Rosmariini-valkosipulimarinoitu naudansisäpaisti ja manteliperunat
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Tarjoa naudan sisäpaisti manteliperunoiden kanssa.
- Kananmunaton
Ainekset
8–10 annosta
- n. 1,5 g naudan sisäpaistia
Marinadi
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rosmariinin oksaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 dl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Pintamausteet
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rosmariinin oksaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl rypsiöljyä
Manteliperunat
- n. 1 kg perunoita, jauhoinen lajike
- 1 rkl Pirkka voita
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl tuoreita timjaminlehtiä
- 1 dl mantelilastuja
Ravintosisältö
- Energia531 kJ / 127 kcal
- Rasva8,3 g
- josta tyydyttynyttä1 g
- Hiilihydraatit10 g
- josta sokereita0,7 g
- Proteiini2 g
- Suola1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Leikkaa paistista mahdolliset kalvot ja pyyhi pinta puhtaaksi.
- Hienonna marinadin valkosipulit ja rosmariini. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään. Nosta paisti muovipussiin. Lisää marinadi, purista ilmat pois ja sulje pussi. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.
- Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista. Pyyhi paisti kuivaksi ja nosta uunivuokaan. Hiero pintamausteet morttelissa sekaisin. Levitä mausteseos käsin kauttaaltaan paistin pintaan.
- Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja nosta liha 120-asteiseen uuniin. Kypsymisaika on noin 1 tunti per lihakilo. Jos haluat sisältä punaisen ja mehevän lihan, ota liha uunista 57-asteisena. Jos haluat lihan täysin kypsänä, anna lämmön kohota 65 asteeseen.
- Peitä liha foliolla ja anna lihan vetäytyä puoli tuntia ennen leikkaamista.
- Pese perunat huolellisesti ja leikkaa pitkittäin kahteen osaa. Tee leikkuupintoihin veitsellä muutamia ristiviiltoja. Voitele leikkauspinnat voilla. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
- Nosta perunat voideltuun uunivuokaan kupera puoli alaspäin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Murustele mantelilastut ja ripottele perunoiden päälle. Nosta vuoka takaisin uuniin 10–20 minuutiksi, tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinnat ovat saaneet kauniin värin. Tarkista perunoiden kypsyys tikulla ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(27 arviota)
- yli 60 min3,7(37 arviota)
- yli 60 min3,9(30 arviota)
- yli 60 min4,1(70 arviota)
- yli 60 min3,6(98 arviota)
- yli 60 min3,9(94 arviota)
- yli 60 min4,5(104 arviota)
- yli 60 min4,3(15 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (62 arviota)
- HellaHelena8 kuukautta sittenPaistoin Meaterin avulla 62C, kilon paisti uunissa noin tunnin ja vetäytyminen miltei 30 min. Herkullista tuli. Manteliperunat vaihdoin pecanpähkinäperunoiksi, hyvär nelin, kutta hiukan kuivakat.
- Saaristokokit1 vuosi sittenHyvä
- Saaristokokit1 vuosi sittenLiha maustui ohjeella täydelliseksi, lihana peuran sisäpaisti. Perunat olivat hyvän makuisia mutta kuivia.