Hyppää sisältöön
Suklainen karpalomoussekakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklainen karpalomoussekakku

  • Annosmäärän. 16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Suklainen karpalomoussekakku on mitä mainioin juhlatarjottava. Voit tehdä kakun myös puolukoista.

    Ainekset

    n. 16 annosta

    Pohja

    100 g
     
    tai
    50 g
     
    voita tai leivontamargariinia
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai

    Täyte

    6
     
    liivatelehteä
    tai
    220 g (n. 4 dl)
     
    karpaloita (pakaste)
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 tlk (250 g)
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    kuohu- tai vispikermaa
    tai
    2 rkl
     
    vettä tai karpalolikööriä
    tai

    Koristeeksi

    n. 1 dl
     
    karpaloita (pakaste)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 029 kJ / 246 kcal
    Rasva
    11,5 g
    josta tyydyttynyttä
    7,2 g
    Hiilihydraatit
    27,8 g
    josta sokereita
    22,2 g
    Proteiini
    5,9 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reuna.
    Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva ja sulata miedolla lämmöllä, samalla sekoittaen. Voit sulattaa suklaan ja rasvan myös mikroaaltouunissa.
    Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen suklaa-rasvaseoksen kanssa.
    Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
    Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta kohmeiset karpalot monitoimikoneella. Mausta sose sokerilla ja vanilliinisokerilla. Lisää joukkoon rahka. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahtoon karpalo-rahkaseos.
    Kuumenna vesi tai karpalolikööri. Liuota puristetut liivatteet nesteen joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä yön yli.
    Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele pinta karpaloilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Pakkasmarja Karpaloita 200 g
      Hinta 2,75/kpl
      13,75/kg
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g Tumma
      Hinta 5,49/kpl
      27,45/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg