• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Raikas mansikkatorttu

Tuoreista mansikoista syntyy herkullinen ja näyttävä mansikkatorttu kesän juhliin.
Raikas mansikkatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 134 kcal / 100 g

Ainekset

Pohja

    • 50gvoita tai margariinia
    • 1(42 g)patukka valkoista suklaata (Royal)
    • 2kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlkookoshiutaleita
    • 1/2tlleivinjauhetta

Täyte

    • 8liivatelehteä
    • 6dlmansikkamehua
    • 1 1/2lmansikoita

Koristeluun

    • 1dlkuohu- tai vispikermaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja jauhota vuoka (halkaisija 24 cm). Sulata margariini liedellä kattilassa tai mikroaaltouunissa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele valkoinen suklaa rasvaan sulamaan, anna jäähtyä.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot, kookoshiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita rasva-suklaaseos ja kuivat aineet vuorotellen taikinaan. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 10-12 minuuttia. Jäähdytä pohja.
  3. Irrota vuoan reuna ja pese se. Leikkaa kaksi pitkää palaa tuorekelmua ristiin avatun reunan päälle. Ota vuoan pohjaosa torttupohjineen ja aseta se uudelleen paikoilleen, jolloin kelmu vuoraa vuoan reunan ja tiivistää alasauman. (Reunan yli jäävä kelmu kännetään lopuksi täytteen päälle.)
  4. Puhdista ja viipaloi mansikat. Vuoraa vuoan reuna mansikkaviipaleilla ja kaada loput viipaleet vuokaan tasaisesti.
  5. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna kaksi desilitraa mansikkamehua höyryäväksi ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Mittaa loppu mehu joukkoon ja jäähdytä. Kaada seos ohuena nauhana tai lusikoi tasaisesti mansikoiden päälle. Nosta kelmun reunat täytteen päälle. Laita vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota tortun päälle ruusukkeita. Koristele kakku esimerkiksi syötävillä kukilla. Tällaisia ovat mm. orvokit, koristekrassit, ruiskaunokit ja kehäkukat, mutta nekin vain varta vasten syötäviksi viljeltyinä. Myös puhtaasta luonnosta kerätyt kukat sopivat, mutta niiden täytyy olla muilta ominaisuuksiltaan syötäviksi kelpaavia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 134 kcal561 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille