• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Sianlihakastike eli läskisoosiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sianlihakastike eli läskisoosi

Perinteinen sianlihakastike eli läskisoosi on varsinaista nostalgiaruokaa. N. 2,60€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 289 kcal / annos (204g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 600gporsaankylkeä
    • 1(150 g)iso sipuli
    • n. 1tlsuolaa
    • ripausmaustepippuria
    • ripausmustapippuria
    • n. 6dlkiehuvaa vettä
    • n. 1/2dlvehnäjauhoja
    • 3-4rklvoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi, suikaleiksi tai kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli.
  2. Ruskista lihat hitaasti valurautapannulla, jotta rasva ehtii sulaa. Ruskista myös sipulit. Siirrä lihat, sipuli ja mausteet kattilaan.
  3. Kuumenna rasva pannussa niin, että se saa hieman väriä. Sekoita joukkoon jauhot. Anna ruskistua koko ajan sekoittaen kauniin ruskeaksi.
  4. Lisää joukkoon kiehuvaa vettä vähitellen koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Lisää seos kattilaan ja hauduta kannen alla noin tunti. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Mausta kastike pekonilla tai sinapilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 204g100 g

  • 289 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia16,8 g
  • Hiilihydraatteja4,43 g
  • Rasvaa22,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 34 arvostelua