Hyppää sisältöön
ClafoutisTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Clafoutis

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Clafoutis on ranskalainen pannukakku. Suomalaiseen pannariin verrattuna rakenne on ihanan vanukasmainen ja maku makea kuin kakku.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta
  • 500 g Pirkka nektariineja tai aprikooseja
  • 25 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 dl Pirkka kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl Pirkka sokeria

Ravintosisältö

  • Energia
    1 057 kJ / 254 kcal
  • Rasva
    14,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    8,5 g
  • Hiilihydraatit
    24,7 g
  • josta sokereita
    16,3 g
  • Proteiini
    5,2 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Puolita nektariinit tai aprikoosit ja poista kivet. Nektariinit voit leikata muutamaan lohkoon.
  2. Sulata 25 g voita ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kerma, maito ja voisula joukkoon. Kääntele jauhot ja suola taikinaan.
  3. Voitele suorakulmainen uunivuoka (noin 27 cm x 18 cm). Levitä puolet taikinasta ja hedelmistä vuokaan. Kaada loppu taikina vuokaan.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja levitä loput hedelmät ja sokeri pinnalle. Kokeile ensin, että pannukakun pinta on sen verran jähmettynyt, että hedelmät eivät uppoa taikinaan.
  5. Jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia. Clafoutis saa jäädä sisältä meheväksi, hieman vanukasmaiseksi. Anna clafoutiksen jäähtyä haaleaksi.
  6. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (138 arviota)

  • Om nom nom
    1 vuosi sitten
    Tästä on tullut luottoresepti nopeaan arkiherkkuun. Käytän yleensä purkkipersikoita, niitä on aina kaapissa. Laitan sekaan pikkuisen manteliaromia, joka kuuluu moneen clafoutisreseptiin.
  • sss
    4 vuotta sitten
    erittäin hyvä ja kevyt kuohkea yet maistua
  • Leipoja
    4 vuotta sitten
    Oli oikein herkullista.