Yrttinen lihapata Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Yrttinen lihapata

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Yrttinen lihapata on slow foodia parhaimmillaan. Liha saa hautua rauhassa ihanan mureaksi.
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 pkt (n. 1,2 kg)
 
naudan etuselkää
tai
1 rkl
 
rypsiöljyä
tai
1 rkl
 
voita
tai
2 (200 g)
 
sipulia
tai
3
 
valkosipulinkynttä hienonnettuna
tai
n. 3/4 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1/2 ruukkua (n. 1/3 dl)
 
tai
2
 
oksaa tuoretta rosmariinia
tai
1/2 l
 
lihalientä
tai
3 dl
 
punaviiniä
tai

Ravintosisältö

Energia
565 kJ / 135 kcal
Rasva
4,8 g
josta tyydyttynyttä
1,8 g
Hiilihydraatit
1,5 g
josta sokereita
0,8 g
Proteiini
17,5 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Poista suurimmat rasvat ja kalvot ja leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihapalat padassa rasvassa useassa erässä. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla.

Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lisää lihat, sipulit ja valkosipulit sekä yrtit pataan. Kaada pataan lihaliemi ja punaviini.

Kuumenna pata kiehuvaksi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 3 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Voit kypsentää padan myös liedellä miedolla lämmöllä kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä kypsennyksen aikana.

Poista lopuksi rosmariininoksat ja tarkista suola. Tarjoa lihapata perunoiden tai riisin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Naudan luuton lapa Rotukarjaa
    Hinta 14,95/kg
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (38 arviota)

  • Hepa
    7 vuotta sitten
    Hyvää olisi varmasti ja tekisin, mutta tuota etuselkää ei meidän K-kaupoista saa, ei Cittarista (Valkeakoski), eikä K-Supermarketista (Akaa). Ja ollaan jo pitkään etsitty. Harmi.
  • Makke
    8 vuotta sitten
    Yleensähän suositellaan samaa viiniä ruokaan kuin tarjoiltavaksikin mutta kyllä halvempikin käy
  • n.k
    8 vuotta sitten
    Millainen punaviini sopii parhaiten pataruokiin?
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    AA, kyllä lihapalat ohjeen mukaan ruskistetaan samassa padassa kuin missä ruoka kypsennetäänkin. Toki lihapalat voi ruskistaa myös pannulla, jos käytössä ei ole ruskistamiseen sopivaa pataa. Koska lihapata hautuu pitkään ja hitaasti uunissa, suosittelen käyttämään kantta.
  • AA
    8 vuotta sitten
    Hei! Kuulostaapa hyvälle! Pari kysymystä liittyen reseptiin. 1) Onko lihat siis tarkoitus ruskistaa tosiaan siinä padassa, jossa se lopulta haudutetaankin? 2) Käytetäänkö kantta uunissa haudutettaessa vai vaikuttaako se edes lopputulokseen mitenkään?