Financier-leivokset
Ranskalainen financier-leivos on kultaharkon muotoinen herkku, jonka salaisuus on ruskistettu voi ja mantelijauho. Sorbetti ja leivos ovat mainio makupari. Noin 0,80€/annos.*
- 15 kpl
- 30 - 60 min
Ainekset
15 kpl
- 125gPirkka voita
- 1 1/2dlsokeria
- 1dlvehnäjauhoja
- 1dl(50 g)kuoretonta mantelijauhetta
- 4kananmunan valkuaista
Lisäksi
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 1rklsokeria
- 1tlvaniljasokeria
- 1prk(500 ml)Pirkka Parhaat vadelmasorbettia
- syötäviä kukkia
Valmistus
30 - 60 min- Ruskista voi pannulla koko ajan sekoittaen. Varo, ettei voi pääse palamaan. Kun voi kuohahtaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä, kaada se metallikulhoon tai kattilaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Sekoita sokeri, vehnäjauhot ja mantelijauhe kulhossa. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Kääntele vaahtoon ensin kuivat aineet ja sitten ruskistettu voi.
- Annostele taikina voideltuihin silikonisiin financier-leivosmuotteihin tai silikonisiin muffinivuokiin.
- Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Anna leivosten jäähtyä ennen kumoamista.
- Paahda mantelit pannulla. Rouhi mantelit. Vatkaa kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Nosta leivokset lautasille. Pursota viereen kermavaahtoa. Ota sorbetista lusikalla pallo kerman viereen. Koristele annokset mantelimurulla ja syötävillä kukilla ja tarjoa heti.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos et omista financier-vuokaa, leivo herkut muffinivuoassa. Hävikkivinkki! Käytä keltuaiset esimerkiksi suklaavanukkaaseen tai crème brûléeseen. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi