Raparpericurd
- Annosmäärä1 annos
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
Ihana raparpericurd sopii hienosti pikkuleipien tai kakun täytteeksi. Kokeile raparpericurdia myös paahtoleivän päällä.
- Gluteeniton
Ainekset
1 annos
- 250 g (1/2 l) raparperia paloiteltuna
- 1 rkl vettä
- 2 dl hillosokeria
- 50 g Pirkka voita
Ravintosisältö
- Energia972 kJ / 230 kcal
- Rasva8,3 g
- josta tyydyttynyttä5,6 g
- Hiilihydraatit37,6 g
- josta sokereita37,6 g
- Proteiini0,5 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Pane raparperipalat kattilaan ja lisää vesi (jos käytät pakastettuja raparperipaloja, vettä ei tarvitse lisätä).
- Lisää hillosokeri. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä seosta noin 15 minuuttia. Lisää voi nokareina ja jäähdytä. Anna tahnan jämäköityä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Käytä raparpericurd pikkuleipien täytteenä tai herkuttele paahtoleivän päällä sellaisenaan. Reseptillä tulee noin 2 1/2 dl valmista curdia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Raparperi SuomiHinta n. 0,80/kpl4,99/kg
- Dansukker Hillosokeri 1kgHinta 2,59/kpl2,59/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Dansukker minihillosokeri 250gHinta 1,35/kpl5,40/kg
- Dansukker Luomu Hillosokeri 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(97 arviota)
- alle 15 min3,5(102 arviota)
- yli 60 min3,4(27 arviota)
- yli 60 min4,2(45 arviota)
- yli 60 min4,7(60 arviota)
- yli 60 min3,8(18 arviota)
- 30 - 60 min3,9(84 arviota)
- yli 60 min4,2(84 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (23 arviota)
- Kokeileva kokki4 vuotta sittenVoiko tätä tehdä pakastetuista raparpereista? Mietin onko tätä sittemmin testattu ja todettu että säilyy hyvin/huonosti, olisiko pakastaminen ok jne?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKokeileva kokki, voit käyttää pakastettuja raparpereja. Tällöin kattilaan ei tosiaan tarvitse lisätä erikseen vettä. Valitettavasti raparpericurdin säilyvyyttä tai pakastusta ei ole testattu.
- Kerttuli5 vuotta sittenHyvää tuli, keittämisen loppuvaiheessa käytin sauvasekoitinta ja keitin vielä. Tulee hienorakeista.
- Emmi5 vuotta sittenKauan tämä curd säilyy esim jääkaapissa, voiko tätä pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenEmmi, raparpericurdin säilyvyyttä ja pakastusta ei valitettavasti ole testattu. Säilyvyys voi vaihdella päivistä viikkoon tai pidempäänkin riippuen mm. kuinka hygieenisesti tuotetta on käsitelty. Käyttökelpoisuutta kannattaa näin arvioida itse aistinvaraisesti.
- Viivi6 vuotta sittenTodella helppo tehdä, lopputulos rakenteeltaan ja maultaan todella hyvää. Sopi hyvin kakun väliin.
- Riikan eka yritys7 vuotta sittenVoi tiivistyy hillon jäähtyessä pintaan? Pitikö näin tapahtua? Hyvän makuinen mutta oudon näköinen...
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenRiikan eka yritys, harmillista kuulla ettei raparpericurdi ole täysin onnistunut. Voin ei ole tarkoitus tiivistyä tahnan pinnalle. Mahdollisesti voi ei ollut riittävästi sekoittunut keitetyn raparperin joukkoon. Rapaperiseoksen tulee olla kuumaa, kun voi lisätään pienissä erissä ja edellisen voilisäyksen tulisi olla sulanut kokonaan ennen kuin seuraava lisätään. Tärkeää on myös antaa curdin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin se siirretään jääkaappiin.