Hyppää sisältöön
SitruunarisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunarisotto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Klassinen sitruunarisotto taipuu sekä alku- että pääruoksi. Tarjoa ihanan raikas sitruunarisotto sellaisenaan tai kalan, kanan tai äyriäisten kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
2 (n. 50 g)
 
tai
3
 
valkosipulinkynttä
tai
2 rkl
 
voita
tai
3 dl
 
Pirkka risottoriisiä
tai
2 dl
 
(alkoholitonta) valkoviiniä
tai
7 dl
 
vettä
tai
1 rkl
 
kasvisfondia
tai
ripaus
 
suolaa
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai
1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
476 kJ / 114 kcal
Rasva
3,2 g
josta tyydyttynyttä
2 g
Hiilihydraatit
17,8 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
2,6 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit paistokasarissa rasvassa. Lisää joukkoon riisi ja kuullota kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Lisää viini ja anna viinin imeytyä riisiin.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon fondi sekä ripaus suolaa. Lisää kasvislientä hieman kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Aikaa kuluu noin 30 minuuttia. Risoton kuuluu jäädä löysäksi ja meheväksi. Lisää sitruunanmehu ja -kuori sekä ripaus suolaa.
Ripottele sitruunarisoton pinnalle reilusti parmesaania. Tarjoa risotto heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    5,40/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Ben's Original Risottoriisi 500g
    Hinta 3,65/kpl
    7,30/kg
  • Torres Natureo White 0% 0,375l
    Hinta 5,15/kpl
    13,47/l
  • Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 g
    Hinta 1,89/kpl
    16,88/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 7,29/kpl
    36,45/kg
  • Salottisipuli suomalainen
    Hinta n. 0,27/kpl
    5,49/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,55/kpl
    10,95/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Risella Arborio risottoriisi 500g
    Hinta 2,19/kpl
    4,38/kg
  • Pirkka risottoriisi 1kg
    Hinta 3,29/kpl
    3,29/kg
  • Freixenet White 0% 0,75l
    Hinta 7,55/kpl
    9,93/l
  • Carl Jung Chardonnay 0,75l alkoholiton
    Hinta 5,99/kpl
    7,99/l
  • Maggi Kasvisfondi 160g Pastöroitu kasvisliemi.
    Hinta 3,15/kpl
    19,69/kg
  • Pirkka Kasvisfondi 180ml
    Hinta 3,15/kpl
    17,50/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lk
    Hinta 1,00/kpl
    2,00/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,89/kpl
    36,13/kg
  • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    Hinta 5,69/kpl
    45,52/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (180 arviota)

  • Hanski
    1 vuosi sitten
    Nam! Kerran keksitty, aina pyydetty.
  • Meku
    1 vuosi sitten
    Oli maukas. Parmesaani kruunasi risoton söimme kanafileiden kera ja tästä tuli suosikki.
  • Kw
    1 vuosi sitten
    Aivan mahtavaa
  • NN
    1 vuosi sitten
    Ihana resepti, ja helppo tuunata esim. lisäämällä katkarapuja joukkoon. Tänäänkin taas listalla.
  • Karolinna
    3 vuotta sitten
    Oikein hyvä! Parmesanin vaihdan eettisempään juustoon, mutta toimii riittävän hyvin niinkin.
  • Viki
    4 vuotta sitten
    Mahtava resepti, laadukas ja edullinen ateria juhliin ja arkipäiviin
  • Emma
    4 vuotta sitten
    Siis paras risotto mitä olen ikinä syönyt. Täydellinen sitruunan maku ja just oikea koostumus. Täydellistä!
  • Viktoria
    6 vuotta sitten
    Tähän menee vettä kyllä reilu litra valkoviinin lisäksi. 7 desii vettä jättää risoton liian kovaksi.
  • bara jag
    6 vuotta sitten
    underbart som nybörjare
  • Paavontytär
    6 vuotta sitten
    Oikeaan risottoon ei kuulu valkosipuli. Parman juusto on hyvä sekoittaa risottoon, jotta mausta tulee tasainen. Toki voidaan raastaa juustoa niin paljon, että sitä voi kukin ruokailija lisätä lautaselleen.