Hyppää sisältöön
Rosmariini-valkosipulimarinoitu naudansisäpaisti ja manteliperunatReseptin takana kumppani

Rosmariini-valkosipulimarinoitu naudansisäpaisti ja manteliperunat

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Tarjoa naudan sisäpaisti manteliperunoiden kanssa.
  • Kananmunaton

Ainekset

8–10 annosta
  • n. 1,5 g naudan sisäpaistia

Marinadi

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rosmariinin oksaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Pintamausteet

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl rypsiöljyä

Manteliperunat

  • n. 1 kg perunoita, jauhoinen lajike
  • 1 rkl Pirkka voita
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl tuoreita timjaminlehtiä
  • 1 dl mantelilastuja

Ravintosisältö

  • Energia
    531 kJ / 127 kcal
  • Rasva
    8,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    1 g
  • Hiilihydraatit
    10 g
  • josta sokereita
    0,7 g
  • Proteiini
    2 g
  • Suola
    1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa paistista mahdolliset kalvot ja pyyhi pinta puhtaaksi.
  2. Hienonna marinadin valkosipulit ja rosmariini. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään. Nosta paisti muovipussiin. Lisää marinadi, purista ilmat pois ja sulje pussi. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.
  3. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista. Pyyhi paisti kuivaksi ja nosta uunivuokaan. Hiero pintamausteet morttelissa sekaisin. Levitä mausteseos käsin kauttaaltaan paistin pintaan.
  4. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja nosta liha 120-asteiseen uuniin. Kypsymisaika on noin 1 tunti per lihakilo. Jos haluat sisältä punaisen ja mehevän lihan, ota liha uunista 57-asteisena. Jos haluat lihan täysin kypsänä, anna lämmön kohota 65 asteeseen.
  5. Peitä liha foliolla ja anna lihan vetäytyä puoli tuntia ennen leikkaamista.
  6. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa pitkittäin kahteen osaa. Tee leikkuupintoihin veitsellä muutamia ristiviiltoja. Voitele leikkauspinnat voilla. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
  7. Nosta perunat voideltuun uunivuokaan kupera puoli alaspäin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  8. Murustele mantelilastut ja ripottele perunoiden päälle. Nosta vuoka takaisin uuniin 10–20 minuutiksi, tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinnat ovat saaneet kauniin värin. Tarkista perunoiden kypsyys tikulla ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (62 arviota)

  • HellaHelena
    8 kuukautta sitten
    Paistoin Meaterin avulla 62C, kilon paisti uunissa noin tunnin ja vetäytyminen miltei 30 min. Herkullista tuli. Manteliperunat vaihdoin pecanpähkinäperunoiksi, hyvär nelin, kutta hiukan kuivakat.
  • Saaristokokit
    1 vuosi sitten
    Hyvä
  • Saaristokokit
    1 vuosi sitten
    Liha maustui ohjeella täydelliseksi, lihana peuran sisäpaisti. Perunat olivat hyvän makuisia mutta kuivia.