Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan on herkullinen pataruoka. Se saa makunsa juureksista, pekonista, viinistä ja yrteistä.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
600 g
 
marinoimattomia kalkkunan sisäfileitä
tai
1 pkt (170 g)
 
tai
1 rs (200 g)
 
tai
3 (n. 250 g)
 
sipulia
tai
2
 
porkkanaa
tai
3 dl
 
valkoviiniä
tai
1 tl
 
rosmariinia
tai
1 tl
 
roseepippureita
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Suurustamiseen

1 dl
 
valkoviiniä
tai
2 tl
 
tai

Koristeeksi

1 tl
 
roseepippureita
tai
 
persiljaa
tai

Ravintosisältö

Energia
400 kJ / 96 kcal
Rasva
3,5 g
josta tyydyttynyttä
1,3 g
Hiilihydraatit
1,9 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
10 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Leikkaa kalkkunan sisäfileet paksuiksi viipaleiksi. Suikaloi pekoni ja viipaloi puhdistetut herkkusienet. Lohko sipulit ja porkkanat.

Ruskista pekoni paistinpannussa, lisää joukkoon sipulit ja herkkusienet. Kaada seos pataan. Ruskista pannussa kevyesti myös kalkkunapalat ja siirrä pataan. Lisää pataan porkkanat, valkoviini, rosmariini, roseepippurit ja suola.

Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita viinin joukkoon perunajauhot ja kaada seos pataan samalla sekoittaen. Kiehauta.

Ripottele padan pinnalle roseepippureita ja persiljaa. Tarjoa riisin ja lämpimän leivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Plussa-etu −33 %
    HK Amerikan pekoni 170g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,00/3 kpl
    9,80/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,49/kpl (14,65/kg)
  • Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lk
    Hinta 3,29/kpl
    16,45/kg
  • Porkkana pesty Suomi
    Hinta n. 0,15/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka roseepippuri 12g kokonainen
    Hinta 1,35/kpl
    112,50/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Hinta 2,49/kpl
    16,60/kg
  • HK amerikan pekoni lastu 150g
    Hinta 2,79/kpl
    18,60/kg
  • Pirkka Parhaat luomuherkkusieni D2-vitaminoitu 250g Alankomaat
    Hinta 3,79/kpl
    15,16/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,89/kpl
    2,54/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,25/kg
  • Porkkana multa Suomi
    Hinta n. 0,15/kpl
    1,49/kg
  • Porkkana 500g luomu Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/kg
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
  • Järvikylä rosmariini rkk FI
    Hinta 4,99/kpl
  • Meira Rosépippuri 15g kok pss maust
    Hinta 1,45/kpl
    96,67/kg
  • Santa Maria Rosépippuri 21g
    Hinta 2,29/kpl
    109,05/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Helmi perunajauhot 500g gluteeniton
    Hinta 1,45/kpl
    2,90/kg
  • Helmi Luomu perunajauho 500g
    Hinta 2,25/kpl
    4,50/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Etuhinta 1,29/kpl
    norm. 1,59/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Hinta 1,69/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (8 arviota)

  • yucca
    4 vuotta sitten
    Ihan kiva. Sovelsin käyttämällä tuoreiden suikaleiden sijasta joulusta jääneitä paistetun kalkkunan suikaleita (paistoin pekonissa), brittiläistä pekonia ja herkkusienien sijasta lampaankääpää pakasteesta. Ja valkkaria lorautin vain vähän, ja suurustamisen jätin tekemättä. Lisäksi pilkoin mukaan toisen reseptin inspiroimana pienen kesäkurpitsan. Tulos oli jännä. Aluksi tuntui, että rosmariini lyö liiaksi läpi (”onko tässä hajuvettä?”), mutta jatkossa tuntui varsin sopivalta. Ai niin, heitin sekaan myös hiukan korianterijauhetta.