SuppilovahverorisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suppilovahverorisotto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Suppilovahverorisotto on maukas ruoka syksyyn. Suppilovahveroiden sijaan voit käyttää sienirisottoon esimerkiksi kantarelleja, herkkusieniä tai mustia torvisieniä.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 l
 
tuoreita suppilovahveroita
tai
100 g
 
salottisipulia
tai
7–9 dl
 
vettä
tai
2 1/2 dl
 
(alkoholitonta) kuivaa valkoviiniä
tai
2 rkl
 
tai
2 rkl
 
voita
tai
3 dl
 
tai
2 dl
 
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Pinnalle

 
tai

Valmistus

30 - 60 min
Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna kuoritut sipulit. Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon fondi.
Kuumenna sieniä kuivalla pannulla kunnes niistä irtoava enin neste on haihtunut. Lisää pannulle voi ja risottoriisi. Anna riisin kuullottua ja lisää tämän jälkeen pannulle sipulit ja kuullota vielä hetki.
Kaada pannuun kuumaa kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää kypsentämisen alkupuolella risottoon myös valkoviini muutamassa erässä.
Lisää kasvislientä tarpeen mukaan. Hauduta risottoa 15–25 minuuttia, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä valuvan löysäksi..
Sekoita lopuksi joukkoon parmesaaniraaste ja mausta mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa sienirisotto parmesaaniraasteen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Knorr kasvisfondi  150ml
    Knorr kasvisfondi 150ml
    4,25/kpl
    28,33/l
  • Pirkka risottoriisi 1kg
    Pirkka risottoriisi 1kg
    3,29/kpl
    3,29/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    7,09/kpl
    35,45/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    9,95/kpl
    27,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    1,15/kpl
    42,59/kg
  • Zanetti Parmigiano Reggiano juusto 200g
    Zanetti Parmigiano Reggiano juusto 200g
    10,75/kpl
    53,75/kg
  • Parmareggio Parmigiano 80g lastu
    Parmareggio Parmigiano 80g lastu
    3,99/kpl
    49,88/kg
  • Divella Carnaroli risottoriisi 1kg
    Divella Carnaroli risottoriisi 1kg
    6,09/kpl
    6,09/kg
  • Risella risottoriisi 1 kg
    Risella risottoriisi 1 kg
    3,25/kpl
    3,25/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,15/kpl
    1,49/kg
  • Salottisipuli
    Salottisipuli
    0,30/kpl
    5,95/kg
  • Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    1,99/kpl
    1,99/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,99/kpl
    7,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,75/kpl
    9,50/kg
  • Light Live 0,75l Alkoholiton valkoviini
    Light Live 0,75l Alkoholiton valkoviini
    7,95/kpl
    10,47/l
  • Carl Jung Chardonnay 0,75l alkoholiton
    Carl Jung Chardonnay 0,75l alkoholiton
    5,99/kpl
    7,99/l
  • Jacobs Creek UnVined Riesling 0,5% 0,75l
    Jacobs Creek UnVined Riesling 0,5% 0,75l
    7,59/kpl
    9,99/l

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (130 arvostelua)

  • Jepa
    6 kuukautta sitten
    Luottoresepti ollut jo monen vuoden ajan. Teen joka vuosi useamman kerran, joskus suppilovahveroista ja joskus kantarelleista. Tosi hyvä ja helppo resepti ja maukas risotto tulee. Kannattaa kokeilla rohkeasti, ei risotto ole ollenkaan niin vaikeaa tehdä mitä moni pelkää. :)
  • Sienisyöjä
    6 kuukautta sitten
    Hyvää tuli
  • Oih.
    1 vuosi sitten
    Onpas niin erikoisia ainesosia että jääpi tekemättä kyll.
  • Käpy
    3 vuotta sitten
    Oli kyllä hyvää! Tosi tasapainoinen kokonaisuus. Valkkari mitä käytin oli makeaa, mutta se ei selvästi haitannut yhtään vaikka vähän jännitti.