Rapujuhlien juustopiirakka

Suolaisessa piirakassa maistuu parmesaani ja persilja. N. 0,65 €/annos.
Rapujuhlien juustopiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 228 kcal / annos (70g)
    • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 annosta

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lisää paloiteltu kylmä voi ja vehnäjauhot taikinakulhoon. Nypi taikina murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa ettei se sitkisty. Peitä taikina kelmulla ja laita se kovettumaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (⌀ 24cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
  3. Valmista täyte. Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää kerma sekä raastettu juusto. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä noin 20 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 70g100 g

  • 228 kcal953 kJ
  • Proteiinia7,65 g
  • Hiilihydraatteja11,4 g
  • Rasvaa16,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12