Sienikastike
Sienikastikkeeseen voit käyttää metsä- tai viljeltyjä sieniä saatavuuden mukaan. Kastike kruunaa liha- tai kalaruoat.
4 annostayli 60 min141 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 200g(n. 3/4 l)kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä
- 1(100 g)sipuli
- 1rklPirkka voita
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- n. 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- timjamia tai persiljaa
Valmistus
yli 60 min- Kypsennä filee pakkauksen ohjeen mukaan.
- Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipuli.
- Paista sieniä pannulla ilman rasvaa, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää rasva ja sipulit. Anna kuullottua.
- Kaada pannulle kerma ja keitä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele yrteillä. Tarjoa esimerkiksi viipaloidun possunfileen ja perunoiden kanssa.
Katso video
Kategoriat
Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 141 kcal592 kJ
- Proteiinia 11 g
- Hiilihydraatteja4,11 g
- Rasvaa8,87 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvältä vaikuttaa. Sitä ihmettelin että miksi ohje on niin erilainen kuin tuo videon ohje? "Paista sieniä pannulla ilman rasvaa" - videolla paistetaan sienet rasvassa. Myös pirkka kuohukermaa suositellaan käyttämään, mutta videolla käytetään creme bonjourin kermaa.
Vipsu, kiitos palautteestasi. Resepti on testattu valmistusohjeen mukaan. Sieniä on hyvä paistaa pannulla ilman rasvaa, jotta neste haihtuu. Voit toki halutessasi lisätä pannulle myös rasvaa.
Paras sienikastike koskaan.