Kalkkunaa ranskalaiseen tapaanTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan

Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan on herkullinen pataruoka. Se saa makunsa juureksista, pekonista, viinistä ja yrteistä.

6 annosta30 - 60 min0 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 600gmarinoimattomia kalkkunan sisäfileitä
    • 1pkt(170 g)HK Amerikan pekonia
    • 3(n. 250 g)sipulia
    • 2porkkanaa
    • 3dlvalkoviiniä
    • 1tlrosmariinia
    • 1tlroseepippureita
    • 1/2tlsuolaa

Suurustamiseen

Koristeeksi

    • 1tlroseepippureita
    • persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kalkkunan sisäfileet paksuiksi viipaleiksi. Suikaloi pekoni ja viipaloi puhdistetut herkkusienet. Lohko sipulit ja porkkanat.
  2. Ruskista pekoni paistinpannussa, lisää joukkoon sipulit ja herkkusienet. Kaada seos pataan. Ruskista pannussa kevyesti myös kalkkunapalat ja siirrä pataan. Lisää pataan porkkanat, valkoviini, rosmariini, roseepippurit ja suola.
  3. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita viinin joukkoon perunajauhot ja kaada seos pataan samalla sekoittaen. Kiehauta.
  4. Ripottele padan pinnalle roseepippureita ja persiljaa. Tarjoa riisin ja lämpimän leivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 0 kcalNaN kJ
  • Proteiinia NaN g
  • HiilihydraattejaNaN g
  • RasvaaNaN g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -4 %
    4,502 kpl
    2,35/kpl
    15,67/kg
  • HK Amerikan pekoni170g
    HK Amerikan pekoni170g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -20 %
    1,89/kpl
    11,12/kg
  • HK Amerikan pekoni 340g
    HK Amerikan pekoni 340g
    3,79/kpl
    11,15/kg
  • Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lk
    Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lk
    2,99/kpl
    14,95/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,16/kpl
    1,59/kg
  • Salottisipuli suomalainen
    Salottisipuli suomalainen
    0,25/kpl
    4,95/kg
  • Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    1,69/kpl
    1,69/kg
  • Porkkananippu
    Porkkananippu
    2,49/kpl
  • Meira Rosépippuri 15g kok pss maust
    Meira Rosépippuri 15g kok pss maust
    1,35/kpl
    90,00/kg
  • Salliselta Rosepippuri 220g
    Salliselta Rosepippuri 220g
    14,95/kpl
    67,95/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    0,89/kpl
    1,78/kg
  • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    0,99/kpl
    1,98/kg
  • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    1,59/kpl
    3,18/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Pirkka suomalainen persilja 50g
    2,39/kpl
    47,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille8 arvostelua
  • yucca2.1.2020

    Ihan kiva. Sovelsin käyttämällä tuoreiden suikaleiden sijasta joulusta jääneitä paistetun kalkkunan suikaleita (paistoin pekonissa), brittiläistä pekonia ja herkkusienien sijasta lampaankääpää pakasteesta. Ja valkkaria lorautin vain vähän, ja suurustamisen jätin tekemättä. Lisäksi pilkoin mukaan toisen reseptin inspiroimana pienen kesäkurpitsan. Tulos oli jännä. Aluksi tuntui, että rosmariini lyö liiaksi läpi (”onko tässä hajuvettä?”), mutta jatkossa tuntui varsin sopivalta. Ai niin, heitin sekaan myös hiukan korianterijauhetta.