Raparperi-vadelmahillopitkotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperi-vadelmahillopitkot

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Raikas rapaperi ja makea vadelmamameladi sopivat hyvin pullapitkon täytteeksi. Nauti tuore pulla kylmän maidon kanssa.

    Ainekset

    2 kpl
    3 dl
     
    maitoa
    tai
    30 g
     
    hiivaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    kardemummaa
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    8–9 dl (n. 550 g)
     
    vehnäjauhoja
    tai
    100 g
     
    leivontamargariinia
    tai

    Täyte

    350 g (3/4 l)
     
    raparperia pieninä paloina
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    300 g
     
    tai

    Voiteluun

    1
     
    kananmuna
    tai

    Koristeeksi

     
    mantelilastuja
    tai
     
    raesokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    36 000 kJ / 8 587 kcal
    Rasva
    208,4 g
    josta tyydyttynyttä
    85 g
    Hiilihydraatit
    1 435,9 g
    josta sokereita
    625,2 g
    Proteiini
    189,2 g
    Suola
    17,8 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Pane täytteen raparperikuutiot uunivuokaan. Sekoita sokeri joukkoon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes raparperit pehmenevät. Siivilöi raparpereista neste ja sekoita palat paistonkestävän vadelmamarmeladin kanssa sakeaksi hilloksi. (Siivilöidyn nesteen voit laimentaa mehuksi.)
    Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, kardemumma, suola ja muna. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä margariini. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä taikinakulho liinalla. Anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
    Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sileäksi. Kauli taikina 42 x 42 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahtia. Tasaa reunat taikinapyörällä. Nosta levyt leivinpaperin päälle uunipelleille.
    Leikkaa taikinalevyn pitkille sivuille 3 cm:n välein viiltoja. Levitä täytettä molempien taikinalevyjen keskelle. Jätä taikinalevyjen päät kuitenkin tyhjiksi noin 2 cm:n verran, ettei täyte pursua paistettaessa. Kääntele taikinasuikaleet täytteen päälle ristiin, vuorotellen kummaltakin sivulta hiukan alaviistoon. Käännä viimeisten suikaleiden päät siististi pitkon alle.
    Kohota pitkot hyvin liinalla peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele pitkot munalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.
    Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15–17 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Raparperi-vadelmahillopitkot voi pakastaa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
      Hinta 0,27/kpl
      5,40/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositon
      Hinta 3,99/kpl
      9,98/l
    • Pirkka paistonkestävä vadelmamarmeladi 280g
      Hinta 2,69/kpl
      9,61/kg
    • Meira Mantelilastu 50g pussi
      Hinta 1,89/kpl
      37,80/kg
    • Dansukker rapea raesokeri 500g
      Hinta 2,25/kpl
      4,50/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Valio kevytmaito 5 dl
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/l
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 1,15/kpl
      1,15/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Hinta 0,99/kpl
      123,75/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
      Hinta 1,65/kpl
      3,30/kg
    • Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
      Hinta 2,65/kpl
      5,30/kg
    • Saarioinen Vadelmamarmeladi 230g
      Hinta 2,75/kpl
      11,96/kg
    • Dr. Oetker Mantelilastu 50g
      Hinta 1,99/kpl
      39,80/kg
    • Sallinen Mantelilastu 70g
      Hinta 1,59/kpl
      22,71/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä