Sianlihakastike eli läskisoosi
Perinteinen sianlihakastike eli läskisoosi on varsinaista nostalgiaruokaa. N. 2,60€/annos.
4 annosta30 - 60 min289 kcal / annos (204g)
Ainekset
4 annosta
- n. 600gporsaankylkeä
- 1(150 g)iso sipuli
- n. 1tlsuolaa
- ripausmaustepippuria
- ripausmustapippuria
- n. 6dlkiehuvaa vettä
- n. 1/2dlvehnäjauhoja
- 3-4rklvoita
Valmistus
30 - 60 min- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi, suikaleiksi tai kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli.
- Ruskista lihat hitaasti valurautapannulla, jotta rasva ehtii sulaa. Ruskista myös sipulit. Siirrä lihat, sipuli ja mausteet kattilaan.
- Kuumenna rasva pannussa niin, että se saa hieman väriä. Sekoita joukkoon jauhot. Anna ruskistua koko ajan sekoittaen kauniin ruskeaksi.
- Lisää joukkoon kiehuvaa vettä vähitellen koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Lisää seos kattilaan ja hauduta kannen alla noin tunti. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Mausta kastike pekonilla tai sinapilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 204g100 g
- 289 kcal1 210 kJ
- Proteiinia 16,8 g
- Hiilihydraatteja4,43 g
- Rasvaa22,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
En kyllä maistanut mutta oikein hyvän dian kouluesitelmään sain.
Haluatko ruskeasta kastikkeesta kiiltävää, tumman aromikasta? Lisää dl kylmää kahvia, sekoita ja maista! Itse käytän tätä niksiä, se on mummoni neuvo eli perinteikäs-
Sianlihassa on kyllä rasvaa tarpeeksi, mutta se voi tuo makua. Kastikkeissa monesti käytetään voita juuri maun takia.
Oikein hyvää!
Namia! Lapsuudesta tuttu ruoka, joka muistui mieleen nyt viisikymppisenä kun sattui tämä ohje nenän eteen. Ollaan tehty jo useasti.
Voita ei tarvita läskisoosiin sianlihassa on rasvaa tarpeeksi.