Joululimppu
Perinteinen makeahko ja rukiinen joululimppu on maustettu fenkolilla, aniksella ja pomeranssinkuorella.
- 3 kpl
- yli 60 min
- 1 260 kcal / annos (530g)
Ainekset
3 kpl
- 7 1/2dlPirkka rasvatonta piimää
- 50ghiivaa
- 1dlsiirappia
- 1rklsuolaa
- 1 1/2tlfenkolinsiemeniä
- 1 1/2tlanista
- 1/2tlpomeranssinkuorta
- n. 8dlPirkka ruisjauhoja
- n. 8dlvehnäjauhoja
Voiteluun
- n. 1/4dlsiirappia
- n. 1/4dlvettä
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää siirappi ja mausteet. (Hienonna fenkoli ja anis ensin huhmaressa.)
- Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta 3 limppua. Anna kohota hyvin. Pistele limput varovasti. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Voitele paistamisen loppupuolella siirappivedellä ja toisen kerran heti uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa esimerkiksi karpalotuorejuuston kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 530g100 g
- 1 260 kcal5 280 kJ
- Proteiinia 42 g
- Hiilihydraatteja245 g
- Rasvaa8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi