Red velvet kakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Red velvet kakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Red velvet kakku on punainen amerikkalainen kakku, jossa on valkoinen tuorejuustotäyte.

    Ainekset

    16 annosta
    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    3/4 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    1 1/2 rkl
     
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1/2 tl
     
    soodaa
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
    2 dl
     
    piimää
    tai
    3/4 dl
     
    öljyä
    tai
    1 1/2 rkl
     
    tai
    1/2 rkl
     
    valko- tai omenaviinietikkaa
    tai

    Täyte

    100 g
     
    voita
    tai
    2 rs (à 200 g)
     
    Valio Viola vaniljatuorejuustoa
    tai
    1 dl
     
    tomusokeria
    tai

    Koristeeksi

     
    Fazer valkoista leivontasuklaata
    tai
     
    karpaloita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 403 kJ / 336 kcal
    Rasva
    17,6 g
    josta tyydyttynyttä
    7,6 g
    Hiilihydraatit
    33,7 g
    josta sokereita
    21,9 g
    Proteiini
    9,9 g
    Suola
    1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä keskenään vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe, vanilliinisokeri, leivinjauhe, sooda sekä suola. Sekoita jauhoseos taikinaan. Kaada joukkoon piimä, öljy, elintarvikeväri ja etikka. Sekoita ainekset juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.

    Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 20 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa pohja ja anna jäähtyä kokonaan.

    Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi. Lisää tuorejuustot ja tomusokeri. Vatkaa, kunnes täyte on tasaista.

    Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle noin 1/3 täytteestä. Täytä seuraava väli samoin. Nosta pinnalle ylin kakkulevy ja levitä sen päälle loput kuorrutuksesta. (Reunat jäävät ilman kuorrutusta.) Anna maustua jääkaapissa 1–2 tuntia ennen tarjoamista. Koristele valkosuklaalastuilla ja karpaloilla.

    Vinkki! Voit maustaa täytteen halutessasi sitruunanmehulla ja sitruunankuoriraasteella.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Meira ruokasooda 125g tölkki
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Dr. Oetker Punainen elintarvikeväri 30ml
      Hinta 2,95/kpl
      98,33/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (152 arviota)

    • Maija-Leppä
      3 vuotta sitten
      Ei toiminut yhtään! Aivan surkeaa voisipa laittaa kuvan
    • Uusi reissu kauppaan
      4 vuotta sitten
      Jos korppujauhoja ei mainita listassa, niin niitä ei silloin käytetä... kiitti ’tusti!
    • Ei näin
      4 vuotta sitten
      Juu ei kyllä tällä reseptillä kakku nouse. Joku mättää...
    • Viila
      6 vuotta sitten
      Hyvin toimii kerrasta toiseen! En ole vielä saanut sössittyä tällä ohjeella (*koputtaa puuta*)... tähti lähtee siitä, että kovin punaista tämä kakku ei kypsänä ole.
    • Leipuri
      6 vuotta sitten
      Hyvin paistui kakku, ei tummunut liikaa ja hyvin sai leikattua kolmeen osaan. Täytettä en vielä ole ehtinyt tehdä.
    • Disappointed King Loki
      7 vuotta sitten
      Kakusta tuli täysin litteä, ei voinut edes kahteen osaan leikata, vaikka täysin noudatin ohjetta ja käytin oikeita mittoja.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Disappointed King Loki, harmillista kuulla ettei kakku ole onnistunut. Välitän palautteen eteenpäin resepteistä vastaaville henkilöille.
    • Pullantuoksuinen äiti
      7 vuotta sitten
      Hei! Tässä kakussa resepti ja video eivät mätsää keskenään. Reseptissä 2 dl piimää ja 3/4 dl öljyä, videolla 3 dl piimää ja 1 dl öljyä. Samoin etikkaa reseptin mukaan 1/2 rkl, videolla sanotaan 1-2 rkl. Reseptissä sanotaan 2 prk tuorejuustoa, videolla näkyisi olevan vain 1 rasia. Pitääkö siis tuo ohjeen 2 munaakaan paikkansa? Voisitteko ystävällisesti tarkistaa kirjoitetun ohjeen paikkansapitävyyden.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Pullantuoksuinen äiti ja kiitos hyvästä huomiosta. Reseptin teksti on oikein ja testattu K-Koekeittiöllä. Valitettavasti videolla mainitut määrät ovat vääriä. Välitän palautteesi eteenpäin.
    • kotileipuripuri
      7 vuotta sitten
      ite ainakin sekotin kerman (koska piimää ei ollu omassa jääkaapissa), öljyn, värin ja omenaviinietikan kaikki yhteen ja sekotin kaikki kunnolla sekasin jauhoista lähtien sähkövatkaimen pienimmällä nopeudella.. tein ite beke popseja puolella ohjeella niin mukavasti nousivat ja oikein tumman viininpunasia tuli..
    • Mt
      7 vuotta sitten
      Kakku ei todellakaan saanut punaista väriä, eikä se noussut uunissa. Muualta kun katsoo vastaavaa reseptiä, niin sielä väri sekoitetaan erikseen piimään. Sooda ja etikka sekoitetaan keskenään ensin ja sitten heti taikinaan... Pitäskö vähän tarkentaa ohjeita?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Mt, harmi kuulla, ettei kakku ole onnistunut toivotulla tavalla. Resepti on testattu koekeittiöllä toimivaksi. Käytäthän mittaamiseen mittalusikkasarjaa, sillä ruokailuvälineillä mittaaminen on epätarkkaa.
    • Isänpäivä"kakku"
      7 vuotta sitten
      Kakusta tuli niin ohut että sitä ei kannata leikata edes kahteen osaan. Jo 30 minuutin paiston jälkeen alkoi uunista nousemaan palaneen käryä vaikka lämpötila oli oikein. 40 minuutin kohdalla otin kakun pois, päältä ja reunoista mustuneena. Väri ei ole punertavanruskeaa nähnytkään, vaan se on mustuneen kaakaon värinen. Tavallisella teelusikka-ruokalusikka mittaamisella mentiin ja en voi muuta sanoa, että oli virhe kokeilla kakkua joka ei sisällä suklaata.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Isänpäiväkakku, harmi kuulla, ettei kakku ole onnistunut toivotulla tavalla. Et maininnut, minkä kokoista vuokaa käytit. Kakku kannattaa tehdä ohjeen mukaan 20 cm:n vuokaan. Mikäli käyttää isompaa vuokaa, kakusta tulee luonnollisesti ohuempi, ja se vaikuttaa paistoaikaan. Uuneissa on myös eroja, joten paistoajat ovat ohjeellisia. Leivonnassa tarkka mittaaminen on erityisen tärkeää, joten mittaamiseen kannattaa käyttää mittalusikkasarjaa, sillä ruokailuvälineiksi tarkoitetuilla lusikoilla mittaaminen on epätarkkaa.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Pettynyt leipoja! Ikävä kuulla, että kakku ei onnistunut. Resepti on testattu K-Koekeittiössä ohjeen mukaan ja ainesten mittaamisessa on käytetty mittalusikoita. Kakusta tulee kuvassakin näkyvän punertavan ruskea, ei kirkkaan punainen.
    • Pettynyt leipoja
      7 vuotta sitten
      Leivoin yhden kakun 20 cm halkaisijan kakkuvuoan tätä ohjetta käyttäen ja kakusta tuli niin pieni ettei sitä voinut edes leikata kahtia. Eikä kakusta edes tullut punainen. Todella surkea resepti, en leivo enää koskaan tätä ohjetta käyttäen!
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei! Omien tuotemerkkiemme (Pirkka, K-Menu) valikoimissa valmista Red Velvet -kakkua ei ikävä kyllä ole saatavilla, ja toisten valmistuttajien tai valmistajien valikoimatietoja meillä ei valitettavasti ole. Myös K-kauppojen valikoimat voivat vaihdella kaupoittain, sillä K-kauppiaat itsenäisinä yrittäjinä vastaavat niistä itse. Kakkua kannattaakin tiedustella suoraan omalta K-kaupalta tai leipomosta.
    • Tuntematon
      7 vuotta sitten
      Löytyykö tätä kakkua suomalaisista ruokakaupoista tai ylipäätään Suomesta?