• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Porkkanainen stroganoff

Porkkanainen stroganoff maustetaan perinteisen smetanan sijaan ruokakermalla.
Porkkanainen stroganoff
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8-10 annosta
  • yli 60 min
  • 89,4 kcal / 100 g

Ainekset

8-10 annosta

Suurus

    • 1tlk(2 dl)Luomu ruokakermaa
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1rklsinappia
    • 2dl(150 g)maustekurkkuviipaleita
    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa paisti pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuoritut sipulit ja viipaloi porkkanat. Ruskista lihat rasvassa useassa erässä ja siirrä ne pataan kerroksittain sipuleiden, porkkanoiden ja mausteiden kanssa.
  2. Kiehauta vesi pannulla ja kaada lihojen päälle. Sekoita joukkoon tomaattipyree. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 tunti, kunnes liha on mureaa.
  3. Sekoita ruokakerma ja vehnäjauhot. Kaada suurus ohuena nauhana pataan, samalla sekoittaen. Mausta sinapilla. Keitä vielä noin 5 minuuttia.
  4. Hienonna kurkkuviipaleet ja persilja. Lisää ne kastikkeeseen. Tarjoa stroganoff keitettyjen perunoiden, perunasoseen tai riisin ja maustekurkkujen sekä etikkapunajuurien kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 89,4 kcal374 kJ
  • Proteiinia9,22 g
  • Hiilihydraatteja3,32 g
  • Rasvaa4,29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille