• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sienikastike

Sienikastikkeeseen voit käyttää metsä- tai viljeltyjä sieniä saatavuuden mukaan. Kastike kruunaa liha- tai kalaruoat.
Sienikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 141 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 200g(n. 3/4 l)kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä
    • 1(100 g)sipuli
    • 1tlk(2 1/2 dl)Crème Bonjour maustettua ruokakermaa,
    • paahdettu sipuli
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria
    • timjamia tai persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kypsennä filee pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli.
  3. Paista sieniä pannulla ilman rasvaa, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää rasva ja sipulit. Anna kuullottua.
  4. Kaada pannulle kerma ja keitä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele yrteillä. Tarjoa esimerkiksi viipaloidun possunfileen ja perunoiden kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 141 kcal592 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja4,11 g
  • Rasvaa8,87 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5