Raparperipaistos
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Helppo raparperipaistos on alkukesän suosikkijälkkäri. Paista kauramuru rapeaksi ja tarjoa herkku vaniljajäätelön kanssa. Voit maustaa raparperit halutessasi kanelilla!
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
500 g | raparperia tai |
1 dl | sokeria tai |
Kauramuru | |
---|---|
3 dl | Pirkka kaurahiutaleita tai |
100 g | pehmeää voita tai margariinia tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | kardemummaa tai |
1 tl | vaniljasokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 924 kJ / 221 kcal |
Rasva | 10,5 g |
josta tyydyttynyttä | 6,5 g |
Hiilihydraatit | 27,2 g |
josta sokereita | 18,9 g |
Proteiini | 2,4 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Leikkaa raparperit noin 2 cm:n paloiksi. Voitele uunivuoka (⌀ 20 cm) ja levitä raparperit vuoan pohjalle. Sekoita joukkoon sokeri.
Esikypsennä raparpeja 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Nypi kauramurun ainekset käsin kulhossa. Pehmennä voita tarvittaessa etukäteen hetki mikrossa. Levitä tasaisesti raparperien pinnalle.
Paista vielä 25–30 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on rapea ja ruskistunut kauniisti. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Mausta raparperit halutessasi kanelilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Fazer Alku Maistuvampi kaurapuuro 500gHinta 2,09/kpl4,18/kg
- Myllärin Luomu 600g Luomu Iso TäysjyväkaurahiutaleHinta 2,45/kpl4,08/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(29 arviota)
- 30 - 60 min3,0(49 arviota)
- 30 - 60 min3,2(32 arviota)
- 30 - 60 min4,3(18 arviota)
- 30 - 60 min4,0(409 arviota)
- 30 - 60 min3,6(10 arviota)
- alle 15 min3,4(100 arviota)
- 30 - 60 min3,8(23 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (138 arviota)
- Mummo/63 kuukautta sittenKaikki meni ja hyvää oli
- Herkuttelija3 kuukautta sittenRaparperin kaveriksi sopii myös mansikka
- Pilke183 kuukautta sittenTaivaallinen
- Pirttihirmu6 kuukautta sittenPaistoajaksi riittää koko paistokselle 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Leikkasin raparperin vajaan sentin levyisiksi paloiksi. Kauramurun tein kattilassa: kun rasva suli, sokerit sekaan ja sitten hiutaleet.
- Sasu1 vuosi sittenKardemumman tilalla voisi kaneli toimia paremmin
- T&H1 vuosi sittenLisättiin muutama nektariini raparperille kaveriksi. Paistos täydellistä vaniljajäätelön kera.
- Hensuli2 vuotta sittenYllättävän kirpeä paistos. Ehkä johtui siitä että raparperit oli loppukesänä poimittu. Vaniljajäätelö kuitenkin tasoitti makua.