• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
SitruunarisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunarisotto

Raikas sitruunarisotto sopii aterian alkuruoaksi tai kalan lisäkkeeksi. Voit tarjota sitruunarisoton kanssa myös esimerkiksi kampasimpukoita. Noin 1,15€/annos

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit paistokasarissa rasvassa. Lisää joukkoon riisi ja kuullota kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Lisää viini ja anna viinin imeytyä riisiin.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon fondi sekä ripaus suolaa. Lisää kasvislientä hieman kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Aikaa kuluu noin 30 minuuttia. Risoton kuuluu jäädä löysäksi ja meheväksi. Lisää sitruunanmehu ja -kuori sekä ripaus suolaa.
  3. Ripottele sitruunarisoton pinnalle reilusti parmesaania. Tarjoa risotto heti.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 23 arvostelua
  • Viktoria12.8.2018

    Tähän menee vettä kyllä reilu litra valkoviinin lisäksi. 7 desii vettä jättää risoton liian kovaksi.

  • bara jag15.3.2018

    underbart som nybörjare

  • Paavontytär12.3.2018

    Oikeaan risottoon ei kuulu valkosipuli. Parman juusto on hyvä sekoittaa risottoon, jotta mausta tulee tasainen. Toki voidaan raastaa juustoa niin paljon, että sitä voi kukin ruokailija lisätä lautaselleen.