• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Raparperi-mansikkatorttu

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin jälkiruokaresepti vain noin 1,10 €/annos*.
Raparperi-mansikkatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 225 kcal / annos (140g)

Ainekset

10 annosta

Täyte

    • 300g(n. 6 dl)raparperipaloja
    • 1/2dlvettä
    • 1dlsokeria
    • 1tlkanelia
    • 1/2lisokokoisia mansikoita
    • 5liivatelehteä
    • 1tlk(2 1/2 dl)Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 1prk(250 g)rahkaa
    • n. 1rklsokeria
    • 2rklomenatäysmehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Jauha mysli hienoksi monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää myslimurujen joukkoon. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Levitä mysliseos tasaisesti vuoan pohjalle.
  2. Mittaa raparperipalat, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä välillä sekoittaen kypsäksi, lähes soseeksi. Mausta kanelilla. Jäähdytä.
  3. Leikkaa mansikat pitkittäin 2-3 osaan. Vuoraa irtopohjavuoan reunat viipaloiduilla mansikoilla asettamalla mansikat vieri viereen, leikkuupinta vuoan reunaa vasten. Jätä muutama tortun koristeeksi. Nosta kylmään.
  4. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä vähintään 10 minuuttia. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita rahka jäähtyneen raparperiseoksen joukkoon ja sekoita se vaniljakastikevaahtoon. Mausta sokerilla.
  5. Kuumenna omenamehu ja liuota siihen mahdollisimman tarkoin puristetut liivatelehdet. Lisää seos vähän jäähtyneenä raparperiseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan. Peitä kelmulla ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele raparperi-mansikkatortun pinta vielä muutamalla mansikalla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 225 kcal944 kJ
  • Proteiinia6,2 g
  • Hiilihydraatteja27,9 g
  • Rasvaa10,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua