Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan on herkullinen pataruoka. Se saa makunsa juureksista, pekonista, viinistä ja yrteistä.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
600 g | marinoimattomia kalkkunan sisäfileitä tai |
1 pkt (170 g) | tai |
1 rs (200 g) | tai |
3 (n. 250 g) | sipulia tai |
2 | porkkanaa tai |
3 dl | valkoviiniä tai |
1 tl | rosmariinia tai |
1 tl | roseepippureita tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Suurustamiseen | |
---|---|
1 dl | valkoviiniä tai |
2 tl | tai |
Koristeeksi | |
1 tl | roseepippureita tai |
persiljaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 400 kJ / 96 kcal |
Rasva | 3,5 g |
josta tyydyttynyttä | 1,3 g |
Hiilihydraatit | 1,9 g |
josta sokereita | 1,4 g |
Proteiini | 10 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Leikkaa kalkkunan sisäfileet paksuiksi viipaleiksi. Suikaloi pekoni ja viipaloi puhdistetut herkkusienet. Lohko sipulit ja porkkanat.
Ruskista pekoni paistinpannussa, lisää joukkoon sipulit ja herkkusienet. Kaada seos pataan. Ruskista pannussa kevyesti myös kalkkunapalat ja siirrä pataan. Lisää pataan porkkanat, valkoviini, rosmariini, roseepippurit ja suola.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita viinin joukkoon perunajauhot ja kaada seos pataan samalla sekoittaen. Kiehauta.
Ripottele padan pinnalle roseepippureita ja persiljaa. Tarjoa riisin ja lämpimän leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Pirkka roseepippuri 12g kokonainenHinta 1,35/kpl112,50/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- HK Amerikan pekoni170gHinta 2,89/kpl17,00/kg
- Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lk Roosa nauhaEtuhinta 1,99/kpl9,95/kgnorm. 3,29/kpl
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,25/kpl2,50/kg
- Atria Murea kalkkunan juhlafilee n. 1 kgHinta n. 21,95/kpl21,95/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgEtuhinta 1,00/kpl0,50/kgnorm. 2,19/kpl
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
- Rosmariini ruukku SuomiHinta 5,49/kpl
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl
- Meira Rosépippuri 15g kok pss maustHinta 1,45/kpl96,67/kg
- Santa Maria Rosépippuri 21gHinta 2,29/kpl109,05/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280gHinta 4,29/kpl15,32/kg
- Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Finnamyl 500g Luomu perunajauhoHinta 2,09/kpl4,18/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,5(84 arviota)
- yli 60 min4,0(354 arviota)
- 30 - 60 min4,1(10 arviota)
- yli 60 min3,8(8 arviota)
- yli 60 min3,9(43 arviota)
- 30 - 60 min4,1(189 arviota)
- yli 60 min4,3(22 arviota)
- yli 60 min4,1(9 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (8 arviota)
- yucca3 vuotta sittenIhan kiva. Sovelsin käyttämällä tuoreiden suikaleiden sijasta joulusta jääneitä paistetun kalkkunan suikaleita (paistoin pekonissa), brittiläistä pekonia ja herkkusienien sijasta lampaankääpää pakasteesta. Ja valkkaria lorautin vain vähän, ja suurustamisen jätin tekemättä. Lisäksi pilkoin mukaan toisen reseptin inspiroimana pienen kesäkurpitsan. Tulos oli jännä. Aluksi tuntui, että rosmariini lyö liiaksi läpi (”onko tässä hajuvettä?”), mutta jatkossa tuntui varsin sopivalta. Ai niin, heitin sekaan myös hiukan korianterijauhetta.