista lopuksi rosmariininoksat ja tarkista suola. Tarjoa lihapata perunoiden tai riisin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(34 arvostelua)
- yli 60 min4,1(281 arvostelua)
- yli 60 min4,1(53 arvostelua)
- yli 60 min4,2(50 arvostelua)
- yli 60 min3,8(17 arvostelua)
- yli 60 min3,3(4 arvostelua)
- yli 60 min4,0(49 arvostelua)
- yli 60 min4,3(16 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (38 arvostelua)
- Hepa5 vuotta sittenHyvää olisi varmasti ja tekisin, mutta tuota etuselkää ei meidän K-kaupoista saa, ei Cittarista (Valkeakoski), eikä K-Supermarketista (Akaa). Ja ollaan jo pitkään etsitty. Harmi.
- Makke7 vuotta sittenYleensähän suositellaan samaa viiniä ruokaan kuin tarjoiltavaksikin mutta kyllä halvempikin käy
- n.k7 vuotta sittenMillainen punaviini sopii parhaiten pataruokiin?
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenAA, kyllä lihapalat ohjeen mukaan ruskistetaan samassa padassa kuin missä ruoka kypsennetäänkin. Toki lihapalat voi ruskistaa myös pannulla, jos käytössä ei ole ruskistamiseen sopivaa pataa. Koska lihapata hautuu pitkään ja hitaasti uunissa, suosittelen käyttämään kantta.
- AA7 vuotta sittenHei! Kuulostaapa hyvälle! Pari kysymystä liittyen reseptiin. 1) Onko lihat siis tarkoitus ruskistaa tosiaan siinä padassa, jossa se lopulta haudutetaankin? 2) Käytetäänkö kantta uunissa haudutettaessa vai vaikuttaako se edes lopputulokseen mitenkään?