K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Raparperi-vadelmahillopitkotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperi-vadelmahillopitkot

Raikas rapaperi ja makea vadelmamameladi sopivat hyvin pullapitkon täytteeksi. Nauti tuore pulla kylmän maidon kanssa.

2 kplyli 60 min66 kcal / annos (25g)

Ainekset

2 kpl
    • 3dlmaitoa
    • 30ghiivaa
    • 1dlsokeria
    • 2tlkardemummaa
    • 1tlsuolaa
    • 1kananmuna
    • 8-9dl(n. 550 g)vehnäjauhoja
    • 100gleivontamargariinia

Täyte

    • 350g(3/4 l)raparperia pieninä paloina
    • 3/4dlsokeria
    • 300gPirkka vadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Voiteluun

    • 1kananmuna

Koristeeksi

    • mantelilastuja
    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane täytteen raparperikuutiot uunivuokaan. Sekoita sokeri joukkoon. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes raparperit pehmenevät. Siivilöi raparpereista neste ja sekoita palat paistonkestävän vadelmamarmeladin kanssa sakeaksi hilloksi. (Siivilöidyn nesteen voit laimentaa mehuksi.)
  2. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri, kardemumma, suola ja muna. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä margariini. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä taikinakulho liinalla. Anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa sileäksi. Kauli taikina 42 x 42 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahtia. Tasaa reunat taikinapyörällä. Nosta levyt leivinpaperin päälle uunipelleille.
  4. Leikkaa taikinalevyn pitkille sivuille 3 cm:n välein viiltoja. Levitä täytettä molempien taikinalevyjen keskelle. Jätä taikinalevyjen päät kuitenkin tyhjiksi noin 2 cm:n verran, ettei täyte pursua paistettaessa. Kääntele taikinasuikaleet täytteen päälle ristiin, vuorotellen kummaltakin sivulta hiukan alaviistoon. Käännä viimeisten suikaleiden päät siististi pitkon alle.
  5. Kohota pitkot hyvin liinalla peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele pitkot munalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.
  6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15-17 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Raparperi-vadelmahillopitkot voi pakastaa.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 25g100 g

  • 66 kcal275 kJ
  • Proteiinia 1 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,92/kpl
    0,92/l
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Pirkka kevytmaito 5dl
    0,69/kpl
    1,38/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,55/kpl
    1,03/l
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    0,23/kpl
    4,60/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    0,89/kpl
    111,25/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    0,95/kpl
    118,75/kg
  • Meira Kardemumma 42g jauh tlk maust
    Meira Kardemumma 42g jauh tlk maust
    4,45/kpl
    105,95/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    2,25/kpl
    1,12/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,49/kpl
    0,74/kg
  • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
    Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
    1,59/kpl
    3,18/kg
  • Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
    Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
    2,29/kpl
    4,58/kg
  • Raparperi
    Raparperi
    0,79/kpl
    4,95/kg
  • Vaanelan raparperi 500g
    Vaanelan raparperi 500g
    2,99/kpl
    5,98/kg
  • Saarioinen Vadelmamarmeladi 230g
    Saarioinen Vadelmamarmeladi 230g
    2,35/kpl
    10,22/kg
  • Pirkka mantelilastu 100g
    Pirkka mantelilastu 100g
    2,09/kpl
    20,90/kg
  • Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    1,79/kpl
    35,80/kg
  • Meira Mantelilastu 50g pussi
    Meira Mantelilastu 50g pussi
    1,89/kpl
    37,80/kg
  • Dansukker rapea raesokeri 500g
    Dansukker rapea raesokeri 500g
    1,25/kpl
    2,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille4 arvostelua
  • Marm3lade 28.5.2021

    Tein tällä reseptillä tänään pullaa ja siitä tuli ihan mahtavaa! Pullan kanssa sopi hyvin vanilja vaahto.