RaparperipizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperipizza

  • Annosmäärä1 pellillinen
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Pellillinen pizzaa katoaa nopeasti, sillä raparperi ja vuohenjuusto ovat erilainen ja yllättävä yhdistelmä suolaisessa pizzassa. Lisää pizzaan halutessasi parmankinkkua.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

1 pellillinen

Pizzapohja

2 dl
 
vettä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
2 tl
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
n. 4 dl
 
vehnäjauhoja
tai
2 rkl
 
öljyä
tai

Lisäksi

5 dl (250 g)
 
raparperia paloiteltuna
tai
1 rkl
 
voita
tai
1–2 rkl
 
sokeria
tai
1 prk (150 g)
 
tai
1–2 tl
 
juoksevaa hunajaa
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1 tlk (365 g/150 g)
 
tai

Lisäksi

 
rucolan versoja tai rucolaa
tai
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 055 kJ / 254 kcal
Rasva
12,4 g
josta tyydyttynyttä
5,9 g
Hiilihydraatit
27,2 g
josta sokereita
5 g
Proteiini
7 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja vehnäjauhot. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikina tasaiseksi, pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota liinalla peitettynä noin 20 minuuttia.

Taputtele kohonnut taikina jauhotetun pellin päälle. Anna kohota vielä 10 minuuttia.

Kuori raparperit tarvittaessa. Paista paloitellut raparperit voissa pannulla. Lisää joukkoon sokeri ja kääntele pari minuuttia.

Sekoita ranskankerman joukkoon hunaja, suola ja mustapippuri. Levitä ranskankerma pizzapohjan päälle.

Levitä pizzan päälle raparperit sekä valutetut vuohenjuustokuutiot hieman murennettuina.

Paista 250-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Lisää pizzan pinnalle rucolaa tai rucolan versoja sekä tummaa balsamietikkakastiketta.

Vinkki! Jos käytät pakastettua raparperia, sulata ja valuta raparperit.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
    Hinta 0,79/kpl
    5,27/kg
  • Pirkka Parhaat vuohenjuusto kuutioina suolavedessä 365 g / 150 g
    Hinta 3,29/kpl
    21,93/kg
  • Suomalainen Rucola 50g
    Hinta 2,95/kpl
    59,00/kg
  • Pirkka tumma balsamietikkakastike 250ml
    Hinta 3,59/kpl
    14,36/l
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Mimi's Rucola verso 50g Suomi
    Hinta 2,99/kpl
    59,80/kg
  • Pirkka rucola 65g
    Hinta 1,49/kpl
    22,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (22 arviota)