• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rapea marjatorttu

Rapea marjatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 400 kcal / annos (170g)

Ainekset

8 annosta

Pohja

Levyjen pinnalle

    • 2rklsokeria

Täyte

Pinnalle

    • 7-8dlvadelmia
    • punaherukkaterttuja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nypi pehmeä voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Liuota kylmään kermaan hiiva ja lisää seokseen. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat. Painele taikina kelmun välissä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia.
  2. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä tai leivinpaperin päällä kaksi nelikulmaista noin 20 x 20 cm:n levyä. Leikkaa reunat halutessasi taikinapyörällä. Nosta levyt leivinpaperin päälle uunipellille vierekkäin.
  3. Ripottele levyjen pinnalle sokeria. Pistele levyt ja paista ne 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes levyissä on muutamia vaaleanruskeita täpliä. Anna levyjen jäähtyä pellillä.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon maitorahka ja kinuskikastike. Nosta levy lastojen avulla tarjoiluvadille. Levitä kerma-rahkaseos levylle ja nostele päälle vadelmia. Aseta toinen levy päälle ja koristele rapea marjatorttu tuoreilla vadelmilla ja punaherukkatertuilla.

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 400 kcal1 670 kJ
  • Proteiinia6,1 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa27,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille