Mustaherukka-jogurttikakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustaherukka-jogurttikakku

  • Annosmäärä25 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Raikas ja aromaattisen maukas mustaherukka-jogurttikakku kruunaa juhlapöydän herkullisella maullaan ja ulkonäöllään.

    Ainekset

    25 annosta

    Pohja

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täyte

    4
     
    liivatelehteä
    tai
    200 g (n. 4 dl)
     
    mustaherukoita
    tai
    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    2 dl
     
    turkkilaista jogurttia, rasvaa 10 %
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1/2 dl + 2 rkl
     
    tai

    Kostutus

    1 1/2 dl
     
    Pirkka omenatäysmehua
    tai

    Pintahyytelö

    5
     
    liivatelehteä
    tai
    2 1/2 dl
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    vettä
    tai

    Reunat

    3 dl
     
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    50 g
     
    valkoista leivontasuklaata
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 012 kJ / 241 kcal
    Rasva
    14 g
    josta tyydyttynyttä
    8,2 g
    Hiilihydraatit
    24,7 g
    josta sokereita
    20 g
    Proteiini
    3,8 g
    Suola
    0,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Pingota irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina varovasti sekaisin. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

    Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, sokeri, vanilliinisokeri, mustaherukkasose ja -mehu. Kuumenna kattilassa 2 rkl mustaherukkamehua ja lisää kattilaan vedestä puristetut liivatteet. Älä keitä. Jäähdytä hetki sekoittaen. Kaada liivateseos ohuena nauhana jogurttiseokseen hyvin sekoittaen. Siirrä täytehyytelö hetkeksi jääkaappiin hyytymään.

    Ota kakku pois vuoasta. Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kiinnitä muovikelmu vuoan pohjan ja reunan väliin. Kiinnitä leivinpaperista tehty korotusreuna teipillä vuoan sisäpuolelle. Kostuta kakkulevyt omenamehulla, mutta älä kostuta päällimmäiseksi tulevaa kerrosta. Kokoa kakku vuokaan pintakerros alimmaiseksi. Jaa täyte kahteen väliin.

    Pehmennä pintahyytelön liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna kattilassa mehu ja vesi. Lisää joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Kuumenna sen verran, että liivatteet liukenevat. Älä keitä. Jäähdytä kattilaa kylmässä vesihauteessa. Kun seos alkaa hyytyä, kaada se kakun paistopinnalle. Hyydytä jääkaapissa yön yli. Seuraavana päivänä: Irrota reunus varovasti. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto reunoille ja viimeistele valkosuklaalastuilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin