• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Viktorian jälkiruoka

Viktorian jälkiruoka
Reseptin teki kumppani
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

5 annosta

Jälkiruokapuuro:

    • 3/4dlvettä
    • 1/2dlpuuroriisiä
    • 3dlmaitoa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1rklsitruunamehua
    • 1tlraastettua sitruunan kuorta
    • 1/2rklvaniljasokeria
    • 1/4dlsokeria
    • 1dlkuohukermaa

Mansikkakastike:

    • 150gpakastemansikoita
    • 1/4dlsokeria
    • 1/2dlvettä

Koristeluun:

    • mansikoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Puuro: Mittaa vesi ja riisit kattilaan. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Peitä kattila kannella ja anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja -kuorella ja sokerilla. Jäähdytä. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermavaahto maustetun puuron joukkoon. Jaa jälkiruokamaljoihin.
  2. Mansikkakastike: Soseuta mansikoista, sokerista ja vedestä kastike. Valuta kastike juuri ennen tarjoilua jälkiruokien päälle. Koristele annokset mansikoilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua