Sitruunarisotto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Klassinen sitruunarisotto taipuu sekä alku- että pääruoksi. Tarjoa ihanan raikas sitruunarisotto sellaisenaan tai kalan, kanan tai äyriäisten kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
2 (n. 50 g) | tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | voita tai |
3 dl | Pirkka risottoriisiä tai |
2 dl | (alkoholitonta) valkoviiniä tai |
7 dl | vettä tai |
1 rkl | kasvisfondia tai |
ripaus | suolaa tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 476 kJ / 114 kcal |
Rasva | 3,2 g |
josta tyydyttynyttä | 2 g |
Hiilihydraatit | 17,8 g |
josta sokereita | 1,4 g |
Proteiini | 2,6 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit paistokasarissa rasvassa. Lisää joukkoon riisi ja kuullota kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Lisää viini ja anna viinin imeytyä riisiin.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon fondi sekä ripaus suolaa. Lisää kasvislientä hieman kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Aikaa kuluu noin 30 minuuttia. Risoton kuuluu jäädä löysäksi ja meheväksi. Lisää sitruunanmehu ja -kuori sekä ripaus suolaa.
Ripottele sitruunarisoton pinnalle reilusti parmesaania. Tarjoa risotto heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,89/kpl5,40/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Ben's Original Risottoriisi 500gHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Torres Natureo White 0% 0,375lHinta 5,15/kpl13,47/l
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Risella Arborio risottoriisi 500gHinta 2,19/kpl4,38/kg
- Pirkka risottoriisi 1kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Freixenet White 0% 0,75lHinta 7,55/kpl9,93/l
- Carl Jung Chardonnay 0,75l alkoholitonHinta 5,99/kpl7,99/l
- Maggi Kasvisfondi 160g Pastöroitu kasvisliemi.Hinta 3,15/kpl19,69/kg
- Pirkka Kasvisfondi 180mlHinta 3,15/kpl17,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lkHinta 1,00/kpl2,00/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(194 arviota)
- 30 - 60 min4,8(84 arviota)
- 30 - 60 min4,0(86 arviota)
- 30 - 60 min4,7(63 arviota)
- 30 - 60 min3,9(115 arviota)
- 30 - 60 min4,0(39 arviota)
- 30 - 60 min3,9(32 arviota)
- 30 - 60 min4,1(157 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (180 arviota)
- Hanski1 vuosi sittenNam! Kerran keksitty, aina pyydetty.
- Meku1 vuosi sittenOli maukas. Parmesaani kruunasi risoton söimme kanafileiden kera ja tästä tuli suosikki.
- Kw1 vuosi sittenAivan mahtavaa
- NN1 vuosi sittenIhana resepti, ja helppo tuunata esim. lisäämällä katkarapuja joukkoon. Tänäänkin taas listalla.
- Karolinna3 vuotta sittenOikein hyvä! Parmesanin vaihdan eettisempään juustoon, mutta toimii riittävän hyvin niinkin.
- Viki4 vuotta sittenMahtava resepti, laadukas ja edullinen ateria juhliin ja arkipäiviin
- Emma4 vuotta sittenSiis paras risotto mitä olen ikinä syönyt. Täydellinen sitruunan maku ja just oikea koostumus. Täydellistä!
- Viktoria6 vuotta sittenTähän menee vettä kyllä reilu litra valkoviinin lisäksi. 7 desii vettä jättää risoton liian kovaksi.
- bara jag6 vuotta sittenunderbart som nybörjare
- Paavontytär6 vuotta sittenOikeaan risottoon ei kuulu valkosipuli. Parman juusto on hyvä sekoittaa risottoon, jotta mausta tulee tasainen. Toki voidaan raastaa juustoa niin paljon, että sitä voi kukin ruokailija lisätä lautaselleen.