• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Riistastroganoff

Syksyinen riistastroganoff syntyy kantarelleista. Voit käyttää ruokaan myös muita sieniä, esimerkiksi herkkusieniä.
Riistastroganoff
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 180 kcal / annos (200g)

Ainekset

6 annosta
    • 2ps(à 240 g)Pirkka riista- tai poronkäristystä (pakaste)
    • 200gkantarelleja tai herkkusieniä
    • 1(100 g)sipuli
    • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1rklöljyä
    • 2rklvehnäjauhoja
    • n. 5dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 2rklPirkka sinappia
    • 2rklPirkka tomaattipyreetä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynsi. Puhdista ja paloittele sienet. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä paistinpannulla. Lisää sienet pannulle ja paista kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Siirrä seos sivuun.
  2. Kääntele jäistä riistakäristystä kuumassa pannussa. Kun liha on ruskistunut, sekoita joukkoon sienet ja sipulit. Ripottele pinnalle jauhot ja sekoita hyvin. Siirrä pannu pois kuumalta levyltä ja sekoita joukkoon vesi.
  3. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla, sinapilla sekä tomaattipyreellä. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia, kunnes liha on kypsää.
  4. Sekoita joukkoon kerma ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Leikkaa cocktailkurkut pitkittäin viipaleiksi ja lisää valmiiseen ruokaan. Tarjoa perunasoseen kanssa.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 180 kcal736 kJ
  • Proteiinia14 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu