Kreivittären kranssi
Herkullinen pullakranssi maistuu kahvin kanssa.
n. 40 viipalettayli 60 min90 kcal / annos (30g)
Ainekset
n. 40 viipaletta
- 2 1/2dlmaitoa
- 25ghiivaa
- 1dlsokeria
- 1tlsuolaa
- 1/2rklkardemummaa
- 1kananmuna
- 100gvoita tai leivontamargariinia
- n. 7 1/2dlvehnäjauhoja
Täyte
- 2/3tlk(à 350 g)Pirkka vadelmamarmeladia (paistonkestävää)
- 2/3rs(à 200 g)appelsiinituorejuustoa (esim.Valio)
Voiteluun
- kananmunaa
Koristeluun
- mantelilastuja
- tomusokeria
Valmistus
yli 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa joukkoon noin puolet jauhoista. Lisää pehmeä rasva. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Kohota taikina peitettynä noin 20 minuuttia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Painele taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 cm x 65 cm). Leikkaa taikina pitkän sivun suuntaisesti kolmeen 10 cm:n levyiseen osaan. Jaa kaistaleiden pitkään etureunaan vadelmamarmeladi - ja tuorejuustoraidat. Kääri kaistaleet tiukoiksi rulliksi, joista tulee kolme kranssin säiettä. Letitä kranssi leivinpaprin päällä pellillä. Aloita letitys kranssin puolesta välistä. Kiinnitä säikeiden liitoskohta parilla cocktailtikulla. Peitä kranssi liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Voitele kranssi huolellisesti kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista pulla 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Poista cocktailtikut.
- Jäähdytä kranssi peitettynä. Ripottele päälle tomusokeria ja viipaloi tarjoiluvadille juhlapöytään.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 30g100 g
- 90 kcal377 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja13 g
- Rasvaa3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi