Sitruuna-marenkijuustokakku
- Annosmäärä14 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
Raikas sitruunajuustokakku valmistuu ilman uunia. Näyttävästi marengilla koristeltu kakku hurmaa juhlapöydässä.
- Laktoositon
Ainekset
14 annosta
Pohja | |
---|---|
1 ps (220 g) | tai |
75 g | tai |
Täyte | |
4 | liivatelehteä tai |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
1 (n. 3 tl) | sitruunan raastettu kuori tai |
n. 4 rkl | sitruunanmehua tai |
1 dl | sokeria tai |
2 tl | tai |
1/2-1 tl | Dr. Oetker keltaista geeliväriä tai |
Sveitsiläinen marenki | |
4 | tai |
2 1/2 dl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjanvuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
Hienonna digestivekeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Vaahdota kerma, raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman.
Sekoita keskenään tuorejuusto, maitorahka, sitruunankuori, vaniljasokeri, sokeri ja keltainen elintarvikeväri. Kaada joukkoon liivate-mehuseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä noin 6 tuntia tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla. Valmista marenki
Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia pyöreäpohjaisessa teräskulhossa hiljaa poreilevan vesikattilan päällä. Vesi ei saa osua kulhon pohjaan saakka, eikä vesihöyryä saa päästää kulhoon.
Lisää sokeria pikkuhiljaa valkuaisvaahdon joukkoon ja vatkaa niin kauan, kunnes sokeri liukenee valkuaisvaahtoon ja massa saavuttaa 60 asteen lämpötilan. Marengista tulee kiiltävää, paksua ja notkeaa.
Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa marenkia vielä muutama minuutti, jotta marenki hieman jäähtyy. Voit myös vatkata marenkia kylmän vesihauteen päällä, jotta jäähtyminen nopeutuu.
Lusikoi marenkia juustokakun päälle keoksi. Voit vedellä haarukalla tai lusikalla kuvioita marenkiin, jotta pinta elävöityy.
Viimeistele marenki polttamalla pinta kaasupolttimella. Tarjoa heti!
Kakku kannattaa tarjota heti marengin lisäyksen jälkeen, sillä marenki vetistyy, jos sitä säilyttää kylmässä pitkään.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min5,0(1 arvostelu)
- yli 60 min3,5(52 arvostelua)
- yli 60 min4,6(258 arvostelua)
- yli 60 min4,7(453 arvostelua)
- 30 - 60 min4,3(72 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(137 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(113 arvostelua)
- yli 60 min3,9(144 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (6 arvostelua)