Sitruuna-marenkijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruuna-marenkijuustokakku

  • Annosmäärä14 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
Raikas sitruunajuustokakku valmistuu ilman uunia. Näyttävästi marengilla koristeltu kakku hurmaa juhlapöydässä.
  • Laktoositon

Ainekset

14 annosta

Pohja

1 ps (220 g)
 
tai
75 g
 
tai

Täyte

4
 
liivatelehteä
tai
2 tlk (à 2 dl)
 
tai
1 rs (180 g)
 
tai
1 prk (250 g)
 
tai
1 (n. 3 tl)
 
sitruunan raastettu kuori
tai
n. 4 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 dl
 
sokeria
tai
2 tl
 
tai
1/2-1 tl
 
tai

Sveitsiläinen marenki

4
 
kananmunan valkuaista
tai
2 1/2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 114 kJ / 265 kcal
Rasva
15,9 g
josta tyydyttynyttä
9,2 g
Hiilihydraatit
24,9 g
josta sokereita
21,5 g
Proteiini
5,3 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjanvuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin.

Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.

Hienonna kaurakeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Vaahdota kerma, raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman.

Sekoita keskenään tuorejuusto, maitorahka, sitruunankuori, sokeri, vaniljasokeri ja keltainen elintarvikeväri. Kaada joukkoon liivate-mehuseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.

Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä noin 6 tuntia tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla. Valmista marenki

Sveitsiläinen marenki

Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia pyöreäpohjaisessa teräskulhossa hiljaa poreilevan vesikattilan päällä. Vesi ei saa osua kulhon pohjaan saakka, eikä vesihöyryä saa päästää kulhoon.

Lisää sokeria pikkuhiljaa valkuaisvaahdon joukkoon ja vatkaa niin kauan, kunnes sokeri liukenee valkuaisvaahtoon ja massa saavuttaa 60 asteen lämpötilan. Marengista tulee kiiltävää, paksua ja notkeaa.

Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa marenkia vielä muutama minuutti, jotta marenki hieman jäähtyy. Voit myös vatkata marenkia kylmän vesihauteen päällä, jotta jäähtyminen nopeutuu.

Lusikoi marenkia juustokakun päälle keoksi. Voit vedellä haarukalla tai lusikalla kuvioita marenkiin, jotta pinta elävöityy.

Viimeistele marenki polttamalla pinta kaasupolttimella. Tarjoa heti!

Kakku kannattaa tarjota heti marengin lisäyksen jälkeen, sillä marenki vetistyy, jos sitä säilyttää kylmässä pitkään.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
    Hinta 2,35/kpl
    138,24/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Hinta 1,99/kpl
    11,06/kg
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    Hinta 1,39/kpl
    5,56/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Dr.Oetker Geeliväri 15g Yellow
    Hinta 2,79/kpl
    186,00/kg
  • Leivon kauralastu 250g
    Hinta 2,45/kpl
    9,80/kg
  • Marmiton rapeat kauralastut 150g
    Hinta 1,49/kpl
    9,93/kg
  • Plussa-etu −13 %
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,50/2 kpl
    73,53/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,45/kpl (85,29/kg)
  • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
    Hinta 2,89/kpl
    152,11/kg
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/l
  • Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositon
    Hinta 2,35/kpl
    13,43/kg
  • Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositon
    Hinta 2,25/kpl
    11,25/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (117 arviota)

  • kiin
    17 päivää sitten
    Marenki säilyy hyvin jo kolmatta päivää jääkaapissa! yhtä jähmeää kuin ensimmäisenä päivänä, lisäksi kakun maut ovat tasoittuneet ensimmäisen päivän jalkeen, joten itse ainakin teen jatkossa kakun etukäteen.
  • Tavisleipuri
    20 päivää sitten
    Tähän reseptiin, jos johonkin, kaipaa ohjevideota! Marengin valmistamiseen. En kyllä uskalla siihen ryhtyä.
  • Liina
    4 kuukautta sitten
    Erittäin hyvä! Marengin tosin tein italialaisittain, eli valutin kuuman (120C) siirapin valkuaisvaahtoon ja vatkasin.
  • Tule hyvä kakku
    11 kuukautta sitten
    Kyllä italialainen marenki pari (2) päivää kestää. Seuraavaan teen kakkupohjan lemoncurd sipaisulla.
  • herkkusuu
    1 vuosi sitten
    Tämä oli aivan ihanaa! Kerta kiellon päälle, joten laitoin yhden rkl enemmän sitruunamehua. Korvasin myös rahkan maustamattomalla jogurtilla keveyttä tuomaan hieman enemmän. JATKOON!
  • Sitruunakakun tekijä
    1 vuosi sitten
    hei, teimme kakun pääsiäisjälkkäriksi ja se maistui koko perheelle. Yhden mielestä oli hieman kirpeää, toisen mielestä liian makeaa marengin takia, mutta keskiosa oli tarpeeksi hapan. Käytimme maitorahkan sijaan sitruuna rahkaa, joten voi olla että se toi lisää happamuutta. Marengin teko oli helppoa ja me poltimme sitä kaasupolttimella. Kakkua jäi, meitä oli vain 4, viemme ehkä tarjottavaksi tutuille. En tiedä tekisinkö uudelleen, mutta söisin mielusti jos olisi tarjolla jossain. Ei edes välttämättä tarvitse päällistä jos tykkää happamasta. Oli kyllä kiva laittaa testiin ja maistui!
  • Saija
    1 vuosi sitten
    Jos ei ole isompaa porukkaa koolla, niin ei koko kakku mene kerralla, joten marenki koko kakun päälle on turha, kun sitä ei voi säilyttää seuraavaan päivään.
  • Laura
    1 vuosi sitten
    Laitoin kakun ohjeiden mukaan +275 uuniin, jotta marenki saisi väriä. Väriä ei alkanut tulemaan ja kakku oli max. 1,5 minuuttia lämmössä, niin keskiosa lässähti veteläksi.
  • Mimo
    1 vuosi sitten
    kenellä on kaasupoltin?
  • Leipuri🐣
    1 vuosi sitten
    Kiitos reseptistä,teen pääsiäiseksi,vaikutta tosi herkulliselta!🍋🐥🐰🍚