Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan on herkullinen pataruoka. Se saa makunsa juureksista, pekonista, viinistä ja yrteistä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
600 g
 
marinoimattomia kalkkunan sisäfileitä
tai
1 pkt (170 g)
 
tai
1 rs (200 g)
 
tai
3 (n. 250 g)
 
sipulia
tai
2
 
porkkanaa
tai
3 dl
 
valkoviiniä
tai
1 tl
 
rosmariinia
tai
1 tl
 
roseepippureita
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Suurustamiseen

1 dl
 
valkoviiniä
tai
2 tl
 
tai

Koristeeksi

1 tl
 
roseepippureita
tai
 
persiljaa
tai

Ravintosisältö

Energia
400 kJ / 96 kcal
Rasva
3,5 g
josta tyydyttynyttä
1,3 g
Hiilihydraatit
1,9 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
10 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Leikkaa kalkkunan sisäfileet paksuiksi viipaleiksi. Suikaloi pekoni ja viipaloi puhdistetut herkkusienet. Lohko sipulit ja porkkanat.

Ruskista pekoni paistinpannussa, lisää joukkoon sipulit ja herkkusienet. Kaada seos pataan. Ruskista pannussa kevyesti myös kalkkunapalat ja siirrä pataan. Lisää pataan porkkanat, valkoviini, rosmariini, roseepippurit ja suola.

Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita viinin joukkoon perunajauhot ja kaada seos pataan samalla sekoittaen. Kiehauta.

Ripottele padan pinnalle roseepippureita ja persiljaa. Tarjoa riisin ja lämpimän leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lk
    Hinta 0,89/kpl
    0,89/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Järvikylä rosmariini rkk FI
    Hinta 4,99/kpl
  • Pirkka roseepippuri 12g kokonainen
    Hinta 1,35/kpl
    112,50/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • HK Amerikan pekoni170g
    Hinta 2,89/kpl
    17,00/kg
  • Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lk Roosa nauha
    Etuhinta 1,99/kpl
    9,95/kg
    norm. 3,29/kpl
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/kg
  • Atria Murea kalkkunan juhlafilee n. 1 kg
    Hinta n. 21,95/kpl
    21,95/kg
  • Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    2,18/kg
  • K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kg
    Etuhinta 1,00/kpl
    0,50/kg
    norm. 2,19/kpl
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Hinta 2,59/kpl
    51,80/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
  • Rosmariini ruukku Suomi
    Hinta 5,49/kpl
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
  • Meira Rosépippuri 15g kok pss maust
    Hinta 1,45/kpl
    96,67/kg
  • Santa Maria Rosépippuri 21g
    Hinta 2,29/kpl
    109,05/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Hinta 2,49/kpl
    16,60/kg
  • HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280g
    Hinta 4,29/kpl
    15,32/kg
  • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    Hinta 2,09/kpl
    4,18/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (8 arviota)

  • yucca
    3 vuotta sitten
    Ihan kiva. Sovelsin käyttämällä tuoreiden suikaleiden sijasta joulusta jääneitä paistetun kalkkunan suikaleita (paistoin pekonissa), brittiläistä pekonia ja herkkusienien sijasta lampaankääpää pakasteesta. Ja valkkaria lorautin vain vähän, ja suurustamisen jätin tekemättä. Lisäksi pilkoin mukaan toisen reseptin inspiroimana pienen kesäkurpitsan. Tulos oli jännä. Aluksi tuntui, että rosmariini lyö liiaksi läpi (”onko tässä hajuvettä?”), mutta jatkossa tuntui varsin sopivalta. Ai niin, heitin sekaan myös hiukan korianterijauhetta.