Sämpylätaikina
- Annosmäärä16 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Tuoreet sämpylät tuovat kotiin ihanan tuoksun. Pehmeät sämpylät saat, kun lisäät jauhoja vähitellen ja jätät sämpylätaikinan pehmeäksi.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
16 kpl
1/2 l | vettä tai |
1 ps (11 g) | Pirkka kuivahiivaa tai |
3 dl | tai |
2 rkl | siirappia tai juoksevaa hunajaa tai |
1 tl | suolaa tai |
9–11 dl | tai |
1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 905 kJ / 216 kcal |
Rasva | 5,5 g |
josta tyydyttynyttä | 0,5 g |
Hiilihydraatit | 33,4 g |
josta sokereita | 2,7 g |
Proteiini | 7,5 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleisiin ja lisää veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20–30 minuuttia.
Leivo taikinasta sämpylöitä ja nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle. Kohota hyvin. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa pehmeät sämpylät lämpiminä esimerkiksi tuorejuuston kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Pirkka Luomu suomalainen kaurahiutale 1kgHinta 1,45/kpl1,45/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500mlHinta 3,29/kpl6,58/l
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Fazer Alku Maistuvampi kaurapuuro 500gHinta 2,09/kpl4,18/kg
- Myllärin Luomu 600g Luomu Iso TäysjyväkaurahiutaleHinta 2,45/kpl4,08/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- virgino kylmäpuristettu rypsiöljy 500 mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Myssyfarmin kylmäp. luomurypsiöljy 0,5lHinta 9,15/kpl18,30/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(110 arviota)
- 30 - 60 min4,0(70 arviota)
- yli 60 min3,8(26 arviota)
- yli 60 min3,6(10 arviota)
- yli 60 min3,5(4 arviota)
- yli 60 min4,0(17 arviota)
- yli 60 min3,7(3 arviota)
- yli 60 min4,0(9 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (332 arviota)
- Sandi21 päivää sittenLiikaa jauhoja, tinttapullaa tulee näistä. No mutta maistuuhan nekin tuoreena, minkälaisia sitte huomenna lienee.
- Jv9 kuukautta sittenJätin kaurahiutaleet pois ja käytin 9dl sämpyläjauhoja. Ihan hyviä tuli
- Kaipaan tärkeää tietoa1 vuosi sittenKaikista resepteistä poistettu ravintoarvot, miksi?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKaipaan tärkeää tietoa, valitettavasti ravintosisältöjä ei ole tällä hetkellä saatavilla. Välitämme palautteesi reseptien tekijöille.
- Sämppä2 vuotta sittenHyviä tuli. Kokeilkaapa lisätä paahdettuja cashewpähkinöitä ja karpaloita sekaan, nams :)
- Leipuri (ei mylly)2 vuotta sittenIhania leipiä tuli! Reseptin mukaan tein, noin 9dl jauhoja meni ja tuli 16 leipää
- lotsku2 vuotta sittenHyvä resepti, käytin grahamjauhoja ja 00-jauhoja 50/50 9dl. Sämpylätaikina kohosi nopeasti liinan alla.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJ.E., kuivahiivan voi korvata 25 g eli noin puolikkaalla palalla tuorehiivaa. Tuorehiiva kannattaa lisätä kädenlämpöiseen nesteeseen.
- J.E.3 vuotta sittenPaljon tuorehiivaa tulisi jos kuivahiiva loppu?
- kotikokki4 vuotta sittenJos 1/2 l:aan vettä lisätään 3 dl kaurahiutaleita ja 9-11 dl hiivaleipäjauhoja, niin saadaan tosi kuiva taikina. Vähensin jauhon osuutta reilusti. Herkulliset sämpylät sain.
- Miika5 vuotta sittenSe on joo
- Sämpeli5 vuotta sittenTulipa rapeita kuoreltaan ja pehmeitä sisältä. Erittäin onnistunut resepti!
- Liikaa jauhoja5 vuotta sittenHyvä ohje, mutta liikaa jauhoja. Itse käytin n. 6-7 dl jauhoja. Taikina jäi löysäksi ja kypsinä olivat ihanan pehmeitä.
- herkuttelija5 vuotta sittenteen maitojauheesta maidon ja siihen sämpylät,nami,nami
- herkuttelija5 vuotta sittensämpyläohje ihan mahtava
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTupu, voit käyttää myös maitoa.
- Tupu6 vuotta sittenVoiko käyttää veden sijasta maitoa?
- piiku6 vuotta sittenJos tekee leiväksi. Paistoaika ja lämpö. Aika kovan tuntuinen taikina. Ilman hiutaleita tuo jauhomäärä olisi lähellä ok.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenPiiku, paistoaika ja -lämpötila on testattu koekeittiöllä tekemällä sämpylöitä.
- Kotiäiti7 vuotta sittenIhanan herkulliset sämpylät. Tein kuivaiivan sijaan tuorehiivalla. Uusi lempi sämpyläresepti.
- Alf Melmac7 vuotta sittenOlen lisännyt suolan aivan loppuvaiheessa niin, saan paremman sitkon.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenPullahiiri, pullataikina eroaa sämpylätaikinasta sokerin määrän lisäksi myös muilla tavoin, joten kannattaa suosiolla valita jokin sivustolla olevista lukuisista pullaresepteistä. Hakutoiminnolla löydät esimerkiksi ohjeen nimeltä "Pullataikina".
- Pullahiiri7 vuotta sittenVoikohan sämpylöistä tehdä pullia jos laittaa enemmän sokeria?🙄
- Mamma767 vuotta sittenLaitoin sitä mitä talosta löytyy. 3dcl sämpyläjauhoa ja 7,5dcl vehnäjauhoja, tavallista rypsiöljyä ja hyvää tuli. :)
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenPirkko, sämpylätaikina on testattu K-Koekeittiössä. Ilmoitetussa jauhon määrässä on toki vaihtelua johtuen käytetyn jauhon ominaisuuksista. Kertomasi jauhomäärä tuntuu kuitenkin erittäin pieneltä.
- Pirkko7 vuotta sittenSämylätaikina-ohjeessa on hiivaleipäjauhojen määrä virheellinen. Ei millään saa mahtumaan 9-11 dl jauhoja puoleen litraan vettä. ehkä oikea määrä olisi 3-4 dl.
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenVoit hyvin käyttää sämpylätaikinaan myös tavallista rypsiöljyä.
- kalliista tehtiin halpaa ja hyvästä tavallista8 vuotta sittenKylmäpuristettua rypsiöljyä???? Ja sitten uuniin???? Onko tuossa jokin järki????
- äiti738 vuotta sittenTällä reseptillä tehdään meillä sämpylät. Muita en käytä. Hyviä, pehmeitä, maistuvia.
- KH8 vuotta sittenTosi hyviä tuli. Täytyy pian tehdä uudestaan. :)