• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Raparperi-vadelmahillopitkot

Raikas rapaperi ja makea vadelmamameladi sopivat hyvin pullapitkon täytteeksi. Nauti tuore pulla kylmän maidon kanssa.
Raparperi-vadelmahillopitkot
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 66 kcal / annos (25g)

Ainekset

2 kpl
    • 3dlmaitoa
    • 30ghiivaa
    • 1dlsokeria
    • 2tlkardemummaa
    • 1tlsuolaa
    • 1kananmuna
    • 8-9dl(n. 550 g)vehnäjauhoja
    • 100gleivontamargariinia

Täyte

Voiteluun

    • 1kananmuna

Koristeeksi

    • mantelilastuja
    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane täytteen raparperikuutiot uunivuokaan. Sekoita sokeri joukkoon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes raparperit pehmenevät. Siivilöi raparpereista neste ja sekoita palat paistonkestävän vadelmamarmeladin kanssa sakeaksi hilloksi. (Siivilöidyn nesteen voit laimentaa mehuksi.)
  2. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, kardemumma, suola ja muna. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä margariini. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä taikinakulho liinalla. Anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sileäksi. Kauli taikina 42 x 42 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahtia. Tasaa reunat taikinapyörällä. Nosta levyt leivinpaperin päälle uunipelleille.
  4. Leikkaa taikinalevyn pitkille sivuille 3 cm:n välein viiltoja. Levitä täytettä molempien taikinalevyjen keskelle. Jätä taikinalevyjen päät kuitenkin tyhjiksi noin 2 cm:n verran, ettei täyte pursua paistettaessa. Kääntele taikinasuikaleet täytteen päälle ristiin, vuorotellen kummaltakin sivulta hiukan alaviistoon. Käännä viimeisten suikaleiden päät siististi pitkon alle.
  5. Kohota pitkot hyvin liinalla peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele pitkot munalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.
  6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15-17 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Raparperi-vadelmahillopitkot voi pakastaa.

Ravintosisältö perannos 25g100 g

  • 66 kcal275 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille