Hyppää sisältöön
Kinuskinen mansikka-raparperikakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinuskinen mansikka-raparperikakku

  • Annosmäärän. 16 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Helppo mansikka-raparperikakku vie ajatukset kesään. Makea kinuski, raikkaat mansikat ja kirpeä raparperi ovat vastustamaton makuyhdistelmä

    Ainekset

    n. 16 palaa

    Pohja

    5
     
    munaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    Pirkka perunajauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Raparperihillo

    300 g (noin 7 dl)
     
    raparperipaloja
    tai
    2 dl
     
    vettä
    tai
    3/4 tl
     
    tai
    1 dl
     
    tai

    Kostutus

    1 1/2 dl
     
    tai

    Täyte

    1 l (n. 500 g)
     
    mansikoita
    tai
    3 dl
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    tai

    Pinnalle

    n. 1/2 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    860 kJ / 205 kcal
    Rasva
    7,8 g
    josta tyydyttynyttä
    4,1 g
    Hiilihydraatit
    29,5 g
    josta sokereita
    24,2 g
    Proteiini
    3,2 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Valmista ensin raparperihillo. Kiehauta vesi, raparperipalat ja kaneli. Keitä, kunnes raparperit pehmenevät hieman. Lisää hillosokeri ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta vielä noin 10 minuuttia. Anna hillon jäähtyä aivan kylmäksi.
    Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita varovasti. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (30 cm x 45 cm).
    Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
    Kumoa kypsä kakkupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Leikkaa levy kolmeen yhtä suureen osaan. Suorista reunat halutessasi.
    Vaahdota kerma. Lisää kinuskikastike ja jatka vatkaamista, kunnes saat seoksesta pehmeän vaahdon.
    Kostuta pohjalevy. Levitä levylle 1/3 raparperihillosta, kinuskikermasta ja viipaloiduista mansikoista. Kostuta ja täytä samoin seuraavat kerrokset.
    Anna kakun mehevöityä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista. Valuta mansikoille kinuskikastiketta juuri ennen tarjoilua.
    Voit käyttää kakun täytteenä myös valmista Pirkka Parhaat mansikka-raparperihilloa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,59/kpl
      0,80/kg
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Hinta 0,69/kpl
      46,00/kg
    • Dansukker Hillosokeri 1kg
      Hinta 2,59/kpl
      2,59/kg
    • Pirkka appelsiinitäysmehu 1l
      Hinta 2,55/kpl
      2,55/l
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka kinuskikastike 2dl laktoositon
      Hinta 1,69/kpl
      8,45/l
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,09/kpl