SuppilovahverorisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suppilovahverorisotto

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Suppilovahverorisotto on maukas ruoka syksyyn. Suppilovahveroiden sijaan voit käyttää sienirisottoon esimerkiksi kantarelleja, herkkusieniä tai mustia torvisieniä.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 l
 
tuoreita suppilovahveroita
tai
100 g
 
salottisipulia
tai
7–9 dl
 
vettä
tai
2 1/2 dl
 
(alkoholitonta) kuivaa valkoviiniä
tai
2 rkl
 
Knorr kasvisfondia
tai
2 rkl
 
voita
tai
3 dl
 
Pirkka risottoriisiä
tai
2 dl
 
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Pinnalle

 
tai

Ravintosisältö

Energia
364 kJ / 87 kcal
Rasva
2,8 g
josta tyydyttynyttä
1,7 g
Hiilihydraatit
11,7 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
2,9 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna kuoritut sipulit. Kuumenna vesi ja sekoita joukkoon fondi.

Kuumenna sieniä kuivalla pannulla kunnes niistä irtoava enin neste on haihtunut. Lisää pannulle voi ja risottoriisi. Anna riisin kuullottua ja lisää tämän jälkeen pannulle sipulit ja kuullota vielä hetki.

Kaada pannuun kuumaa kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää kypsentämisen alkupuolella risottoon myös valkoviini muutamassa erässä.

Lisää kasvislientä tarpeen mukaan. Hauduta risottoa 15–25 minuuttia, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä valuvan löysäksi..

Sekoita lopuksi joukkoon parmesaaniraaste ja mausta mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa sienirisotto parmesaaniraasteen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    5,69/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Salottisipuli ulkomainen
    Hinta n. 0,25/kpl
    4,95/kg
  • Salottisipuli suomalainen
    Hinta n. 0,27/kpl
    5,49/kg
  • Freixenet White 0,0% alkoholiton valkoviini 0,75l
    Hinta 7,55/kpl
    9,93/l
  • Torres Natureo White 0% 0,375l
    Hinta 5,09/kpl
    13,31/l
  • Oivariini 400g normaalisuolainen
    Hinta 3,29/kpl
    8,23/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Ben's Original Risottoriisi 500g
    Hinta 3,65/kpl
    7,30/kg
  • Risella risottoriisi 1 kg
    Hinta 3,29/kpl
    3,29/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,99/kpl
    37,38/kg
  • Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150g
    Hinta 7,35/kpl
    49,00/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (174 arviota)

  • Ekan
    3 kuukautta sitten
    Paljonko tarvitaan sieniä, jos käyttää kuivattuja?🤔
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 kuukautta sitten
    Ekan, Ekan, tuoreet sienet voi korvata noin 1,5 dl määrällä kuivattuja sieniä. Tällöin nesteen määrää voi tarvittaessa hieman lisätä.
  • Leena
    3 kuukautta sitten
    Hyvää oli
  • Sampukka
    4 kuukautta sitten
    Ihan huippu hyvää!
  • Kimmo
    4 kuukautta sitten
    On maittavaa, teen varmasti uudelleen. Lisäsin lopussa hieman kermaa ja rakuunaa.
  • Carblover92
    5 kuukautta sitten
    10/5
  • Katariina
    5 kuukautta sitten
    Tuli yhtä hyvää, kuin ravintolassa!
  • Minna
    5 kuukautta sitten
    Todella helppo ja herkullinen. Itselläni ei ollut salottisipulia, korvasin punasipulilla. Samaten kasvisfondi oli loppu, korvasin kanaliemikuutiota. Hyvin toimi hieman muunneltunakin.
  • Jepa
    1 vuosi sitten
    Luottoresepti ollut jo monen vuoden ajan. Teen joka vuosi useamman kerran, joskus suppilovahveroista ja joskus kantarelleista. Tosi hyvä ja helppo resepti ja maukas risotto tulee. Kannattaa kokeilla rohkeasti, ei risotto ole ollenkaan niin vaikeaa tehdä mitä moni pelkää. :)
  • Sienisyöjä
    1 vuosi sitten
    Hyvää tuli
  • Oih.
    2 vuotta sitten
    Onpas niin erikoisia ainesosia että jääpi tekemättä kyll.
  • Käpy
    4 vuotta sitten
    Oli kyllä hyvää! Tosi tasapainoinen kokonaisuus. Valkkari mitä käytin oli makeaa, mutta se ei selvästi haitannut yhtään vaikka vähän jännitti.