• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ripeä kaura-piimärieska

Ripeä kaura-piimärieska
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 viipaletta
  • alle 30 min
  • 51 kcal / annos (30g)

Ainekset

12 viipaletta

Valmistus

alle 30 min
  1. Kiehauta vesi, lisää kaurahiutaleet ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kaurapuuro on kypsää. Sekoita jäähtyneen kaurapuuron joukkoon piimä, muna ja suola. Sekoita taikinaan nopeasti jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
  2. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle uunipellille joko yhdeksi isoksi tai kahdeksi pienemmäksi rieskaksi. Leikkaa yksi iso rieska taikinapyörällä kahdeksaan tai pienemmät neljään palaan. Pistele haarukalla.
  3. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa rieskat lämpiminä levitteen kanssa. Vinkki! Voit käyttää rieskoihin myös tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa. Tarvitset sitä noin 2 dl.

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 51 kcal213 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille60