• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Suklainen karpalomoussekakku

Suklainen karpalomoussekakku on mitä mainioin juhlatarjottava. Voit tehdä kakun myös puolukoista. Resepti vain noin 0,60 €/annos*.
Suklainen karpalomoussekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 16 annosta
  • yli 60 min
  • 200 kcal / annos

Ainekset

n. 16 annosta

Pohja

    • 100gPirkka tummaa leivontasuklaata
    • 50gvoita tai leivontamargariinia
    • 2kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria

Täyte

    • 6liivatelehteä
    • 220g(n. 4 dl)karpaloita (pakaste)
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1tlk(2 dl)kuohu- tai vispikermaa
    • 2rklvettä tai karpalolikööriä

Koristeeksi

    • n. 1dlkarpaloita (pakaste)

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reuna.
  2. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva ja sulata miedolla lämmöllä, samalla sekoittaen. Voit sulattaa suklaan ja rasvan myös mikroaaltouunissa.
  3. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen suklaa-rasvaseoksen kanssa.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  5. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta kohmeiset karpalot monitoimikoneella. Mausta sose sokerilla ja vanilliinisokerilla. Lisää joukkoon rahka. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahtoon karpalo-rahkaseos.
  6. Kuumenna vesi tai karpalolikööri. Liuota puristetut liivatteet nesteen joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä yön yli.
  7. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele pinta karpaloilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100 g

  • 200 kcal837 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua