Sitruunarisotto
Raikas sitruunarisotto sopii aterian alkuruoaksi tai kalan lisäkkeeksi. Voit tarjota sitruunarisoton kanssa myös esimerkiksi kampasimpukoita. Noin 1,15€/annos
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2(n. 50 g)Pirkka salottisipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 2rklvoita
- 2dl(alkoholitonta) valkoviiniä
- 7dlvettä
- 1rklKnorr kasvisfondia
- ripaussuolaa
- 2rklsitruunanmehua
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit paistokasarissa rasvassa. Lisää joukkoon riisi ja kuullota kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Lisää viini ja anna viinin imeytyä riisiin.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon fondi sekä ripaus suolaa. Lisää kasvislientä hieman kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Aikaa kuluu noin 30 minuuttia. Risoton kuuluu jäädä löysäksi ja meheväksi. Lisää sitruunanmehu ja -kuori sekä ripaus suolaa.
- Ripottele sitruunarisoton pinnalle reilusti parmesaania. Tarjoa risotto heti.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Mahtava resepti, laadukas ja edullinen ateria juhliin ja arkipäiviin
Siis paras risotto mitä olen ikinä syönyt. Täydellinen sitruunan maku ja just oikea koostumus. Täydellistä!
Tähän menee vettä kyllä reilu litra valkoviinin lisäksi. 7 desii vettä jättää risoton liian kovaksi.
underbart som nybörjare
Oikeaan risottoon ei kuulu valkosipuli. Parman juusto on hyvä sekoittaa risottoon, jotta mausta tulee tasainen. Toki voidaan raastaa juustoa niin paljon, että sitä voi kukin ruokailija lisätä lautaselleen.