Rahkamustikkapiirakka
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
Mustikkainen rahkapiirakka on kesäpiirakoiden aatelistoa. Pehmeä piirakkapohja täyteläisellä rahkatäytteellä sopii jälkiruoaksi tai iltapäivän kahvihetkeen.
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 annosta
100 g | Pirkka leivontamargariinia tai |
2 dl | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
1 | tai |
Rahkatäyte | |
---|---|
2 tlk (à 250 g) | tai |
2 | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 rkl | tai |
2 ps (à 200g) | tai |
1 rkl | tai |
Lisäksi | |
1 prk (2,5 dl) | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Paloittele kylmä rasva monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot, sokeri, leivinjauhe sekä kananmuna ja sekoita monitoimikoneella tasaiseksi. Voit tehdä taikinan myös käsin: nypi rasva ja kuivat aineet ensin ryynimäiseksi ja lisää lopuksi kananmuna nopeasti sekoittaen.
Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 27 cm) pohjalle ja reunoille.
Sekoita rahka, munat, sokeri ja vanijasokeri kulhossa. Sekoita mustikat ja perunajauho toisessa kulhossa.
Kaada 3/4 mustikoista piirakkavuoan pohjalle ja levitä päälle rahkaseos. Ripottele loput mustikat rahkaseoksen pinnalle.
Paista 200-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(48 arviota)
- yli 60 min3,9(7 arviota)
- 30 - 60 min3,4(102 arviota)
- 30 - 60 min4,1(23 arviota)
- yli 60 min3,8(53 arviota)
- 30 - 60 min3,8(141 arviota)
- 30 - 60 min3,9(782 arviota)
- yli 60 min3,6(30 arviota)