• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Raparperi-riisipuuro

Raparperi-riisipuuro
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 63 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 1lvettä
    • 1dlpuuroriisiä
    • 300g(6-7 dl)raparperipaloja
    • 1dlsokeria
    • 1/2dlsiirappia
    • 1/2tlkanelia
    • ripaussuolaa

Suurus

    • 1dlvettä
    • 1/2dlperunajauhoja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiehauta vesi. Lisää riisi ja keitä kannen alla noin 25 minuuttia.
  2. Lisää raparperit, sokeri, siirappi, kaneli ja suola. Keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.
  3. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Ota kattila liedeltä ja sekoita suurus ohuena nauhana puuron joukkoon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna, kunnes puuro kerran pulpahtaa. Kaada puuro tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä. Tarjoa raparperi-riisipuuro maidon kanssa välipalaksi tai jälkiruoaksi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 63 kcal264 kJ
  • Proteiinia0,43 g
  • Hiilihydraatteja14,7 g
  • Rasvaa0,09 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1