• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan

Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan on herkullinen pataruoka. Se saa makunsa juureksista, pekonista, viinistä ja yrteistä.
Kalkkunaa ranskalaiseen tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 0 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 600gmarinoimattomia kalkkunan sisäfileitä
    • 1pkt(170 g)amerikanpekonia
    • 3(n. 250 g)sipulia
    • 2porkkanaa
    • 3dlvalkoviiniä
    • 1tlrosmariinia
    • 1tlroseepippureita
    • 1/2tlsuolaa

Suurustamiseen

Koristeeksi

    • 1tlroseepippureita
    • persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kalkkunan sisäfileet paksuiksi viipaleiksi. Suikaloi pekoni ja viipaloi puhdistetut herkkusienet. Lohko sipulit ja porkkanat.
  2. Ruskista pekoni paistinpannussa, lisää joukkoon sipulit ja herkkusienet. Kaada seos pataan. Ruskista pannussa kevyesti myös kalkkunapalat ja siirrä pataan. Lisää pataan porkkanat, valkoviini, rosmariini, roseepippurit ja suola.
  3. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita viinin joukkoon perunajauhot ja kaada seos pataan samalla sekoittaen. Kiehauta.
  4. Ripottele padan pinnalle roseepippureita ja persiljaa. Tarjoa riisin ja lämpimän leivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 0 kcal kJ
  • Proteiinia g
  • Hiilihydraatteja g
  • Rasvaa g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu