• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sämpylätaikina

Tuoreet sämpylät tuovat kotiin ihanan tuoksun. Pehmeät sämpylät saat, kun lisäät jauhoja vähitellen ja jätät sämpylätaikinan pehmeäksi. N. 0,10 €/annos.
Sämpylätaikina
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

16 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleisiin ja lisää veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20-30 minuuttia.
  2. Leivo taikinasta sämpylöitä ja nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle. Kohota hyvin. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa pehmeät sämpylät lämpiminä esimerkiksi tuorejuuston kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 205 kcal858 kJ
  • Proteiinia6,28 g
  • Hiilihydraatteja32,4 g
  • Rasvaa5,49 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille69
  • kalliista tehtiin halpaa ja hyvästä tavallista27.11.2016

    Kylmäpuristettua rypsiöljyä???? Ja sitten uuniin???? Onko tuossa jokin järki????

  • K-Kuluttajapalvelu27.11.2016

    Voit hyvin käyttää sämpylätaikinaan myös tavallista rypsiöljyä.

  • äiti7313.3.2016

    Tällä reseptillä tehdään meillä sämpylät. Muita en käytä. Hyviä, pehmeitä, maistuvia.

  • KH9.2.2016

    Tosi hyviä tuli. Täytyy pian tehdä uudestaan. :)

  • Kuluttajapalvelu5.2.2016

    Jussi, harmi kuulla, etteivät sämpylät ole onnistuneet odotetulla tavalla. Sämpylätaikinaa tehdessä kannattaa olla tarkkana, ettei jauhoja lisää turhan paljon. Muuten lopputulos on helposti tiivis ja kuiva. Lisäksi taikina kannattaa vaivata hyvin, jolloin siihen muodostuu hyvä sitko ja sämpylöihin hyvä rakenne. Paistoajat ovat aina ohjeellisia, sillä uuneissa on eroja.

  • jussi4.2.2016

    Täytyy kokeilla tätä reseptiä. Olen tehnyt sämpyläjauhopussin ohjeella. Sämpylöistä on liian tiiviitä. Miksiköhän? Paistaa on pitänyt väh. 20 min. Voiko ne kypsyä 10 minuutissa niinkuin tässä ohjeessa neuvottaan?

  • maistuu5.1.2016

    Ihania sämpylöitä tuli juuri uunista ulos. Hunaja antoi hyvän maun,teen kyllä toistekkin .

  • Ei maistu10.12.2015

    Kyllä se näin on, ettei leipään kuulu sen enempää hunaja kun siirappikaan. Tällä ohjeella en toistamiseen tee ja onneksi tein puolet pienemmän taikinan. Tyydyn vanhaan kunnon rehelliseen sämpylätaikinaan.

  • Kuluttajapalvelu24.11.2015

    Kannattaa ihmeessä kokeilla – tuoreet sämpylät ovat todella herkullisia!

  • Namia23.11.2015

    Näitä täytyy kokeilla😊 Kävin Afrikassa 2 kertaa ja arvostan ruokaa. Harmittaa nämä hyi kommentit.

  • Nami nami!23.11.2015

    Nami nami! Tuli hyviä sämpylöitä, vaikka vähän muuntelin reseptiä.

  • leipuri20.11.2015

    ihastuttavia

  • Ok19.11.2015

    Ihan maistuva

  • Ok19.11.2015

    Ihan maistuva