• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Raparperi-sacherkakku

Raparperi-sacherkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 290 kcal / annos (80g)

Ainekset

20 annosta
    • 3Pirkka kananmunaa
    • 3dlsokeria
    • 150gPirkka leivontamargariinia
    • 2dlmaitoa
    • 4 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria

Kostutus

    • 1dlPirkka omenatäysmehua

Täyte

    • 1 1/2dlPirkka vispikermaa
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1pkt(350 g)raparperisosetta
    • 1 1/2rklsitruunanmehua
    • 1/4tlkanelia

Kuorrutus

Koristeeksi

    • Fazer pupuneidin chocorakeita tai
    • valkosuklaarouhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja kaada joukkoon maito. Lisää rasvaseos muna-sokerivaahtoon.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Vältä turhaa sekoittamista.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (3 l) kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy omenatäysmehulla.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se vanilliinisokerilla.
  6. Mausta raparperisose sitruunamehulla ja kanelilla. Levitä puolet soseesta pohjalevylle. Levitä raparperisoseen päälle puolet kermavaahdosta.
  7. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta kansilevy päälle ja kostuta myös se. Peitä kakku kelmulla. Siirrä kakku kylmään vetäytymään ja pane esimerkiksi leikkuulauta painoksi kakun päälle. Anna kostua mielellään yön yli.
  8. Kuumenna kerma pinnoitetussa kattilassa juuri ja juuri kiehumispisteeseen. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa kerman joukkoon. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi voi. Levitä kuorrutus kakun päälle (ja reunoille). Koristele raparperi-sacherkakku halutessasi suklaarakeilla tai valkosuklaarouheella.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 290 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja35 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1