Rosmariini-valkosipulimarinoitu naudansisäpaisti ja manteliperunatReseptin takana kumppani

Rosmariini-valkosipulimarinoitu naudansisäpaisti ja manteliperunat

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Tarjoa naudan sisäpaisti manteliperunoiden kanssa.
  • Kananmunaton

Ainekset

8–10 annosta
n. 1,5 g
 
naudan sisäpaistia
tai

Marinadi

3
 
valkosipulinkynttä
tai
3
 
rosmariinin oksaa
tai
1 dl
 
rypsiöljyä
tai
1 dl
 
sitruunamehua
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai

Pintamausteet

3
 
valkosipulinkynttä
tai
2
 
rosmariinin oksaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai
1 rkl
 
rypsiöljyä
tai

Manteliperunat

n. 1 kg
 
perunoita, jauhoinen lajike
tai
1 rkl
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 tl
 
tuoreita timjaminlehtiä
tai
1 dl
 
mantelilastuja
tai

Ravintosisältö

Energia
531 kJ / 127 kcal
Rasva
8,3 g
josta tyydyttynyttä
1 g
Hiilihydraatit
10 g
josta sokereita
0,7 g
Proteiini
2 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Leikkaa paistista mahdolliset kalvot ja pyyhi pinta puhtaaksi.

Hienonna marinadin valkosipulit ja rosmariini. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään. Nosta paisti muovipussiin. Lisää marinadi, purista ilmat pois ja sulje pussi. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.

Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista. Pyyhi paisti kuivaksi ja nosta uunivuokaan. Hiero pintamausteet morttelissa sekaisin. Levitä mausteseos käsin kauttaaltaan paistin pintaan.

Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja nosta liha 120-asteiseen uuniin. Kypsymisaika on noin 1 tunti per lihakilo. Jos haluat sisältä punaisen ja mehevän lihan, ota liha uunista 57-asteisena. Jos haluat lihan täysin kypsänä, anna lämmön kohota 65 asteeseen.

Peitä liha foliolla ja anna lihan vetäytyä puoli tuntia ennen leikkaamista.

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa pitkittäin kahteen osaa. Tee leikkuupintoihin veitsellä muutamia ristiviiltoja. Voitele leikkauspinnat voilla. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.

Nosta perunat voideltuun uunivuokaan kupera puoli alaspäin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Murustele mantelilastut ja ripottele perunoiden päälle. Nosta vuoka takaisin uuniin 10–20 minuutiksi, tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinnat ovat saaneet kauniin värin. Tarkista perunoiden kypsyys tikulla ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Meira Mantelilastu 50g pussi
    Hinta 1,89/kpl
    37,80/kg
  • Atria Takuumurea Naudan Sisäpaisti n. 1,0 kg
    Hinta n. 21,95/kpl
    21,95/kg
  • Naudan sisäpaisti palana
    Hinta 19,95/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    Hinta 1,99/kpl
    39,80/kg
  • Sallinen Mantelilastu 70g
    Hinta 1,59/kpl
    22,71/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (60 arviota)

  • Saaristokokit
    8 kuukautta sitten
    Hyvä
  • Saaristokokit
    8 kuukautta sitten
    Liha maustui ohjeella täydelliseksi, lihana peuran sisäpaisti. Perunat olivat hyvän makuisia mutta kuivia.