Raparpericurd
Ihana raparpericurd sopii hienosti pikkuleipien tai kakun täytteeksi. Kokeile raparpericurdia myös paahtoleivän päällä.
- 2 1/2 dl
- alle 30 min
Ainekset
2 1/2 dl
- 250g(1/2 l)raparperia paloiteltuna
- 1rklvettä
- 2dlhillosokeria
- 50gPirkka voita
Valmistus
alle 30 min- Pane raparperipalat kattilaan ja lisää vesi (jos käytät pakastettuja raparperipaloja, vettä ei tarvitse lisätä).
- Lisää hillosokeri. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä seosta noin 15 minuuttia. Lisää voi nokareina ja jäähdytä. Anna tahnan jämäköityä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Käytä raparpericurd pikkuleipien täytteenä tai herkuttele paahtoleivän päällä sellaisenaan.
Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Voiko tätä tehdä pakastetuista raparpereista? Mietin onko tätä sittemmin testattu ja todettu että säilyy hyvin/huonosti, olisiko pakastaminen ok jne?
Kokeileva kokki, voit käyttää pakastettuja raparpereja. Tällöin kattilaan ei tosiaan tarvitse lisätä erikseen vettä. Valitettavasti raparpericurdin säilyvyyttä tai pakastusta ei ole testattu.
Hyvää tuli, keittämisen loppuvaiheessa käytin sauvasekoitinta ja keitin vielä. Tulee hienorakeista.
Kauan tämä curd säilyy esim jääkaapissa, voiko tätä pakastaa?
Emmi, raparpericurdin säilyvyyttä ja pakastusta ei valitettavasti ole testattu. Säilyvyys voi vaihdella päivistä viikkoon tai pidempäänkin riippuen mm. kuinka hygieenisesti tuotetta on käsitelty. Käyttökelpoisuutta kannattaa näin arvioida itse aistinvaraisesti.
Todella helppo tehdä, lopputulos rakenteeltaan ja maultaan todella hyvää. Sopi hyvin kakun väliin.
Voi tiivistyy hillon jäähtyessä pintaan? Pitikö näin tapahtua? Hyvän makuinen mutta oudon näköinen...
Riikan eka yritys, harmillista kuulla ettei raparpericurdi ole täysin onnistunut. Voin ei ole tarkoitus tiivistyä tahnan pinnalle. Mahdollisesti voi ei ollut riittävästi sekoittunut keitetyn raparperin joukkoon. Rapaperiseoksen tulee olla kuumaa, kun voi lisätään pienissä erissä ja edellisen voilisäyksen tulisi olla sulanut kokonaan ennen kuin seuraava lisätään. Tärkeää on myös antaa curdin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin se siirretään jääkaappiin.