• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Valkosuklaa-aprikoositorttu

Valkosuklaa-aprikoositorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 155 kcal / annos (60g)

Ainekset

16 annosta
    • 1pkt(175 g)Pirkka kaurakeksejä
    • 75gvoi-kasviöljyseosta (60 %)

Täyte

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna kaurakeksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva.
  2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) reunan ja pohjan väliin. Taputtele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
  3. Upota liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Rouhi suklaa veitsellä. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokerit, sitruunamehu ja suklaarouhe.
  4. Kuumenna aprikoositölkin lientä pienessä kattilassa ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman. Kaada liivateliemi ohuena nauhana rahkaseoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti nostellen.
  5. Levitä täyte vuokaan. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia tai yön yli.
  6. Irrota torttu ohuella lastalla vuoan reunoista ja siirrä tarjoiluvadille. Valuta aprikoosit ja asettele tortun päälle. Koristele ananaskirsikoilla.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 155 kcal650 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2