SitruunarisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunarisotto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Raikas sitruunarisotto sopii aterian alkuruoaksi tai kalan lisäkkeeksi. Voit tarjota sitruunarisoton kanssa myös esimerkiksi kampasimpukoita.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
2 (n. 50 g)
 
tai
3
 
valkosipulinkynttä
tai
2 rkl
 
voita
tai
3 dl
 
Pirkka risottoriisiä
tai
2 dl
 
(alkoholitonta) valkoviiniä
tai
7 dl
 
vettä
tai
1 rkl
 
Knorr kasvisfondia
tai
ripaus
 
suolaa
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
472 kJ / 113 kcal
Rasva
3,2 g
josta tyydyttynyttä
2 g
Hiilihydraatit
17,6 g
josta sokereita
1,5 g
Proteiini
2,7 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit paistokasarissa rasvassa. Lisää joukkoon riisi ja kuullota kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Lisää viini ja anna viinin imeytyä riisiin.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon fondi sekä ripaus suolaa. Lisää kasvislientä hieman kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Aikaa kuluu noin 30 minuuttia. Risoton kuuluu jäädä löysäksi ja meheväksi. Lisää sitruunanmehu ja -kuori sekä ripaus suolaa.

Ripottele sitruunarisoton pinnalle reilusti parmesaania. Tarjoa risotto heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka salottisipuli 350g 2 lk
    Hinta 1,49/kpl
    4,26/kg
  • Ben's Original Risottoriisi 500g
    Hinta 3,65/kpl
    7,30/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,99/kpl
    37,38/kg
  • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    Hinta 5,69/kpl
    45,52/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (173 arviota)

  • Hanski
    6 kuukautta sitten
    Nam! Kerran keksitty, aina pyydetty.
  • Meku
    9 kuukautta sitten
    Oli maukas. Parmesaani kruunasi risoton söimme kanafileiden kera ja tästä tuli suosikki.
  • Kw
    9 kuukautta sitten
    Aivan mahtavaa
  • NN
    1 vuosi sitten
    Ihana resepti, ja helppo tuunata esim. lisäämällä katkarapuja joukkoon. Tänäänkin taas listalla.
  • Karolinna
    3 vuotta sitten
    Oikein hyvä! Parmesanin vaihdan eettisempään juustoon, mutta toimii riittävän hyvin niinkin.
  • Viki
    3 vuotta sitten
    Mahtava resepti, laadukas ja edullinen ateria juhliin ja arkipäiviin
  • Emma
    4 vuotta sitten
    Siis paras risotto mitä olen ikinä syönyt. Täydellinen sitruunan maku ja just oikea koostumus. Täydellistä!
  • Viktoria
    5 vuotta sitten
    Tähän menee vettä kyllä reilu litra valkoviinin lisäksi. 7 desii vettä jättää risoton liian kovaksi.
  • bara jag
    6 vuotta sitten
    underbart som nybörjare
  • Paavontytär
    6 vuotta sitten
    Oikeaan risottoon ei kuulu valkosipuli. Parman juusto on hyvä sekoittaa risottoon, jotta mausta tulee tasainen. Toki voidaan raastaa juustoa niin paljon, että sitä voi kukin ruokailija lisätä lautaselleen.