Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan on herkullinen pataruoka. Se saa makunsa juureksista, pekonista, viinistä ja yrteistä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
600 g | marinoimattomia kalkkunan sisäfileitä tai |
1 pkt (170 g) | tai |
1 rs (200 g) | tai |
3 (n. 250 g) | sipulia tai |
2 | porkkanaa tai |
3 dl | valkoviiniä tai |
1 tl | rosmariinia tai |
1 tl | roseepippureita tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Suurustamiseen | |
---|---|
1 dl | valkoviiniä tai |
2 tl | tai |
Koristeeksi | |
1 tl | roseepippureita tai |
persiljaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 400 kJ / 96 kcal |
Rasva | 3,5 g |
josta tyydyttynyttä | 1,3 g |
Hiilihydraatit | 1,9 g |
josta sokereita | 1,4 g |
Proteiini | 10 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Leikkaa kalkkunan sisäfileet paksuiksi viipaleiksi. Suikaloi pekoni ja viipaloi puhdistetut herkkusienet. Lohko sipulit ja porkkanat.
Ruskista pekoni paistinpannussa, lisää joukkoon sipulit ja herkkusienet. Kaada seos pataan. Ruskista pannussa kevyesti myös kalkkunapalat ja siirrä pataan. Lisää pataan porkkanat, valkoviini, rosmariini, roseepippurit ja suola.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita viinin joukkoon perunajauhot ja kaada seos pataan samalla sekoittaen. Kiehauta.
Ripottele padan pinnalle roseepippureita ja persiljaa. Tarjoa riisin ja lämpimän leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −33 %HK Amerikan pekoni 170gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/3 kpl9,80/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (14,65/kg)
- Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lkHinta 3,29/kpl16,45/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Pirkka roseepippuri 12g kokonainenHinta 1,35/kpl112,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,79/kpl18,60/kg
- Pirkka Parhaat luomuherkkusieni D2-vitaminoitu 250g AlankomaatHinta 3,79/kpl15,16/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Porkkana 500g luomu Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Meira Rosépippuri 15g kok pss maustHinta 1,45/kpl96,67/kg
- Santa Maria Rosépippuri 21gHinta 2,29/kpl109,05/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,25/kpl4,50/kg
- Järvikylä persilja rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,59/kpl
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,5(90 arviota)
- 30 - 60 min4,1(10 arviota)
- 30 - 60 min2,0(12 arviota)
- 30 - 60 min4,3(15 arviota)
- 30 - 60 min3,0(7 arviota)
- yli 60 min4,0(407 arviota)
- 30 - 60 min4,1(203 arviota)
- 30 - 60 min4,4(18 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (8 arviota)
- yucca4 vuotta sittenIhan kiva. Sovelsin käyttämällä tuoreiden suikaleiden sijasta joulusta jääneitä paistetun kalkkunan suikaleita (paistoin pekonissa), brittiläistä pekonia ja herkkusienien sijasta lampaankääpää pakasteesta. Ja valkkaria lorautin vain vähän, ja suurustamisen jätin tekemättä. Lisäksi pilkoin mukaan toisen reseptin inspiroimana pienen kesäkurpitsan. Tulos oli jännä. Aluksi tuntui, että rosmariini lyö liiaksi läpi (”onko tässä hajuvettä?”), mutta jatkossa tuntui varsin sopivalta. Ai niin, heitin sekaan myös hiukan korianterijauhetta.