• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Stroganovkastike

Stroganovkastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 3 annosta
  • 30 - 60 min
  • 109 kcal / 100 g

Ainekset

n. 3 annosta
    • 1pkt(300 g)rotukarjan naudanpaistisuikaleita
    • 1iso (150 g)sipuli
    • 1-2rklöljyä
    • n. 3dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1rklPirkka sinappia
    • 1rklPirkka tomaattipyreetä
    • 1tlk(120 g)smetanaa
    • n. 1 1/2dl(100 g)Pirkka maustekurkkuviipaleita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Suikaloi kuorittu sipuli. Ruskista lihasuikaleet paistokasarissa öljyssä. Sekoita lihojen joukkoon sipulit ja kuullota kevyesti.
  2. Lisää vesi ja mausta kastike suolalla, mustapippurilla, sinapilla sekä tomaattipyreellä. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia, kunnes liha on kypsää.
  3. Sekoita joukkoon smetana ja hauduta vielä noin 5 minuuttia. Suikaloi maustekurkkuviipaleet ja lisää valmiiseen ruokaan. Tarjoa perunasoseen tai keitetyn riisin ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 109 kcal455 kJ
  • Proteiinia8,1 g
  • Hiilihydraatteja1,38 g
  • Rasvaa7,92 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4