Passion-limepossetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Passion-limeposset

  • Annosmäärä6-8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
Pääsiäisen raikkain jälkiruoka on tässä! Limetinmehulla ja passionhedelmällä hyydytetty kermavanukas eli posset hurmaa pääsiäisaterialla.
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6-8 annosta
6
 
passionhedelmää
tai
2 tlk (à 2 dl)
 
tai
1 1/2 dl
 
sokeria
tai
2 tl
 
tai
3/4 dl
 
limetinmehua
tai
n. 1 dl
 
kermavaahtoa
tai
 
limetinkuorta
tai

Ravintosisältö

Energia
1 024 kJ / 245 kcal
Rasva
17,8 g
josta tyydyttynyttä
10,9 g
Hiilihydraatit
18,2 g
josta sokereita
18,2 g
Proteiini
1,6 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kaavi neljästä passionhedelmästä siemenet (noin 1 dl). Jätä kaksi koristeluun. Lämmitä siemeniä pienessä kattilassa miedolla lämmöllä noin minuutin ajan. Siivilöi siemenet tiheän siivilän läpi lusikalla painelemalla. Saat talteen noin 2 rkl passionmehua. Jätä sivuun.

Mittaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri pieneen pinnoitettuun kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia, samalla sekoittaen. Seos saa reilusti poreilla.

Siirrä kattila liedeltä. Sekoita noin 1 rkl kermaseosta limetinmehun joukkoon, jonka kuuluu juoksettua. Kaada limettiseos sen jälkeen ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon siivilöity passionhedelmän mehu (2 rkl).

Jaa seos pieniin laseihin tai annoskulhoihin. Anna hyytyä vähintään 3 tuntia jääkaapissa. Koristele pinta passionhedelmän hedelmälihalla, kermavaahdolla ja limetinkuorella.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (49 arviota)

  • Henna
    1 vuosi sitten
    NAM tämä oli hyvää! Onkohan reseptin ohjeessa virhe? Miksi limemehun pitäisi juoksettua? Sekoitin sen sijaan kermaseosta tiiviimpään passionhedelmämehuun, jonka juoksettuminen auttoi sekoittamisessa.
  • Milu
    1 vuosi sitten
    Super raikas, ihana jälkiruoka!
  • Pääsiäispupu
    1 vuosi sitten
    Ei riittänyt 8 annokseen.
  • Vähempikin riittää
    1 vuosi sitten
    Aika paljon sokeria 😱😱😱