• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Puolukkakääretorttu

Syksyisen puolukkakääretortun pohjassa on käytetty ruisjauhoja. Täytteessä puolukoiden kirpeys taittuu banaanilla.
Puolukkakääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 261 kcal / annos (100g)

Ainekset

10 annosta
    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dlPirkka ruisjauhoja
    • 1/2dlPirkka perunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

    • 2dlPirkka vispikermaa
    • 1banaani
    • 1dlrahkaa
    • 3dl(200 g)puolukoita
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja yhdistä vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 5-6 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria tai kauraleseitä ja kumoa kypsä torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa banaani pieniksi paloiksi. Lisää vaahtoon rahka, banaanipalat ja kokonaiset puolukat. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Levitä täyte tortulle ja kääri rullalle. Kääri torttu leivinpaperiin ja säilytä viileässä tarjoiluhetkeen asti.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 261 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia5,1 g
  • Hiilihydraatteja35,5 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua