• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Joululimppu

Perinteinen makeahko ja rukiinen joululimppu on maustettu fenkolilla, aniksella ja pomeranssinkuorella.
Joululimppu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 kpl
  • yli 60 min
  • 1 260 kcal / annos (530g)

Ainekset

3 kpl

Voiteluun

    • n. 1/4dlsiirappia
    • n. 1/4dlvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää siirappi ja mausteet. (Hienonna fenkoli ja anis ensin huhmaressa.)
  2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikinasta 3 limppua. Anna kohota hyvin. Pistele limput varovasti. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  4. Voitele paistamisen loppupuolella siirappivedellä ja toisen kerran heti uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa esimerkiksi karpalotuorejuuston kanssa.

Ravintosisältö perannos 530g100 g

  • 1 260 kcal5 280 kJ
  • Proteiinia42 g
  • Hiilihydraatteja245 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15