Raparperipizza
Pellillinen pizzaa katoaa nopeasti, sillä raparperi ja vuohenjuusto ovat erilainen ja yllättävä yhdistelmä suolaisessa pizzassa. Lisää pizzaan halutessasi parmankinkkua. Noin 6,80€/pelti*
- 1 pellillinen
- 30 - 60 min
Ainekset
1 pellillinen
Pizzapohja
- 2dlvettä
- 1/2tlsuolaa
- n. 4dlvehnäjauhoja
- 2rklöljyä
Lisäksi
- 5dl(250 g)raparperia paloiteltuna
- 1rklvoita
- 1-2rklsokeria
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1-2tljuoksevaa hunajaa
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- 1prk(365 g/150 g)Pirkka Parhaat vuohenjuustokuutioita
Lisäksi
- rucolan versoja tai rucolaa
Valmistus
30 - 60 min- Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja vehnäjauhot. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikina tasaiseksi, pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota liinalla peitettynä noin 20 minuuttia.
- Taputtele kohonnut taikina jauhotetun pellin päälle. Anna kohota vielä 10 minuuttia.
- Kuori raparperit tarvittaessa. Paista paloitellut raparperit voissa pannulla. Lisää joukkoon sokeri ja kääntele pari minuuttia.
- Sekoita ranskankerman joukkoon hunaja, suola ja mustapippuri. Levitä ranskankerma pizzapohjan päälle.
- Levitä pizzan päälle raparperit sekä valutetut vuohenjuustokuutiot hieman murennettuina.
- Paista 250-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Lisää pizzan pinnalle rucolaa tai rucolan versoja sekä tummaa balsamietikkakastiketta.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos käytät pakastettua raparperia, sulata ja valuta raparperit. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi