• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Parsakaali-juustopiiras

Parsakaali-juustopiiras
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 207 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Voiteluun

    • kananmunaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota taikina sulamaan. Huuhdo parsakaali ja paloittele se kukinnoiksi ja viipaloi kannat. Höyrytä parsakaalia noin 5 minuuttia. Jos kypsennät parsakaalit mikrossa, lisää 1 rkl vettä parsakaalien päälle. Kypsennysaika mikrossa on noin 3 minuuttia täydellä teholla.
  2. Valuta salaattijuustokuutioista öljy ja maissinjyvistä vesi pois.
  3. Kauli sulanut voitaikina 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa siitä pyöreä levy noin 30 cm halkaisijaltaan olevan lasivuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa loppu taikina suikaleiksi. Tue piiraan reunat sisäpuolelta kaksinkertaisella alumiinifoliosuikaleella. Pistele ja paista uunin alimmalla tasolla 225 asteessa 10 minuuttia.
  4. Asettele jäähtyneet parsakaalit, valutetut salaattijuustokuutiot ja maissinjyvät puolikypsälle pohjalle. Sekoita munat, kerma, smetana ja mausteet keskenään. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Asettele taikinasuikaleet ristikoksi piirakan päälle.
  5. Voitele reunat ja ristikko munalla. Paista kypsäksi 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 207 kcal866 kJ
  • Proteiinia6,82 g
  • Hiilihydraatteja12,5 g
  • Rasvaa14,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille