RaparpericurdTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparpericurd

Ihana raparpericurd sopii hienosti pikkuleipien tai kakun täytteeksi. Kokeile raparpericurdia myös paahtoleivän päällä.

  • 2 1/2 dl
  • alle 30 min

Ainekset

2 1/2 dl
    • 250g(1/2 l)raparperia paloiteltuna
    • 1rklvettä
    • 2dlhillosokeria

Valmistus

alle 30 min
  1. Pane raparperipalat kattilaan ja lisää vesi (jos käytät pakastettuja raparperipaloja, vettä ei tarvitse lisätä).
  2. Lisää hillosokeri. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä seosta noin 15 minuuttia. Lisää voi nokareina ja jäähdytä. Anna tahnan jämäköityä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Käytä raparpericurd pikkuleipien täytteenä tai herkuttele paahtoleivän päällä sellaisenaan.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua
  • Viivi25.6.2018

    Todella helppo tehdä, lopputulos rakenteeltaan ja maultaan todella hyvää. Sopi hyvin kakun väliin.

  • Riikan eka yritys6.6.2017

    Voi tiivistyy hillon jäähtyessä pintaan? Pitikö näin tapahtua? Hyvän makuinen mutta oudon näköinen...

  • K-Kuluttajapalvelu6.6.2017

    Riikan eka yritys, harmillista kuulla ettei raparpericurdi ole täysin onnistunut. Voin ei ole tarkoitus tiivistyä tahnan pinnalle. Mahdollisesti voi ei ollut riittävästi sekoittunut keitetyn raparperin joukkoon. Rapaperiseoksen tulee olla kuumaa, kun voi lisätään pienissä erissä ja edellisen voilisäyksen tulisi olla sulanut kokonaan ennen kuin seuraava lisätään. Tärkeää on myös antaa curdin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin se siirretään jääkaappiin.