SitruunarisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunarisotto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Raikas sitruunarisotto sopii aterian alkuruoaksi tai kalan lisäkkeeksi. Voit tarjota sitruunarisoton kanssa myös esimerkiksi kampasimpukoita.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
2 (n. 50 g)
 
tai
3
 
valkosipulinkynttä
tai
2 rkl
 
voita
tai
3 dl
 
tai
2 dl
 
(alkoholitonta) valkoviiniä
tai
7 dl
 
vettä
tai
1 rkl
 
Knorr kasvisfondia
tai
ripaus
 
suolaa
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
484 kJ / 115 kcal
Rasva
3,3 g
josta tyydyttynyttä
2 g
Hiilihydraatit
17,9 g
josta sokereita
1,5 g
Proteiini
2,9 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit paistokasarissa rasvassa. Lisää joukkoon riisi ja kuullota kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Lisää viini ja anna viinin imeytyä riisiin.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon fondi sekä ripaus suolaa. Lisää kasvislientä hieman kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Aikaa kuluu noin 30 minuuttia. Risoton kuuluu jäädä löysäksi ja meheväksi. Lisää sitruunanmehu ja -kuori sekä ripaus suolaa.

Ripottele sitruunarisoton pinnalle reilusti parmesaania. Tarjoa risotto heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka salottisipuli 350g 2 lk
    Hinta 1,59/kpl
    4,54/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,45/kpl
    2,39/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Hinta 3,99/kpl
    7,98/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Freixenet White 0,0% alkoholiton valkoviini 0,75l
    Hinta 7,45/kpl
    9,80/l
  • Torres Natureo valkoviin 0,375l 0,0% klp
    Hinta 5,09/kpl
    13,31/l
  • Ben's Original Risottoriisi 500g
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Risella risottoriisi 1 kg
    Hinta 3,29/kpl
    3,29/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,99/kpl
    37,38/kg
  • Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150g
    Hinta 7,35/kpl
    49,00/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (160 arviota)

  • Meku
    1 kuukausi sitten
    Oli maukas. Parmesaani kruunasi risoton söimme kanafileiden kera ja tästä tuli suosikki.
  • Kw
    1 kuukausi sitten
    Aivan mahtavaa
  • NN
    4 kuukautta sitten
    Ihana resepti, ja helppo tuunata esim. lisäämällä katkarapuja joukkoon. Tänäänkin taas listalla.
  • Karolinna
    2 vuotta sitten
    Oikein hyvä! Parmesanin vaihdan eettisempään juustoon, mutta toimii riittävän hyvin niinkin.
  • Viki
    3 vuotta sitten
    Mahtava resepti, laadukas ja edullinen ateria juhliin ja arkipäiviin
  • Emma
    3 vuotta sitten
    Siis paras risotto mitä olen ikinä syönyt. Täydellinen sitruunan maku ja just oikea koostumus. Täydellistä!
  • Viktoria
    5 vuotta sitten
    Tähän menee vettä kyllä reilu litra valkoviinin lisäksi. 7 desii vettä jättää risoton liian kovaksi.
  • bara jag
    5 vuotta sitten
    underbart som nybörjare
  • Paavontytär
    5 vuotta sitten
    Oikeaan risottoon ei kuulu valkosipuli. Parman juusto on hyvä sekoittaa risottoon, jotta mausta tulee tasainen. Toki voidaan raastaa juustoa niin paljon, että sitä voi kukin ruokailija lisätä lautaselleen.