• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PunajuuripizzaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuuripizza

Tämäkin resepti vain n. 2,70€/annos*.

  • 2 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

2 kpl

Täyte

    • 2(200 g)punajuurta
    • 1/2dlvihreää pestoa
    • 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat vuohenjuustoa
    • 1(400 g)parsakaali
    • 1(200 g)kesäkurpitsa
    • 1(100 g)punasipuli
    • 250gkeltaisia ja punaisia kirsikka- tai miniluumutomaatteja
    • oliiviöljyä
    • suolaa
    • ripausmustapippuria
    • rucolaa tai versoja
    • paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita sekä taikinan että täytteen punajuuret uuniin paahtumaan. Pese punajuuret ja kääri folioon, paahda uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan, kunnes ne pehmenevät.
  2. Kuori ja soseuta taikinaan tarvittavat punajuuret.
  3. Sekoita hiiva veteen. Lisää suola, hunaja ja punajuurisose.
  4. Lisää hiivaleipäjauhot ja alusta taikinaan vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa, kunnes se on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhosta. Anna taikinan kohota kelmulla peitettynä noin kaksi tuntia.
  5. Ota taikina leivinalustalle ja vaivaa hetken. Jaa taikina kahtia ja painele öljytyille leivinpelleille.
  6. Levitä pestoa pizzapohjille. Murustele yli puolet (noin ¾) vuohenjuustosta pizzapohjille peston päälle.
  7. Paloittele parsakaali ja kiehauta nopeasti vähässä suolalla maustetussa vedessä. Paloittele kesäkurpitsa. Kuori, halkaise ja suikaloi sipuli. Halkaise tomaatit. Kuori ja leikkaa loput paahdetut punajuuret ohuiksi siivuiksi.
  8. Levitä kasvikset pizzan päälle. Valuta päälle hieman oliiviöljyä ja ripottele suolaa ja mustapippuria.
  9. Paista pizzaa uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes se on rapeaa ja kasvikset paahtuneet.
  10. Viimeistele lopulla vuohenjuustolla, reilulla kourallisella rucolaa tai versoja sekä paahdetuilla pinjansiemenillä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua