Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan
Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan on herkullinen pataruoka. Se saa makunsa juureksista, pekonista, viinistä ja yrteistä.
6 annosta30 - 60 min0 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 600gmarinoimattomia kalkkunan sisäfileitä
- 1pkt(170 g)HK Amerikan pekonia
- 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä (tuoreita)
- 3(n. 250 g)sipulia
- 2porkkanaa
- 3dlvalkoviiniä
- 1tlrosmariinia
- 1tlroseepippureita
- 1/2tlsuolaa
Suurustamiseen
- 1dlvalkoviiniä
Koristeeksi
- 1tlroseepippureita
- persiljaa
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa kalkkunan sisäfileet paksuiksi viipaleiksi. Suikaloi pekoni ja viipaloi puhdistetut herkkusienet. Lohko sipulit ja porkkanat.
- Ruskista pekoni paistinpannussa, lisää joukkoon sipulit ja herkkusienet. Kaada seos pataan. Ruskista pannussa kevyesti myös kalkkunapalat ja siirrä pataan. Lisää pataan porkkanat, valkoviini, rosmariini, roseepippurit ja suola.
- Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita viinin joukkoon perunajauhot ja kaada seos pataan samalla sekoittaen. Kiehauta.
- Ripottele padan pinnalle roseepippureita ja persiljaa. Tarjoa riisin ja lämpimän leivän kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 0 kcalNaN kJ
- Proteiinia NaN g
- HiilihydraattejaNaN g
- RasvaaNaN g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ihan kiva. Sovelsin käyttämällä tuoreiden suikaleiden sijasta joulusta jääneitä paistetun kalkkunan suikaleita (paistoin pekonissa), brittiläistä pekonia ja herkkusienien sijasta lampaankääpää pakasteesta. Ja valkkaria lorautin vain vähän, ja suurustamisen jätin tekemättä. Lisäksi pilkoin mukaan toisen reseptin inspiroimana pienen kesäkurpitsan. Tulos oli jännä. Aluksi tuntui, että rosmariini lyö liiaksi läpi (”onko tässä hajuvettä?”), mutta jatkossa tuntui varsin sopivalta. Ai niin, heitin sekaan myös hiukan korianterijauhetta.