Rahkakakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Rahkakakku on kevyt ja raikas versio tutusta juustokakusta. Koristele rahkajuustokakku näyttävästi mangoviipaleilla ja passionhedelmillä.
Ainekset
10 annosta
Pohja | |
---|---|
1 pkt (150 g) | tai |
3/4 dl | tai |
1 tl | tai |
Täyte | |
4 | liivatelehteä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1–1 1/2 dl | tai |
2 tlk (à 250 g) | tai |
2 tl | limetin raastettua kuorta tai |
3 rkl | limetin puristettua mehua (3 limettiä) tai |
Pinnalle | |
1/2–1 (à 400 g) | Pirkka syöntikypsä mango tai |
4–5 | passiohedelmää tai |
Ravintosisältö
Energia | 730 kJ / 175 kcal |
Rasva | 9,9 g |
josta tyydyttynyttä | 4,1 g |
Hiilihydraatit | 15,1 g |
josta sokereita | 10,8 g |
Proteiini | 4,8 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Murskaa juustokakun pohjan keksit, sekoita rasva ja inkivääri joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa vielä hetki. Sekoita joukkoon rahkat. Mausta seos limetin kuoriraasteella.
Kuumenna limetinmehu kattilassa ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatteet. Sekoita liivatteet rahkaseoksen joukkoon ja kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta ja peitä muovikelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.
Viipaloi mango ja koristele hyytynyt kakku niillä. Leikkaa passiohedelmät puoliksi ja koverra siemenet kakulle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka kauradigestive 150g gluteenitonHinta 3,19/kpl21,27/kg
- Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500mlHinta 1,55/kpl3,10/l
- Pirkka Inkivääri 13 g jauhettuHinta 0,69/kpl53,08/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- Pirkka gluteeniton valkosuklaa-karpalocookie 150g RFAHinta 3,45/kpl23,00/kg
- Semper Piparkakku 150g gluteeniton keksiHinta 3,89/kpl25,93/kg
- Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,39/kpl4,78/l
- Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,99/kpl5,98/l
- Meira inkivääri jauhettu 22g pussi mausteHinta 0,99/kpl45,00/kg
- Santa Maria Inkivääri Jauhettu, purkki 31gHinta 2,09/kpl67,42/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Ingman pehmeä rahka 500g laktoositonHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Arla lempi maitorahka 0,2% 400g laktoositonHinta 2,19/kpl5,48/kg
- LimeHinta n. 0,32/kpl3,99/kg
- MangoHinta n. 1,78/kpl3,95/kg
- Pirkka syöntikypsä mango 1lkHinta n. 2,02/kpl4,49/kg
- PassionHinta n. 0,76/kpl18,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(228 arviota)
- yli 60 min4,0(151 arviota)
- yli 60 min3,9(282 arviota)
- yli 60 min3,9(81 arviota)
- yli 60 min4,0(54 arviota)
- yli 60 min3,8(141 arviota)
- yli 60 min4,5(571 arviota)
- yli 60 min4,0(211 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (65 arviota)
- Ihmettelevä1 vuosi sittenAineksissa on 3/4 dl öljyä paistamiseen, siis missä vaiheessa on paistaminen??
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenPipsa, toki liivatteen voi korvata kasviperäisillä hyydyttäjillä. Yksi Vegegel-pussi vastaa noin kolmea liivatelehteä. Käytä 1 pss Vegegeliä / 3 dl hyydytettävää nestettä/massaa kovissa hyytelöissä kuten kakuissa ja 1 pss / 5 dl hyydytettävää nestettä/massaa lusikoitavissa hyytelöissä. Kirjaamaasi ohjeeseen menisi todennäköisesti hyvin yksi pussi Vegegeliä.
- Pipsa4 vuotta sittenHaluaisin käyttää liivatteen sijasta vegeversiota esim.vegegeliä, kun teen kermarahkatäytettä. Esim 2dl rahkaa, 2dl kermaa vaahdotettuna ja 1dl sitr/appels.mehua. paljonko vegegeliä tähän?
- Märkä keksi5 vuotta sittenHei! Osaatteko kertoa miksi keksipohjani meni ihan märäksi ja kosteaksi? Kakku oli tehty ohjeen mukaan, ja hyytyi yön jääkaapissa. Olen tehnyt digestivepohjan ennenkin, eikä vastaavaa ole käynyt. Tuli siitä huolimatta oikein kelpo kakku.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMärkä keksi, harmillista kuulla, että pohja oli märkä, niin ei koeleivonnassa huomattu käyvän. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiöllä.
- Noomi5 vuotta sittenLiivatelehdet eivät sovi kasvis (lakto-ovo) ruokavalioon. Ne on tehty sian tai naudan luista. Toivon, että laitatte reseåtiin agar-agar tai vastaavan KASVIS- vaihtoehdon. Kiitos.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenNoomi, kiitos hyvästä huomiosta ja pahoitteluni, että resepti luokittelu on aiheuttanut pettymyksen. Kasvisruoiksi (lakto-ovo) voi olla tällä sivustolla merkittynä reseptejä, joissa maidon ja kananmunan lisäksi juoksute tai esimerkiksi jokin lisäaine on eläinperäistä. Vegaaniseksi on merkitty reseptit joissa ei ole lainkaan eläinperäisiä ainesosia. Liivate on tässä ilmeisesti luokiteltu juoksutteen ja muiden eläinperäisten ainesten listalle, joita näissä resepteissä on käytetty. Toki paremmin kyseistä ruokavaliota kuvaisi kasvipohjainen hyydyttäjä, laitan palautteesi resepteistä vastaaville henkilöille tiedoksi, jotta voimme jatkossa paremmin