Rahkakakku
Rahkakakku on kevyt ja raikas versio juustokakusta. Hyydytettyyn kakkuun maun tuo limetinkuori. Noin 1,25 €/annos*
- 10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 1pkt(150 g)Pirkka kauradigestivekeksejä, gluteeniton
- 1tljauhettua inkivääriä
Täyte
- 4liivatelehteä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1-1 1/2dlPirkka sokeria
- 2tlk(à 250 g)Pirkka laktoositonta mietoa maitorahkaa
- 2tllimetin raastettua kuorta
- 3rkllimetin puristettua mehua (3 limettiä)
Pinnalle
- 1/2-1(à 400 g)Pirkka syöntikypsä mango
- 4-5passiohedelmää
Valmistus
yli 60 min- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Murskaa juustokakun pohjan keksit, sekoita rasva ja inkivääri joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
- Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa vielä hetki. Sekoita joukkoon rahkat. Mausta seos limetin kuoriraasteella.
- Kuumenna limetinmehu kattilassa ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatteet. Sekoita liivatteet rahkaseoksen joukkoon ja kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta ja peitä muovikelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia.
- Viipaloi mango ja koristele hyytynyt kakku niillä. Leikkaa passiohedelmät puoliksi ja koverra siemenet kakulle.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Pipsa, toki liivatteen voi korvata kasviperäisillä hyydyttäjillä. Yksi Vegegel-pussi vastaa noin kolmea liivatelehteä. Käytä 1 pss Vegegeliä / 3 dl hyydytettävää nestettä/massaa kovissa hyytelöissä kuten kakuissa ja 1 pss / 5 dl hyydytettävää nestettä/massaa lusikoitavissa hyytelöissä. Kirjaamaasi ohjeeseen menisi todennäköisesti hyvin yksi pussi Vegegeliä.
Haluaisin käyttää liivatteen sijasta vegeversiota esim.vegegeliä, kun teen kermarahkatäytettä. Esim 2dl rahkaa, 2dl kermaa vaahdotettuna ja 1dl sitr/appels.mehua. paljonko vegegeliä tähän?
Hei! Osaatteko kertoa miksi keksipohjani meni ihan märäksi ja kosteaksi? Kakku oli tehty ohjeen mukaan, ja hyytyi yön jääkaapissa. Olen tehnyt digestivepohjan ennenkin, eikä vastaavaa ole käynyt. Tuli siitä huolimatta oikein kelpo kakku.
Märkä keksi, harmillista kuulla, että pohja oli märkä, niin ei koeleivonnassa huomattu käyvän. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiöllä.
Liivatelehdet eivät sovi kasvis (lakto-ovo) ruokavalioon. Ne on tehty sian tai naudan luista. Toivon, että laitatte reseåtiin agar-agar tai vastaavan KASVIS- vaihtoehdon. Kiitos.
Noomi, kiitos hyvästä huomiosta ja pahoitteluni, että resepti luokittelu on aiheuttanut pettymyksen. Kasvisruoiksi (lakto-ovo) voi olla tällä sivustolla merkittynä reseptejä, joissa maidon ja kananmunan lisäksi juoksute tai esimerkiksi jokin lisäaine on eläinperäistä. Vegaaniseksi on merkitty reseptit joissa ei ole lainkaan eläinperäisiä ainesosia. Liivate on tässä ilmeisesti luokiteltu juoksutteen ja muiden eläinperäisten ainesten listalle, joita näissä resepteissä on käytetty. Toki paremmin kyseistä ruokavaliota kuvaisi kasvipohjainen hyydyttäjä, laitan palautteesi resepteistä vastaaville henkilöille tiedoksi, jotta voimme jatkossa paremmin