Sipulitorttu Tatinin tapaanTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sipulitorttu Tatinin tapaan

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ranskalainen keikauskakku Tarte Tatin tehdään yleensä omenoista. Tässä herkullisessa versiossa on täytteenä karamellisoidut sipulit.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6 annosta

Pohja

n. 300 g (à 500 g)
 
tai

Täyte

800 g
 
isoja puna- ja keltasipuleita
tai
3
 
valkosipulinkynttä
tai
3 rkl
 
voita
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 1/2 tl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
763 kJ / 183 kcal
Rasva
10,8 g
josta tyydyttynyttä
6,2 g
Hiilihydraatit
16,5 g
josta sokereita
4,8 g
Proteiini
3,4 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Säädä uuni 225-asteiseksi. Leikkaa sipulit 4–6 lohkoon niin, että kannat pitävät lohkot koossa. Kuori lohkot ja siisti kärjet ja kannat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Valitse uuniin pantava ja sinne hyvin mahtuva pannu (halkaisija noin 26 cm). Sulata pannulla voi ja sekoita joukkoon sokeri. Kuullota sipuleita noin 10 minuuttia. Kääntele ahkerasti, etteivät sipulit tummu liikaa. Alenna lämpöä paiston loppupuolella. Mausta sipulit suolalla ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka. Nosta pois liedeltä.

Kaaviloi voitaikina jauhotetulla pöydällä sivultaan noin 30 cm:n neliöksi. Leikkaa siitä halkaisijaltaan samanlevyinen ympyrä. Nosta taikinalevy sipulien päälle niin, että taikina jää pannun sisään ja reuna ulottuu pannun reunaan asti, mutta ei sen yli. Pistele taikinalevy hyvin. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia, kunnes taikina kohonnut ja saanut kunnon värin.

Ota pannu uunista, peitä leivinlaudalla ja käännä ympäri. Siirrä torttu laudalta sopivalle vadille ja lisää pinnalle mahdollisesti pannun pohjalle jääneet sipulipalat ja balsamisiirappi. Tarjoa torttu lampaan lisäkkeenä tai sellaisenaan salaatin kanssa iltapalana.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    Hinta 3,79/kpl
    15,16/l
  • Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikina
    Hinta 3,65/kpl
    7,30/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Plussa-etu
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,89/2 kpl
    1,45/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,55/kpl (1,55/kg)
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Del duca aceto balsamico di Modena 250ml
    Hinta 4,59/kpl
    18,36/l
  • San Francesco balsamiviinietikka 250ml
    Hinta 3,19/kpl
    12,76/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 5,0 (1 arvio)