RaparpericurdTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparpericurd

  • Annosmäärä1 annos
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
Ihana raparpericurd sopii hienosti pikkuleipien tai kakun täytteeksi. Kokeile raparpericurdia myös paahtoleivän päällä.
  • Gluteeniton

Ainekset

1 annos
250 g (1/2 l)
 
raparperia paloiteltuna
tai
1 rkl
 
vettä
tai
2 dl
 
tai
50 g
 
tai

Ravintosisältö

Energia
972 kJ / 230 kcal
Rasva
8,3 g
josta tyydyttynyttä
5,6 g
Hiilihydraatit
37,6 g
josta sokereita
37,6 g
Proteiini
0,5 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Pane raparperipalat kattilaan ja lisää vesi (jos käytät pakastettuja raparperipaloja, vettä ei tarvitse lisätä).

Lisää hillosokeri. Kuumenna samalla koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä seosta noin 15 minuuttia. Lisää voi nokareina ja jäähdytä. Anna tahnan jämäköityä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Käytä raparpericurd pikkuleipien täytteenä tai herkuttele paahtoleivän päällä sellaisenaan. Reseptillä tulee noin 2 1/2 dl valmista curdia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Hillosokeri 1kg
    Hinta 2,75/kpl
    2,75/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Dansukker hyytelösokeri multi 370g
    Hinta 2,09/kpl
    5,65/kg
  • Dansukker hillo-marmeladisokeri 330g
    Hinta 1,49/kpl
    4,52/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (21 arviota)

  • Kokeileva kokki
    3 vuotta sitten
    Voiko tätä tehdä pakastetuista raparpereista? Mietin onko tätä sittemmin testattu ja todettu että säilyy hyvin/huonosti, olisiko pakastaminen ok jne?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kokeileva kokki, voit käyttää pakastettuja raparpereja. Tällöin kattilaan ei tosiaan tarvitse lisätä erikseen vettä. Valitettavasti raparpericurdin säilyvyyttä tai pakastusta ei ole testattu.
  • Kerttuli
    4 vuotta sitten
    Hyvää tuli, keittämisen loppuvaiheessa käytin sauvasekoitinta ja keitin vielä. Tulee hienorakeista.
  • Emmi
    4 vuotta sitten
    Kauan tämä curd säilyy esim jääkaapissa, voiko tätä pakastaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Emmi, raparpericurdin säilyvyyttä ja pakastusta ei valitettavasti ole testattu. Säilyvyys voi vaihdella päivistä viikkoon tai pidempäänkin riippuen mm. kuinka hygieenisesti tuotetta on käsitelty. Käyttökelpoisuutta kannattaa näin arvioida itse aistinvaraisesti.
  • Viivi
    5 vuotta sitten
    Todella helppo tehdä, lopputulos rakenteeltaan ja maultaan todella hyvää. Sopi hyvin kakun väliin.
  • Riikan eka yritys
    6 vuotta sitten
    Voi tiivistyy hillon jäähtyessä pintaan? Pitikö näin tapahtua? Hyvän makuinen mutta oudon näköinen...
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Riikan eka yritys, harmillista kuulla ettei raparpericurdi ole täysin onnistunut. Voin ei ole tarkoitus tiivistyä tahnan pinnalle. Mahdollisesti voi ei ollut riittävästi sekoittunut keitetyn raparperin joukkoon. Rapaperiseoksen tulee olla kuumaa, kun voi lisätään pienissä erissä ja edellisen voilisäyksen tulisi olla sulanut kokonaan ennen kuin seuraava lisätään. Tärkeää on myös antaa curdin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin se siirretään jääkaappiin.