Raparperipaistos
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Helppo raparperipaistos on alkukesän suosikkijälkkäri. Paista kauramuru rapeaksi ja tarjoa herkku vaniljajäätelön kanssa. Voit maustaa raparperit halutessasi kanelilla! Noin 1,00€/annos.*
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
500 g | raparperia tai |
1 dl | sokeria tai |
Kauramuru | |
---|---|
3 dl | Pirkka kaurahiutaleita tai |
100 g | pehmeää voita tai margariinia tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | kardemummaa tai |
1 tl | vaniljasokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 924 kJ / 221 kcal |
Rasva | 11 g |
Hiilihydraatit | 27 g |
Proteiini | 2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Leikkaa raparperit noin 2 cm:n paloiksi. Voitele uunivuoka (⌀ 20 cm) ja levitä raparperit vuoan pohjalle. Sekoita joukkoon sokeri.
Esikypsennä raparpeja 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Nypi kauramurun ainekset käsin kulhossa. Pehmennä voita tarvittaessa etukäteen hetki mikrossa. Levitä tasaisesti raparperien pinnalle.
Paista vielä 25–30 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on rapea ja ruskistunut kauniisti. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Mausta raparperit halutessasi kanelilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min2,8(25 arviota)
- 30 - 60 min4,0(29 arviota)
- 30 - 60 min4,6(54 arviota)
- 30 - 60 min3,9(166 arviota)
- 30 - 60 min3,9(19 arviota)
- 30 - 60 min3,9(15 arviota)
- 30 - 60 min3,8(933 arviota)
- 30 - 60 min4,1(260 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (61 arviota)
- Hensuli5 kuukautta sittenYllättävän kirpeä paistos. Ehkä johtui siitä että raparperit oli loppukesänä poimittu. Vaniljajäätelö kuitenkin tasoitti makua.