• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rahkamunkit

Mehevät rahkamunkit valmistuvat nopeasti, sillä leivinjauhe kohottaa pikamunkit hetkessä.Tämäkin resepti vain n. 0,20€/annos*.
Rahkamunkit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 20 kpl
  • alle 30 min
  • 554 kcal / 100 g (undefinedg)

Ainekset

n. 20 kplOsta
    • 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
    • 1tlsitruunan raastettua kuorta
    • 1rklsitruunanmehua
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1rklvettä
    • 1kananmuna
    • 1dlsokeria
    • 1tlkardemummaa
    • 1/4tlsuolaa
    • 1tlleivinjauhetta

Kypsentämiseen

    • 7-8dlrypsiöljyä

Sokeroimiseen

    • erikoishienoa sokeria (Siro)

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata voi. Sekoita jäähtynyt voi, rahka ja kananmuna keskenään. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Lisää seokseen sitruunan kuori ja -mehu sekä vesi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rahkaseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa. Rasva on sopivan kuumaa (170-180 astetta), kun pieni leipäpala ruskistuu parissa minuutissa.
  4. Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin palloja. Kypsennä 4 munkkia kerrallaan noin 3 minuuttia, kunnes munkit ovat kauniin värisiä.
  5. Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Sokeroi munkit lämpiminä. Rahkamunkit ovat parhaimmillaan heti tuoreina.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 554 kcal2 320 kJ
  • Proteiinia4,22 g
  • Hiilihydraatteja16,7 g
  • Rasvaa53,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille80