Sitruuna-marenkijuustokakku
- Annosmäärä14 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
Raikas sitruunajuustokakku valmistuu ilman uunia. Näyttävästi marengilla koristeltu kakku hurmaa juhlapöydässä. Ja se on helpompi valmistaa miltä näyttää!
- Laktoositon
Ainekset
14 annosta
Pohja | |
---|---|
1 ps (220 g) | tai |
75 g | tai |
Täyte | |
4 | liivatelehteä tai |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
1 (n. 3 tl) | sitruunan raastettu kuori tai |
n. 4 rkl | sitruunanmehua tai |
1 dl | sokeria tai |
2 tl | tai |
1/2-1 tl | tai |
Sveitsiläinen marenki | |
4 | kananmunan valkuaista tai |
2 1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 115 kJ / 266 kcal |
Rasva | 15,9 g |
josta tyydyttynyttä | 9,2 g |
Hiilihydraatit | 24,9 g |
josta sokereita | 21,9 g |
Proteiini | 5,3 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjanvuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
Hienonna kaurakeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Vaahdota kerma, raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman.
Sekoita keskenään tuorejuusto, maitorahka, sitruunankuori, sokeri, vaniljasokeri ja keltainen elintarvikeväri. Kaada joukkoon liivate-mehuseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä noin 6 tuntia tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla. Valmista marenki
Sveitsiläinen marenki
Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia pyöreäpohjaisessa teräskulhossa hiljaa poreilevan vesikattilan päällä. Vesi ei saa osua kulhon pohjaan saakka, eikä vesihöyryä saa päästää kulhoon.
Lisää sokeria pikkuhiljaa valkuaisvaahdon joukkoon ja vatkaa niin kauan, kunnes sokeri liukenee valkuaisvaahtoon ja massa saavuttaa 60 asteen lämpötilan. Marengista tulee kiiltävää, paksua ja notkeaa.
Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa marenkia vielä muutama minuutti, jotta marenki hieman jäähtyy. Voit myös vatkata marenkia kylmän vesihauteen päällä, jotta jäähtyminen nopeutuu.
Lusikoi marenkia juustokakun päälle keoksi. Voit vedellä haarukalla tai lusikalla kuvioita marenkiin, jotta pinta elävöityy.
Viimeistele marenki polttamalla pinta kaasupolttimella. Tarjoa heti!
Kakku kannattaa tarjota heti marengin lisäyksen jälkeen, sillä marenki vetistyy, jos sitä säilyttää kylmässä pitkään.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Dr.Oetker Geeliväri 15g YellowHinta 2,79/kpl186,00/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- Leivon kauralastu 250gHinta 2,59/kpl10,36/kg
- Marmiton rapeat kauralastut 150gEtuhinta 1,00/kpl6,67/kgnorm. 1,49/kpl (9,93/kg)
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositonHinta 2,35/kpl13,43/kg
- Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200gHinta 2,25/kpl11,25/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(282 arviota)
- yli 60 min3,8(145 arviota)
- yli 60 min4,5(567 arviota)
- 30 - 60 min3,8(161 arviota)
- yli 60 min4,0(1 011 arviota)
- yli 60 min3,6(97 arviota)
- yli 60 min3,9(53 arviota)
- yli 60 min4,0(115 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (128 arviota)
- kiin11 kuukautta sittenMarenki säilyy hyvin jo kolmatta päivää jääkaapissa! yhtä jähmeää kuin ensimmäisenä päivänä, lisäksi kakun maut ovat tasoittuneet ensimmäisen päivän jalkeen, joten itse ainakin teen jatkossa kakun etukäteen.
- Tavisleipuri11 kuukautta sittenTähän reseptiin, jos johonkin, kaipaa ohjevideota! Marengin valmistamiseen. En kyllä uskalla siihen ryhtyä.
- Liina1 vuosi sittenErittäin hyvä! Marengin tosin tein italialaisittain, eli valutin kuuman (120C) siirapin valkuaisvaahtoon ja vatkasin.
- Tule hyvä kakku1 vuosi sittenKyllä italialainen marenki pari (2) päivää kestää. Seuraavaan teen kakkupohjan lemoncurd sipaisulla.
- herkkusuu1 vuosi sittenTämä oli aivan ihanaa! Kerta kiellon päälle, joten laitoin yhden rkl enemmän sitruunamehua. Korvasin myös rahkan maustamattomalla jogurtilla keveyttä tuomaan hieman enemmän. JATKOON!
- Sitruunakakun tekijä1 vuosi sittenhei, teimme kakun pääsiäisjälkkäriksi ja se maistui koko perheelle. Yhden mielestä oli hieman kirpeää, toisen mielestä liian makeaa marengin takia, mutta keskiosa oli tarpeeksi hapan. Käytimme maitorahkan sijaan sitruuna rahkaa, joten voi olla että se toi lisää happamuutta. Marengin teko oli helppoa ja me poltimme sitä kaasupolttimella. Kakkua jäi, meitä oli vain 4, viemme ehkä tarjottavaksi tutuille. En tiedä tekisinkö uudelleen, mutta söisin mielusti jos olisi tarjolla jossain. Ei edes välttämättä tarvitse päällistä jos tykkää happamasta. Oli kyllä kiva laittaa testiin ja maistui!
- Saija1 vuosi sittenJos ei ole isompaa porukkaa koolla, niin ei koko kakku mene kerralla, joten marenki koko kakun päälle on turha, kun sitä ei voi säilyttää seuraavaan päivään.
- Laura1 vuosi sittenLaitoin kakun ohjeiden mukaan +275 uuniin, jotta marenki saisi väriä. Väriä ei alkanut tulemaan ja kakku oli max. 1,5 minuuttia lämmössä, niin keskiosa lässähti veteläksi.
- Mimo1 vuosi sittenkenellä on kaasupoltin?
- Leipuri🐣1 vuosi sittenKiitos reseptistä,teen pääsiäiseksi,vaikutta tosi herkulliselta!🍋🐥🐰🍚