Aleksanterinleivokset
Aleksanterinleivokset valmistuvat helposti itsetehtynä. Vadelmahillo tuo murotaikinapohjaan mehevyyttä. Kaunis kuorrutus viimeistelee leivokset. Noin 0,30€/annos.*
12 kplyli 60 min
Ainekset
12 kpl
Pohja
- 200gpehmeää voita
- 1dlsokeria
- 4dlvehnäjauhoja
- 1kananmunan keltuainen
Täyte ja pinnalle
- 1 1/4dlPirkka Parhaat vadelmahilloa
Vaaleanpunainen kuorrutus
- 4dltomusokeria
- 2-3rklvettä
- 1-2tippaanestemäistä punaista elintarvikeväriä
Kaakaoraidat
- 1dltomusokeria
- 1 1/2rklvettä
Valmistus
yli 60 min- Nypi huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi joko käsin kulhossa tai monitoimikoneessa. Lisää keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi.
- Kauli taikina noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi (34 cm x 25 cm) leivinpaperiarkkien välissä. Pistele taikina haarukalla.
- Paista taikinalevy leivinpaperin päällä pellillä 175-asteisen uunin keskiosassa 15-17 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Leikkaa levy kahteen tasakokoiseen palaan.
- Irrota jäähtyneet pohjalevyt leivinpaperista ohuella teräslastalla. Levitä lastalla yhden levyn pinnalle 1 dl hilloa ja päällimmäiseksi tulevan levyn pinnalle ohuempi kerros, noin 1/4 dl hilloa. Se auttaa kuorrutusta pysymään levyn päällä. Nosta levy toisen levyn päälle lastan avulla.
- Anna hillon kuivahtaa huoneenlämmössä mielellään seuraavaan päivään, mutta vähintään 3 tuntia.
- Varaa kuorruttamista varten kaikki tarvikkeet valmiiksi. Tarvitset teräslastan, cocktailtikun ja yhden pienen pursotuspussin, jossa on pieniaukkoinen tylla.
- Sekoita ensin vaaleanpunaisen kuorrutteen ainekset. Lisää vettä muutamassa erässä, kunnes kuorrutus on paksua, mutta levitettävää. Valmista kaakaokuorrutus samoin. Laita kaakaokuorrutus pursotinpussiin.
- Levitä vaaleanpunainen kuorrutus teräslastalla leivonnaisen pinnalle reunoja myöten. Pursota kaakaokuorrutuksesta nopeasti 12 raitaa kuorrutuksen pinnalle. Vedä cocktailtikulla raitojen läpi, jotta marmorikuvio muodostuu. Anna leivonnaisen jähmettyä huoneenlämmössä noin 3 tuntia.
- Siisti leivonnaislevyn reunat suoriksi veitsellä. Leikkaa Aleksanterinleivokset noin 4 cm x 8 cm:n paloiksi. Pyyhi veitsi puhtaaksi jokaisen leikkauskerran jälkeen.
- Säilytä leivokset huoneenlämmössä ilmavassa astiassa tai leivoslaatikossa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi