RaparperipaistosTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperipaistos

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Helppo raparperipaistos on alkukesän suosikkijälkkäri. Paista kauramuru rapeaksi ja tarjoa herkku vaniljajäätelön kanssa. Voit maustaa raparperit halutessasi kanelilla!
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
500 g
 
raparperia
tai
1 dl
 
sokeria
tai

Kauramuru

3 dl
 
Pirkka kaurahiutaleita
tai
100 g
 
pehmeää voita tai margariinia
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
kardemummaa
tai
1 tl
 
vaniljasokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
924 kJ / 221 kcal
Rasva
10,5 g
josta tyydyttynyttä
6,5 g
Hiilihydraatit
27,2 g
josta sokereita
18,9 g
Proteiini
2,4 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Leikkaa raparperit noin 2 cm:n paloiksi. Voitele uunivuoka (⌀ 20 cm) ja levitä raparperit vuoan pohjalle. Sekoita joukkoon sokeri.
Esikypsennä raparpeja 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Nypi kauramurun ainekset käsin kulhossa. Pehmennä voita tarvittaessa etukäteen hetki mikrossa. Levitä tasaisesti raparperien pinnalle.
Paista vielä 25–30 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on rapea ja ruskistunut kauniisti. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Mausta raparperit halutessasi kanelilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Fazer Alku Maistuvampi kaurapuuro 500g
    Hinta 2,09/kpl
    4,18/kg
  • Myllärin Luomu 600g Luomu Iso Täysjyväkaurahiutale
    Hinta 2,45/kpl
    4,08/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (138 arviota)

  • Mummo/6
    3 kuukautta sitten
    Kaikki meni ja hyvää oli
  • Herkuttelija
    3 kuukautta sitten
    Raparperin kaveriksi sopii myös mansikka
  • Pilke18
    3 kuukautta sitten
    Taivaallinen
  • Pirttihirmu
    6 kuukautta sitten
    Paistoajaksi riittää koko paistokselle 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Leikkasin raparperin vajaan sentin levyisiksi paloiksi. Kauramurun tein kattilassa: kun rasva suli, sokerit sekaan ja sitten hiutaleet.
  • Sasu
    1 vuosi sitten
    Kardemumman tilalla voisi kaneli toimia paremmin
  • T&H
    1 vuosi sitten
    Lisättiin muutama nektariini raparperille kaveriksi. Paistos täydellistä vaniljajäätelön kera.
  • Hensuli
    2 vuotta sitten
    Yllättävän kirpeä paistos. Ehkä johtui siitä että raparperit oli loppukesänä poimittu. Vaniljajäätelö kuitenkin tasoitti makua.