Aleksanterinleivokset
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Aleksanterinleivokset valmistuvat helposti itsetehtynä. Vadelmahillo tuo murotaikinapohjaan mehevyyttä. Kaunis kuorrutus viimeistelee leivokset.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 kpl
Pohja | |
---|---|
200 g | pehmeää voita tai |
1 dl | sokeria tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
1 | kananmunan keltuainen tai |
Täyte ja pinnalle | |
1 1/4 dl | tai |
Vaaleanpunainen kuorrutus | |
4 dl | tomusokeria tai |
2–3 rkl | vettä tai |
1–2 tippaa | tai |
Kaakaoraidat | |
1 dl | tomusokeria tai |
1 tl | tai |
1 1/2 rkl | vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 112 kJ / 505 kcal |
Rasva | 20,2 g |
josta tyydyttynyttä | 12,6 g |
Hiilihydraatit | 74,7 g |
josta sokereita | 51,6 g |
Proteiini | 4,7 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Nypi huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi joko käsin kulhossa tai monitoimikoneessa. Lisää keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi.
Kauli taikina noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi (34 cm x 25 cm) leivinpaperiarkkien välissä. Pistele taikina haarukalla.
Paista taikinalevy leivinpaperin päällä pellillä 175-asteisen uunin keskiosassa 15–17 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Leikkaa levy kahteen tasakokoiseen palaan.
Irrota jäähtyneet pohjalevyt leivinpaperista ohuella teräslastalla. Levitä lastalla yhden levyn pinnalle 1 dl hilloa ja päällimmäiseksi tulevan levyn pinnalle ohuempi kerros, noin 1/4 dl hilloa. Se auttaa kuorrutusta pysymään levyn päällä. Nosta levy toisen levyn päälle lastan avulla.
Anna hillon kuivahtaa huoneenlämmössä mielellään seuraavaan päivään, mutta vähintään 3 tuntia.
Varaa kuorruttamista varten kaikki tarvikkeet valmiiksi. Tarvitset teräslastan, cocktailtikun ja yhden pienen pursotuspussin, jossa on pieniaukkoinen tylla.
Sekoita ensin vaaleanpunaisen kuorrutteen ainekset. Lisää vettä muutamassa erässä, kunnes kuorrutus on paksua, mutta levitettävää. Valmista kaakaokuorrutus samoin. Laita kaakaokuorrutus pursotinpussiin.
Levitä vaaleanpunainen kuorrutus teräslastalla leivonnaisen pinnalle reunoja myöten. Pursota kaakaokuorrutuksesta nopeasti 12 raitaa kuorrutuksen pinnalle. Vedä cocktailtikulla raitojen läpi, jotta marmorikuvio muodostuu. Anna leivonnaisen jähmettyä huoneenlämmössä noin 3 tuntia.
Siisti leivonnaislevyn reunat suoriksi veitsellä. Leikkaa Aleksanterinleivokset noin 4 cm x 8 cm:n paloiksi. Pyyhi veitsi puhtaaksi jokaisen leikkauskerran jälkeen.
Säilytä leivokset huoneenlämmössä ilmavassa astiassa tai leivoslaatikossa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka Parhaat vadelmahillo 390gHinta 4,89/kpl12,54/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Dr. Oetker Punainen elintarvikeväri 30mlHinta 2,95/kpl98,33/l
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- St. Dalfour Vadelmahillo 284gHinta 4,15/kpl14,61/kg
- St. Dalfour Vadelma-granaattiomenahillo 284gHinta 4,15/kpl14,61/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 3,89/kpl31,12/kg
- Fazer kaakaojauhe 200gHinta 3,29/kpl16,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(150 arviota)
- 30 - 60 min4,0(8 arviota)
- yli 60 min4,2(162 arviota)
- yli 60 min4,5(218 arviota)
- 30 - 60 min3,2(57 arviota)
- yli 60 min3,6(45 arviota)
- yli 60 min4,1(32 arviota)
- 30 - 60 min3,2(39 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (34 arviota)
- Pösö2 vuotta sittenHerkullinen klassikko vaikka vähän työläs (tai monivaiheinen). Uusi vakioleivonnaiseni kaikkiin juhliin.