RaparpericurdTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparpericurd

Ihana raparpericurd sopii hienosti pikkuleipien tai kakun täytteeksi. Kokeile raparpericurdia myös paahtoleivän päällä.

  • 2 1/2 dl
  • alle 30 min

Ainekset

2 1/2 dl
    • 250g(1/2 l)raparperia paloiteltuna
    • 1rklvettä
    • 2dlhillosokeria
    • 50gPirkka voita

Valmistus

alle 30 min
  1. Pane raparperipalat kattilaan ja lisää vesi (jos käytät pakastettuja raparperipaloja, vettä ei tarvitse lisätä).
  2. Lisää hillosokeri. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä seosta noin 15 minuuttia. Lisää voi nokareina ja jäähdytä. Anna tahnan jämäköityä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Käytä raparpericurd pikkuleipien täytteenä tai herkuttele paahtoleivän päällä sellaisenaan.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Hillosokeri 1kg
    Dansukker Hillosokeri 1kg
    1,85/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua
  • Kerttuli 27.6.2019

    Hyvää tuli, keittämisen loppuvaiheessa käytin sauvasekoitinta ja keitin vielä. Tulee hienorakeista.

  • Emmi4.6.2019

    Kauan tämä curd säilyy esim jääkaapissa, voiko tätä pakastaa?

  • K-Kuluttajapalvelu4.6.2019

    Emmi, raparpericurdin säilyvyyttä ja pakastusta ei valitettavasti ole testattu. Säilyvyys voi vaihdella päivistä viikkoon tai pidempäänkin riippuen mm. kuinka hygieenisesti tuotetta on käsitelty. Käyttökelpoisuutta kannattaa näin arvioida itse aistinvaraisesti.

  • Viivi25.6.2018

    Todella helppo tehdä, lopputulos rakenteeltaan ja maultaan todella hyvää. Sopi hyvin kakun väliin.

  • Riikan eka yritys6.6.2017

    Voi tiivistyy hillon jäähtyessä pintaan? Pitikö näin tapahtua? Hyvän makuinen mutta oudon näköinen...

  • K-Kuluttajapalvelu6.6.2017

    Riikan eka yritys, harmillista kuulla ettei raparpericurdi ole täysin onnistunut. Voin ei ole tarkoitus tiivistyä tahnan pinnalle. Mahdollisesti voi ei ollut riittävästi sekoittunut keitetyn raparperin joukkoon. Rapaperiseoksen tulee olla kuumaa, kun voi lisätään pienissä erissä ja edellisen voilisäyksen tulisi olla sulanut kokonaan ennen kuin seuraava lisätään. Tärkeää on myös antaa curdin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin se siirretään jääkaappiin.