Rosmariini-valkosipulimarinoitu naudansisäpaisti ja manteliperunat
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 1,5 g | naudan sisäpaistia tai |
Marinadi | |
---|---|
3 | valkosipulinkynttä tai |
3 | rosmariinin oksaa tai |
1 dl | rypsiöljyä tai |
1 dl | sitruunamehua tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
Pintamausteet | |
3 | valkosipulinkynttä tai |
2 | rosmariinin oksaa tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
Manteliperunat | |
n. 1 kg | perunoita, jauhoinen lajike tai |
1 rkl | tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 tl | tuoreita timjaminlehtiä tai |
1 dl | mantelilastuja tai |
Valmistus
Leikkaa paistista mahdolliset kalvot ja pyyhi pinta puhtaaksi.
Hienonna marinadin valkosipulit ja rosmariini. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään. Nosta paisti muovipussiin. Lisää marinadi, purista ilmat pois ja sulje pussi. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.
Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista. Pyyhi paisti kuivaksi ja nosta uunivuokaan. Hiero pintamausteet morttelissa sekaisin. Levitä mausteseos käsin kauttaaltaan paistin pintaan.
Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja nosta liha 120-asteiseen uuniin. Kypsymisaika on noin 1 tunti per lihakilo. Jos haluat sisältä punaisen ja mehevän lihan, ota liha uunista 57-asteisena. Jos haluat lihan täysin kypsänä, anna lämmön kohota 65 asteeseen.
Peitä liha foliolla ja anna lihan vetäytyä puoli tuntia ennen leikkaamista.
Pese perunat huolellisesti ja leikkaa pitkittäin kahteen osaa. Tee leikkuupintoihin veitsellä muutamia ristiviiltoja. Voitele leikkauspinnat voilla. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Nosta perunat voideltuun uunivuokaan kupera puoli alaspäin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Murustele mantelilastut ja ripottele perunoiden päälle. Nosta vuoka takaisin uuniin 10–20 minuutiksi, tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinnat ovat saaneet kauniin värin. Tarkista perunoiden kypsyys tikulla ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka mantelilastu 100gHinta 2,09/kpl20,90/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Naudan sisäpaisti lihamestariltaHinta 24,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Peruna jauhoinen harjattuHinta 0,99/kg
- Peruna jauhoinenHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Järvikylä timjami rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Rosmariini ruukku SuomiHinta 5,49/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Sallinen Mantelilastu 70gHinta 1,59/kpl22,71/kg
- Meira Mantelilastu 140gHinta 4,29/kpl30,64/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(15 arviota)
- yli 60 min3,4(38 arviota)
- yli 60 min3,7(37 arviota)
- 30 - 60 min2,0(2 arviota)
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- yli 60 min3,9(276 arviota)
- 30 - 60 min4,6(31 arviota)
- yli 60 min3,8(71 arviota)