Sipulitorttu Tatinin tapaan
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
Pohja | |
---|---|
n. 300 g (à 500 g) | tai |
Täyte | |
800 g | isoja puna- ja keltasipuleita tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
3 rkl | voita tai |
1 rkl | sokeria tai |
1 tl | suolaa tai |
1 1/2 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 763 kJ / 183 kcal |
Rasva | 10,8 g |
josta tyydyttynyttä | 6,2 g |
Hiilihydraatit | 16,5 g |
josta sokereita | 4,8 g |
Proteiini | 3,4 g |
Suola | 1 g |
Valmistus
Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Säädä uuni 225-asteiseksi. Leikkaa sipulit 4–6 lohkoon niin, että kannat pitävät lohkot koossa. Kuori lohkot ja siisti kärjet ja kannat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Valitse uuniin pantava ja sinne hyvin mahtuva pannu (halkaisija noin 26 cm). Sulata pannulla voi ja sekoita joukkoon sokeri. Kuullota sipuleita noin 10 minuuttia. Kääntele ahkerasti, etteivät sipulit tummu liikaa. Alenna lämpöä paiston loppupuolella. Mausta sipulit suolalla ja sekoita joukkoon balsamiviinietikka. Nosta pois liedeltä.
Kaaviloi voitaikina jauhotetulla pöydällä sivultaan noin 30 cm:n neliöksi. Leikkaa siitä halkaisijaltaan samanlevyinen ympyrä. Nosta taikinalevy sipulien päälle niin, että taikina jää pannun sisään ja reuna ulottuu pannun reunaan asti, mutta ei sen yli. Pistele taikinalevy hyvin. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia, kunnes taikina kohonnut ja saanut kunnon värin.
Ota pannu uunista, peitä leivinlaudalla ja käännä ympäri. Siirrä torttu laudalta sopivalle vadille ja lisää pinnalle mahdollisesti pannun pohjalle jääneet sipulipalat ja balsamisiirappi. Tarjoa torttu lampaan lisäkkeenä tai sellaisenaan salaatin kanssa iltapalana.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Plussa-etu −12 %Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl5,50/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (6,30/kg)
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,29/kpl17,16/l
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(18 arviota)
- 30 - 60 min4,4(64 arviota)
- 30 - 60 min4,3(43 arviota)
- yli 60 min
- 30 - 60 min3,4(126 arviota)
- 30 - 60 min4,9(11 arviota)
- yli 60 min3,8(6 arviota)
- 30 - 60 min3,9(73 arviota)