Sienikastike Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Sienikastike

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Sienikastikkeeseen voit käyttää metsä- tai viljeltyjä sieniä saatavuuden mukaan. Kastike kruunaa liha- tai kalaruoat.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
200 g (n. 3/4 l)
 
kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
1 rkl
 
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
n. 1/2 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
 
timjamia tai persiljaa
tai

Ravintosisältö

Energia
600 kJ / 145 kcal
Rasva
13,6 g
josta tyydyttynyttä
8,8 g
Hiilihydraatit
2,6 g
josta sokereita
2,5 g
Proteiini
1,8 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kypsennä filee pakkauksen ohjeen mukaan.

Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli.

Paista sieniä pannulla ilman rasvaa, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää rasva ja sipulit. Anna kuullottua.

Kaada pannulle kerma ja keitä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele yrteillä. Tarjoa esimerkiksi viipaloidun possunfileen ja perunoiden kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (107 arviota)

  • Sienienkeräilijä
    2 kuukautta sitten
    Tämä resepti on joka syksy käytössä omilla hienosäädöillä. Toimii myös kuivattujen sienien (ei tarvi liottaa) kanssa. Kiitos ohjeesta!
  • Noviisi
    9 kuukautta sitten
    Jos on kuivia sieniä niin ei tartte haihduttaa. Sipuli kuullottuu paremmin jos sen laittaa ensin pannulle. Tässä ensikertalaisen kommentit
  • I
    1 vuosi sitten
    HH
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Vipsu, kiitos palautteestasi. Resepti on testattu valmistusohjeen mukaan. Sieniä on hyvä paistaa pannulla ilman rasvaa, jotta neste haihtuu. Voit toki halutessasi lisätä pannulle myös rasvaa.
  • Vipsu
    5 vuotta sitten
    Hyvältä vaikuttaa. Sitä ihmettelin että miksi ohje on niin erilainen kuin tuo videon ohje? "Paista sieniä pannulla ilman rasvaa" - videolla paistetaan sienet rasvassa. Myös pirkka kuohukermaa suositellaan käyttämään, mutta videolla käytetään creme bonjourin kermaa.
  • Jaakko "klabbi" kolmonen
    6 vuotta sitten
    Paras sienikastike koskaan.