Clafoutis
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Clafoutis on ranskalainen pannukakku. Suomalaiseen pannariin verrattuna rakenne on ihanan vanukasmainen ja maku makea kuin kakku.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8 annosta
- 500 g Pirkka nektariineja tai aprikooseja
- 25 g voita
- 3 kananmunaa
- 3/4 dl sokeria
- 2 dl Pirkka kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl voita
- 2 rkl Pirkka sokeria
Ravintosisältö
- Energia1 057 kJ / 254 kcal
- Rasva14,3 g
- josta tyydyttynyttä8,5 g
- Hiilihydraatit24,7 g
- josta sokereita16,3 g
- Proteiini5,2 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Puolita nektariinit tai aprikoosit ja poista kivet. Nektariinit voit leikata muutamaan lohkoon.
- Sulata 25 g voita ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kerma, maito ja voisula joukkoon. Kääntele jauhot ja suola taikinaan.
- Voitele suorakulmainen uunivuoka (noin 27 cm x 18 cm). Levitä puolet taikinasta ja hedelmistä vuokaan. Kaada loppu taikina vuokaan.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja levitä loput hedelmät ja sokeri pinnalle. Kokeile ensin, että pannukakun pinta on sen verran jähmettynyt, että hedelmät eivät uppoa taikinaan.
- Jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia. Clafoutis saa jäädä sisältä meheväksi, hieman vanukasmaiseksi. Anna clafoutiksen jäähtyä haaleaksi.
- Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(37 arviota)
- 30 - 60 min3,8(25 arviota)
- 30 - 60 min3,8(2 328 arviota)
- 30 - 60 min3,8(17 arviota)
- 30 - 60 min3,8(328 arviota)
- 30 - 60 min4,4(324 arviota)
- 30 - 60 min3,8(55 arviota)
- 30 - 60 min4,1(25 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (138 arviota)
- Om nom nom1 vuosi sittenTästä on tullut luottoresepti nopeaan arkiherkkuun. Käytän yleensä purkkipersikoita, niitä on aina kaapissa. Laitan sekaan pikkuisen manteliaromia, joka kuuluu moneen clafoutisreseptiin.
- sss4 vuotta sittenerittäin hyvä ja kevyt kuohkea yet maistua
- Leipoja4 vuotta sittenOli oikein herkullista.