Sipulitorttu Tatinin tapaan
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Ranskalainen keikauskakku Tarte Tatin tehdään yleensä omenoista. Tässä herkullisessa versiossa on täytteenä karamellisoidut sipulit.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
6 annosta
Pohja | |
---|---|
n. 300 g (à 500 g) | tai |
Täyte | |
800 g | isoja puna- ja keltasipuleita tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
3 rkl | voita tai |
1 rkl | sokeria tai |
1 tl | suolaa tai |
1 1/2 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 763 kJ / 183 kcal |
Rasva | 10,8 g |
josta tyydyttynyttä | 6,2 g |
Hiilihydraatit | 16,5 g |
josta sokereita | 4,8 g |
Proteiini | 3,4 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Säädä uuni 225-asteiseksi. Leikkaa sipulit 4–6 lohkoon niin, että kannat pitävät lohkot koossa. Kuori lohkot ja siisti kärjet ja kannat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Valitse uuniin pantava ja sinne hyvin mahtuva pannu (halkaisija noin 26 cm). Sulata pannulla voi ja sekoita joukkoon sokeri. Kuullota sipuleita noin 10 minuuttia. Kääntele ahkerasti, etteivät sipulit tummu liikaa. Alenna lämpöä paiston loppupuolella. Mausta sipulit suolalla ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka. Nosta pois liedeltä.
Kaaviloi voitaikina jauhotetulla pöydällä sivultaan noin 30 cm:n neliöksi. Leikkaa siitä halkaisijaltaan samanlevyinen ympyrä. Nosta taikinalevy sipulien päälle niin, että taikina jää pannun sisään ja reuna ulottuu pannun reunaan asti, mutta ei sen yli. Pistele taikinalevy hyvin. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia, kunnes taikina kohonnut ja saanut kunnon värin.
Ota pannu uunista, peitä leivinlaudalla ja käännä ympäri. Siirrä torttu laudalta sopivalle vadille ja lisää pinnalle mahdollisesti pannun pohjalle jääneet sipulipalat ja balsamisiirappi. Tarjoa torttu lampaan lisäkkeenä tai sellaisenaan salaatin kanssa iltapalana.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakasteHinta 2,99/kpl5,98/kg
- Punasipuli 500g Suomi 2lkHinta 1,10/kpl2,20/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikinaHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Punasipuli 500g luomuHinta 2,59/kpl5,18/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,59/kpl18,36/l
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(72 arviota)
- 30 - 60 min4,1(19 arviota)
- 30 - 60 min3,4(134 arviota)
- 30 - 60 min4,3(46 arviota)
- 30 - 60 min4,9(11 arviota)
- 30 - 60 min3,8(31 arviota)
- 30 - 60 min3,9(76 arviota)
- alle 30 min4,1(10 arviota)
Arvostele resepti
ka. 5,0 (1 arvio)