Mustaherukka-jogurttikakku
- Annosmäärä25 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | perunajauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
4 | liivatelehteä tai |
200 g (n. 4 dl) | mustaherukoita tai |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
2 dl | turkkilaista jogurttia, rasvaa 10 % tai |
3/4 dl | sokeria tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
1/2 dl + 2 rkl | tai |
Kostutus | |
1 1/2 dl | Pirkka omenatäysmehua tai |
Pintahyytelö | |
5 | liivatelehteä tai |
2 1/2 dl | tai |
1 1/2 dl | vettä tai |
Reunat | |
3 dl | tai |
2 rkl | sokeria tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
50 g | valkoista leivontasuklaata tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 012 kJ / 241 kcal |
Rasva | 14 g |
josta tyydyttynyttä | 8,2 g |
Hiilihydraatit | 24,7 g |
josta sokereita | 20 g |
Proteiini | 3,8 g |
Suola | 0,1 g |
Valmistus
Pingota irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina varovasti sekaisin. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, sokeri, vanilliinisokeri, mustaherukkasose ja -mehu. Kuumenna kattilassa 2 rkl mustaherukkamehua ja lisää kattilaan vedestä puristetut liivatteet. Älä keitä. Jäähdytä hetki sekoittaen. Kaada liivateseos ohuena nauhana jogurttiseokseen hyvin sekoittaen. Siirrä täytehyytelö hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
Ota kakku pois vuoasta. Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kiinnitä muovikelmu vuoan pohjan ja reunan väliin. Kiinnitä leivinpaperista tehty korotusreuna teipillä vuoan sisäpuolelle. Kostuta kakkulevyt omenamehulla, mutta älä kostuta päällimmäiseksi tulevaa kerrosta. Kokoa kakku vuokaan pintakerros alimmaiseksi. Jaa täyte kahteen väliin.
Pehmennä pintahyytelön liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna kattilassa mehu ja vesi. Lisää joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Kuumenna sen verran, että liivatteet liukenevat. Älä keitä. Jäähdytä kattilaa kylmässä vesihauteessa. Kun seos alkaa hyytyä, kaada se kakun paistopinnalle. Hyydytä jääkaapissa yön yli. Seuraavana päivänä: Irrota reunus varovasti. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto reunoille ja viimeistele valkosuklaalastuilla.