Red velvet kakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Red velvet kakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Red velvet kakku on punainen amerikkalainen kakku, jossa on valkoinen tuorejuustotäyte.

    Ainekset

    16 annosta
    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    3/4 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    1 1/2 rkl
     
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1/2 tl
     
    soodaa
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
    2 dl
     
    piimää
    tai
    3/4 dl
     
    öljyä
    tai
    1 1/2 rkl
     
    tai
    1/2 rkl
     
    valko- tai omenaviinietikkaa
    tai

    Täyte

    100 g
     
    voita
    tai
    2 rs (à 200 g)
     
    Valio Viola vaniljatuorejuustoa
    tai
    1 dl
     
    tomusokeria
    tai

    Koristeeksi

     
    Fazer valkoista leivontasuklaata
    tai
     
    karpaloita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 403 kJ / 336 kcal
    Rasva
    17,6 g
    josta tyydyttynyttä
    7,6 g
    Hiilihydraatit
    33,7 g
    josta sokereita
    21,9 g
    Proteiini
    9,9 g
    Suola
    1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä keskenään vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe, vanilliinisokeri, leivinjauhe, sooda sekä suola. Sekoita jauhoseos taikinaan. Kaada joukkoon piimä, öljy, elintarvikeväri ja etikka. Sekoita ainekset juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.

    Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 20 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa pohja ja anna jäähtyä kokonaan.

    Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi. Lisää tuorejuustot ja tomusokeri. Vatkaa, kunnes täyte on tasaista.

    Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle noin 1/3 täytteestä. Täytä seuraava väli samoin. Nosta pinnalle ylin kakkulevy ja levitä sen päälle loput kuorrutuksesta. (Reunat jäävät ilman kuorrutusta.) Anna maustua jääkaapissa 1–2 tuntia ennen tarjoamista. Koristele valkosuklaalastuilla ja karpaloilla.

    Vinkki! Voit maustaa täytteen halutessasi sitruunanmehulla ja sitruunankuoriraasteella.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka ruokasooda 120g
      Hinta 0,89/kpl
      7,42/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl