Clafoutis
Clafoutis on ranskalainen pannukakku. Suomalaiseen pannariin verrattuna rakenne on ihanan vanukasmainen ja maku makea kuin kakku. Noin 0,35€/annos.
8 annosta30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
- 500gPirkka nektariineja tai
- aprikooseja
- 25gvoita
- 3kananmunaa
- 3/4dlsokeria
- 1dlmaitoa
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/4tlsuolaa
- 1rklvoita
- 2rklPirkka sokeria
Valmistus
30 - 60 min- Puolita nektariinit tai aprikoosit ja poista kivet. Nektariinit voit leikata muutamaan lohkoon.
- Sulata 25 g voita ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kerma, maito ja voisula joukkoon. Kääntele jauhot ja suola taikinaan.
- Voitele suorakulmainen uunivuoka (noin 27 cm x 18 cm). Levitä puolet taikinasta ja hedelmistä vuokaan. Kaada loppu taikina vuokaan.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja levitä loput hedelmät ja sokeri pinnalle. Kokeile ensin, että pannukakun pinta on sen verran jähmettynyt, että hedelmät eivät uppoa taikinaan.
- Jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia. Clafoutis saa jäädä sisältä meheväksi, hieman vanukasmaiseksi. Anna clafoutiksen jäähtyä haaleaksi.
- Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Tiesitkö että...
Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
erittäin hyvä ja kevyt kuohkea yet maistua
Oli oikein herkullista.