Suppilovahverorisotto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
1 l | tuoreita suppilovahveroita tai |
100 g | salottisipulia tai |
7–9 dl | vettä tai |
2 1/2 dl | (alkoholitonta) kuivaa valkoviiniä tai |
2 rkl | kasvisfondia tai |
2 rkl | voita tai |
3 dl | Pirkka risottoriisiä tai |
2 dl | tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Pinnalle | |
---|---|
tai |
Ravintosisältö
Energia | 368 kJ / 88 kcal |
Rasva | 2,9 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 11,9 g |
josta sokereita | 1,3 g |
Proteiini | 2,8 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna kuoritut sipulit. Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon fondi.
Kuumenna sieniä kuivalla pannulla kunnes niistä irtoava enin neste on haihtunut. Lisää pannulle voi ja risottoriisi. Anna riisin kuullottua ja lisää tämän jälkeen pannulle sipulit ja kuullota vielä hetki.
Kaada pannuun kuumaa kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää kypsentämisen alkupuolella risottoon myös valkoviini muutamassa erässä.
Lisää kasvislientä tarpeen mukaan. Hauduta risottoa 15–25 minuuttia, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä valuvan löysäksi..
Sekoita lopuksi joukkoon parmesaaniraaste ja mausta mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa sienirisotto parmesaaniraasteen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Torres Natureo White 0% 0,375lHinta 5,09/kpl13,31/l
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Ben's Original Risottoriisi 500gHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,89/kpl5,40/kg
- Freixenet White 0% 0,75lHinta 7,55/kpl9,93/l
- Carl Jung Chardonnay 0,75l alkoholitonHinta 5,99/kpl7,99/l
- Maggi Kasvisfondi 160g Pastöroitu kasvisliemi.Hinta 3,15/kpl19,69/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka Kasvisfondi 180mlPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl15,28/lIlman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Risella Arborio risottoriisi 500gHinta 2,19/kpl4,38/kg
- Pirkka risottoriisi 1kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 3,19/kpl39,88/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(178 arviota)
- 30 - 60 min4,0(48 arviota)
- yli 60 min3,4(12 arviota)
- 30 - 60 min4,8(83 arviota)
- 30 - 60 min3,9(115 arviota)
- 30 - 60 min4,0(45 arviota)
- 30 - 60 min4,2(34 arviota)
- 30 - 60 min4,0(85 arviota)
Arvostele resepti
- Maria6 kuukautta sittenHerkullista
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenEkan, Ekan, tuoreet sienet voi korvata noin 1,5 dl määrällä kuivattuja sieniä. Tällöin nesteen määrää voi tarvittaessa hieman lisätä.
- Ekan1 vuosi sittenPaljonko tarvitaan sieniä, jos käyttää kuivattuja?🤔
- Leena1 vuosi sittenHyvää oli
- Sampukka1 vuosi sittenIhan huippu hyvää!
- Kimmo1 vuosi sittenOn maittavaa, teen varmasti uudelleen. Lisäsin lopussa hieman kermaa ja rakuunaa.
- Carblover921 vuosi sitten10/5
- Katariina1 vuosi sittenTuli yhtä hyvää, kuin ravintolassa!
- Minna1 vuosi sittenTodella helppo ja herkullinen. Itselläni ei ollut salottisipulia, korvasin punasipulilla. Samaten kasvisfondi oli loppu, korvasin kanaliemikuutiota. Hyvin toimi hieman muunneltunakin.
- Jepa2 vuotta sittenLuottoresepti ollut jo monen vuoden ajan. Teen joka vuosi useamman kerran, joskus suppilovahveroista ja joskus kantarelleista. Tosi hyvä ja helppo resepti ja maukas risotto tulee. Kannattaa kokeilla rohkeasti, ei risotto ole ollenkaan niin vaikeaa tehdä mitä moni pelkää. :)
- Sienisyöjä2 vuotta sittenHyvää tuli
- Käpy5 vuotta sittenOli kyllä hyvää! Tosi tasapainoinen kokonaisuus. Valkkari mitä käytin oli makeaa, mutta se ei selvästi haitannut yhtään vaikka vähän jännitti.