Suppilovahverorisotto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Suppilovahverorisotto on maukas ruoka syksyyn. Suppilovahveroiden sijaan voit käyttää sienirisottoon esimerkiksi kantarelleja, herkkusieniä tai mustia torvisieniä.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 l | tuoreita suppilovahveroita tai |
100 g | salottisipulia tai |
7–9 dl | vettä tai |
2 1/2 dl | (alkoholitonta) kuivaa valkoviiniä tai |
2 rkl | tai |
2 rkl | voita tai |
3 dl | tai |
2 dl | tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Pinnalle | |
---|---|
tai |
Valmistus
30 - 60 min
Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna kuoritut sipulit. Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon fondi.
Kuumenna sieniä kuivalla pannulla kunnes niistä irtoava enin neste on haihtunut. Lisää pannulle voi ja risottoriisi. Anna riisin kuullottua ja lisää tämän jälkeen pannulle sipulit ja kuullota vielä hetki.
Kaada pannuun kuumaa kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää kypsentämisen alkupuolella risottoon myös valkoviini muutamassa erässä.
Lisää kasvislientä tarpeen mukaan. Hauduta risottoa 15–25 minuuttia, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä valuvan löysäksi..
Sekoita lopuksi joukkoon parmesaaniraaste ja mausta mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa sienirisotto parmesaaniraasteen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(25 arvostelua)
- yli 60 min3,7(6 arvostelua)
- 30 - 60 min4,2(31 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(71 arvostelua)
- 30 - 60 min4,3(131 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(110 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(39 arvostelua)
- 30 - 60 min4,8(75 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (130 arvostelua)
- Jepa6 kuukautta sittenLuottoresepti ollut jo monen vuoden ajan. Teen joka vuosi useamman kerran, joskus suppilovahveroista ja joskus kantarelleista. Tosi hyvä ja helppo resepti ja maukas risotto tulee. Kannattaa kokeilla rohkeasti, ei risotto ole ollenkaan niin vaikeaa tehdä mitä moni pelkää. :)
- Sienisyöjä6 kuukautta sittenHyvää tuli
- Oih.1 vuosi sittenOnpas niin erikoisia ainesosia että jääpi tekemättä kyll.
- Käpy3 vuotta sittenOli kyllä hyvää! Tosi tasapainoinen kokonaisuus. Valkkari mitä käytin oli makeaa, mutta se ei selvästi haitannut yhtään vaikka vähän jännitti.