• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Raparperipaistos

Raparperipaistos on nopea ja helppo valmistaa. Vaihtelua saat korvaamalla hasselpähkinärouheen mantelirouheella tai kookoshiutaleilla.
Raparperipaistos
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 325 kcal / annos (150g)

Ainekset

6 annosta

Pohjalle

    • 1l(500 g)raparperipaloja
    • 1dlsokeria
    • 1tlkanelia
    • 2tlperunajauhoja

Taikina

Valmistus

yli 60 min
  1. Levitä raparperipalat voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm) tai kuuteen uuninkestävään kuppiin. Sekoita keskenään sokeri, kaneli sekä perunajauhot ja ripottele seos raparperien päälle.
  2. Peitä vuoka tai kupit foliolla ja anna raparperien hautua uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes raparperi on pehmeää.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  4. Levitä taikina pehmenneiden raparperien päälle ja paista uunissa 175 asteessa 20-25 minuuttia.
  5. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 325 kcal1 360 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua