Rosmariini-valkosipulimarinoitu naudansisäpaisti ja manteliperunatReseptin teki kumppani

Rosmariini-valkosipulimarinoitu naudansisäpaisti ja manteliperunat

Tarjoa naudan sisäpaisti manteliperunoiden kanssa.

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta
    • n. 1,5gnaudan sisäpaistia

Marinadi

    • 3valkosipulinkynttä
    • 3rosmariinin oksaa
    • 1dlruokaöljyä
    • 1dlsitruunamehua
    • 1tlsuolaa
    • 1tlmustapippuria rouhittuna

Pintamausteet

    • 3valkosipulinkynttä
    • 2rosmariinin oksaa
    • 1tlsuolaa
    • 1tlmustapippuria rouhittuna
    • 1rklruokaöljyä

Manteliperunat

    • n. 1kgperunoita, jauhoinen lajike
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria rouhittuna
    • 1tltuoreita timjaminlehtiä
    • 1dlmantelilastuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa paistista mahdolliset kalvot ja pyyhi pinta puhtaaksi.
  2. Hienonna marinadin valkosipulit ja rosmariini. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään. Nosta paisti muovipussiin. Lisää marinadi, purista ilmat pois ja sulje pussi. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.
  3. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista. Pyyhi paisti kuivaksi ja nosta uunivuokaan. Hiero pintamausteet morttelissa sekaisin. Levitä mausteseos käsin kauttaaltaan paistin pintaan.
  4. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja nosta liha 120-asteiseen uuniin. Kypsymisaika on noin 1 tunti per lihakilo. Jos haluat sisältä punaisen ja mehevän lihan, ota liha uunista 57-asteisena. Jos haluat lihan täysin kypsänä, anna lämmön kohota 65 asteeseen.
  5. Peitä liha foliolla ja anna lihan vetäytyä puoli tuntia ennen leikkaamista.
  6. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa pitkittäin kahteen osaa. Tee leikkuupintoihin veitsellä muutamia ristiviiltoja. Voitele leikkauspinnat voilla. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
  7. Nosta perunat voideltuun uunivuokaan kupera puoli alaspäin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  8. Murustele mantelilastut ja ripottele perunoiden päälle. Nosta vuoka takaisin uuniin 10-20 minuutiksi, tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinnat ovat saaneet kauniin värin. Tarkista perunoiden kypsyys tikulla ennen tarjoamista.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua