Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Parsakaali-juustopiiras Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Parsakaali-juustopiiras

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Parsakaali-juustopiiras maistuu niin brunssilla kuin iltapalalla.

    Ainekset

    8 annosta
    1 pkt (500 g)
     
    tai
    n. 300 g
     
    parsakaalia
    tai
    1 tlk (340 g/200 g)
     
    tai
    1/2 tlk (à 340 g/280 g)
     
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 tlk
     
    smetanaa
    tai
    1 tl
     
    yrttisuolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1/2 tl
     
    paprikajauhetta
    tai
     
    tuoretta persiljaa
    tai

    Voiteluun

     
    kananmunaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 023 kJ / 246 kcal
    Rasva
    18,6 g
    josta tyydyttynyttä
    8,1 g
    Hiilihydraatit
    13,1 g
    josta sokereita
    1,7 g
    Proteiini
    5,5 g
    Suola
    0,9 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Ota taikina sulamaan. Huuhdo parsakaali ja paloittele se kukinnoiksi ja viipaloi kannat. Höyrytä parsakaalia noin 5 minuuttia. Jos kypsennät parsakaalit mikrossa, lisää 1 rkl vettä parsakaalien päälle. Kypsennysaika mikrossa on noin 3 minuuttia täydellä teholla.

    Valuta salaattijuustokuutioista öljy ja maissinjyvistä vesi pois.

    Kauli sulanut voitaikina 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa siitä pyöreä levy noin 30 cm halkaisijaltaan olevan lasivuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa loppu taikina suikaleiksi. Tue piiraan reunat sisäpuolelta kaksinkertaisella alumiinifoliosuikaleella. Pistele ja paista uunin alimmalla tasolla 225 asteessa 10 minuuttia.

    Asettele jäähtyneet parsakaalit, valutetut salaattijuustokuutiot ja maissinjyvät puolikypsälle pohjalle. Sekoita munat, kerma, smetana ja mausteet keskenään. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Asettele taikinasuikaleet ristikoksi piirakan päälle.

    Voitele reunat ja ristikko munalla. Paista kypsäksi 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25–30 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka salaattijuustokuutiot öljymarinadissa 340g/200g laktoositon
      Hinta 3,69/kpl
      18,45/kg
    • K-Menu maissinjyvät suolaliemessä 340g/280g
      Hinta 1,05/kpl
      3,75/kg
    • Pirkka laktoositon kevytkerma 2dl
      Hinta 0,89/kpl
      4,45/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 1,8 (9 arviota)