Sianlihakastike eli läskisoosiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sianlihakastike eli läskisoosi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Perinteinen sianlihakastike eli läskisoosi on varsinaista nostalgiaruokaa.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 600 g
 
porsaankylkeä
tai
1 (150 g)
 
iso sipuli
tai
n. 1 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
maustepippuria
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
n. 6 dl
 
kiehuvaa vettä
tai
n. 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
3–4 rkl
 
voita
tai

Ravintosisältö

Energia
1 278 kJ / 305 kcal
Rasva
27,3 g
josta tyydyttynyttä
10,7 g
Hiilihydraatit
3,9 g
josta sokereita
1 g
Proteiini
11,6 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi, suikaleiksi tai kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli.
Ruskista lihat hitaasti valurautapannulla, jotta rasva ehtii sulaa. Ruskista myös sipulit. Siirrä lihat, sipuli ja mausteet kattilaan.
Kuumenna rasva pannussa niin, että se saa hieman väriä. Sekoita joukkoon jauhot. Anna ruskistua koko ajan sekoittaen kauniin ruskeaksi.
Lisää joukkoon kiehuvaa vettä vähitellen koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Lisää seos kattilaan ja hauduta kannen alla noin tunti. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Porsaan kylkiviipale
    Hinta 12,95/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka maustepippuri 13g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    65,38/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,89/kpl
    2,54/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Meira maustepippuri kokonainen 20g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 0,92/kpl
    46,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,15/kpl (57,50/kg)
  • Santa Maria Maustepippuri kokonainen, purkki 23g
    Hinta 2,09/kpl
    90,87/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 0,87/kpl
    32,22/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (112 arviota)

  • Jartsi
    1 kuukausi sitten
    On sitten vähänkö hyvää. Piti tehdä vielä toinen satsi 😊😋😋😋
  • Petri
    3 kuukautta sitten
    Tosi hyvää ja täyttävä!
  • Mika
    9 kuukautta sitten
    On muuten mahtava ja täyttävä ruoka
  • Bon appetit
    1 vuosi sitten
    Ai että.Näitä vanhojen aikojen legendaarisia suomalaisruokia kaikki ikäihmiset kaipaavat takaisin.Perunat ja läskisoosi kunniaan!
  • Arttu Lindeman
    3 vuotta sitten
    En kyllä maistanut mutta oikein hyvän dian kouluesitelmään sain.
  • Susanna
    4 vuotta sitten
    Haluatko ruskeasta kastikkeesta kiiltävää, tumman aromikasta? Lisää dl kylmää kahvia, sekoita ja maista! Itse käytän tätä niksiä, se on mummoni neuvo eli perinteikäs-
  • Kai Voi
    5 vuotta sitten
    Sianlihassa on kyllä rasvaa tarpeeksi, mutta se voi tuo makua. Kastikkeissa monesti käytetään voita juuri maun takia.
  • Eila
    6 vuotta sitten
    Oikein hyvää!
  • vesi kielellä
    7 vuotta sitten
    Namia! Lapsuudesta tuttu ruoka, joka muistui mieleen nyt viisikymppisenä kun sattui tämä ohje nenän eteen. Ollaan tehty jo useasti.
  • mk
    8 vuotta sitten
    Voita ei tarvita läskisoosiin sianlihassa on rasvaa tarpeeksi.