Kinuskinen mansikka-raparperikakku
Kinuskinen mansikka-raparperikakku on ihanan kesäinen ja maukas täytekakku. Kinuskin makeus pehmentää raparperin kirpeyden.
n. 16 palaayli 60 min234 kcal / annos (120g)
Ainekset
n. 16 palaa
Pohja
- 5munaa
- 2dlsokeria
- 1 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 1/2dlPirkka perunajauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Raparperihillo
- 300g(noin 7 dl)raparperipaloja
- 2dlvettä
- 3/4tlkanelia
- 1dlhillosokeria
Kostutus
- 1 1/2dlPirkka appelsiinitäysmehua
Täyte
- 1l(n. 500 g)mansikoita
- 1 1/2dlPirkka kinuskikastiketta
Pinnalle
- n. 1/2dlPirkka kinuskikastiketta
Valmistus
yli 60 min- Valmista ensin raparperihillo. Kiehauta vesi, raparperipalat ja kaneli. Keitä, kunnes raparperit pehmenevät hieman. Lisää hillosokeri ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta vielä noin 10 minuuttia. Anna hillon jäähtyä aivan kylmäksi.
- Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita varovasti. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (30 cm x 45 cm). Kypsennä 225 asteessa noin 7 minuuttia.
- Kumoa kypsä levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Leikkaa levy kolmeen yhtä suureen osaan. (Suorista reunat halutessasi.)
- Vaahdota kerma. Lisää kinuskikastike ja jatka vatkaamista, kunnes saat seoksesta pehmeän vaahdon.
- Kostuta pohjalevy. Levitä levylle 1/3 raparperihillosta, kinuskikermasta ja viipaloiduista mansikoista. Kostuta ja täytä samoin seuraavat kerrokset.
- Anna kakun mehevöityä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista. Valuta mansikoille kinuskikastiketta juuri ennen tarjoilua.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit käyttää myös valmista Pirkka-kakkupohjaa.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 120g100 g
- 234 kcal979 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja32 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ja käykö pakasteraparperit?
Em, ohjeeseen voi käyttää myös pakastettua raparperia.