• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mustaherukka-jogurttikakku

Raikas ja aromaattisen maukas mustaherukka-jogurttikakku kruunaa juhlapöydän herkullisella maullaan ja ulkonäöllään.
Mustaherukka-jogurttikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 annosta
  • yli 60 min
  • 200 kcal / annos (90g)

Ainekset

25 annosta

Pohja

    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

Kostutus

    • 1 1/2dlPirkka omenatäysmehua

Pintahyytelö

Reunat

Valmistus

yli 60 min
  1. Pingota irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina varovasti sekaisin. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
  2. Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, sokeri, vanilliinisokeri, mustaherukkasose ja -mehu. Kuumenna kattilassa 2 rkl mustaherukkamehua ja lisää kattilaan vedestä puristetut liivatteet. Älä keitä. Jäähdytä hetki sekoittaen. Kaada liivateseos ohuena nauhana jogurttiseokseen hyvin sekoittaen. Siirrä täytehyytelö hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
  3. Ota kakku pois vuoasta. Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kiinnitä muovikelmu vuoan pohjan ja reunan väliin. Kiinnitä leivinpaperista tehty korotusreuna teipillä vuoan sisäpuolelle. Kostuta kakkulevyt omenamehulla, mutta älä kostuta päällimmäiseksi tulevaa kerrosta. Kokoa kakku vuokaan pintakerros alimmaiseksi. Jaa täyte kahteen väliin.
  4. Pehmennä pintahyytelön liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna kattilassa mehu ja vesi. Lisää joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Kuumenna sen verran, että liivatteet liukenevat. Älä keitä. Jäähdytä kattilaa kylmässä vesihauteessa. Kun seos alkaa hyytyä, kaada se kakun paistopinnalle. Hyydytä jääkaapissa yön yli. Seuraavana päivänä: Irrota reunus varovasti. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Pursota kermavaahto reunoille ja viimeistele valkosuklaalastuilla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 200 kcal837 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja17 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua