Poropata
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
1 pkt (150 g) | tai |
n. 2 dl | vettä pannun huuhdeliemeksi tai |
350 g | pikku- tai salottisipulia tai |
3–4 (300 g) | porkkanaa tai |
100 g | selleriä tai |
2–3 rkl | voita tai |
2 ps (à 240 g) | Pirkka poronkäristystä (pakaste) tai |
3–4 dl | punaviiniä tai |
3–4 | valkosipulinkynttä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | timjamia tai |
1/2 tl | rosmariinia tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 | laakerinlehti tai |
2 rkl | kylmää vettä tai |
1 rkl | perunajauhoa tai |
Ravintosisältö
Energia | 460 kJ / 111 kcal |
Rasva | 5,6 g |
josta tyydyttynyttä | 2,4 g |
Hiilihydraatit | 3,1 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 8,2 g |
Suola | 1 g |
Valmistus
Lado pekonit kylmälle pannulle. Kuumenna hitaasti, kunnes rasva irtoaa ja pekonit saavat väriä. Käännä hetkeksi. Nosta pekonit leikkuulaudalle. Huuhdo pannu tilkalla vettä ja kaada pataan.
Kuori sipulit, porkkanat ja selleri. Leikkaa porkkanat noin 1 cm:n viipaleiksi ja selleri 1 1/2 cm:n kuutioiksi. Ruskista sipuleita ja juureksia pannulla voissa. Siirrä kasvikset kannelliseen pataan.
Lisää kuumalle pannulle jäiset poronkäristyslihat puoli pussia kerrallaan. Ruskista ja siirrä lihat pataan kasvisten joukkoon. Huuhtele pannu tilkalla vettä ja kaada pataan liemeksi. Paista loput käristyslihat samoin.
Kaada pataan viini, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja mausteet. Suikaloi pekonit ja lisää pataan. Hauduta pataa miedolla lämmöllä noin 1 tunti, kunnes käristys on kypsää. Lisää tarvittaessa hiukan viiniä.
Suurusta kypsä pata halutessasi kylmään vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla. Kiehauta. Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,85/kpl0,85/kg
- Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lkHinta 2,29/kpl7,63/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,25/kpl2,50/kg
- HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280gHinta 4,29/kpl15,32/kg
- HK Amerikan Pekoni Gourmet 140gHinta 4,09/kpl29,21/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,95/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 1,99/kpl1,00/kg
- Pirkka suomalainen lehtiselleri 250 g 1lkHinta 2,19/kpl8,76/kg
- Pirkka lehtiselleri 400g 1lkHinta 1,49/kpl3,72/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Järvikylä timjami rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Finnamyl 500g Luomu perunajauhoHinta 2,15/kpl4,30/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,0(2 arviota)
- yli 60 min3,8(21 arviota)
- yli 60 min4,2(30 arviota)
- alle 30 min4,0(1 arvio)
- yli 60 min3,7(13 arviota)
- yli 60 min3,8(9 arviota)
- yli 60 min3,8(439 arviota)
- yli 60 min3,9(56 arviota)
Arvostele resepti
- La Verite6 vuotta sittenTätä kokeiltiin tänään.HYVÄ PERUNAMUUSI ja tämä resepti kahden tunnin haudutuksella ehdoton yhdistelmä! En ole ennen reseptejä innostunut kehumaan,mutta nyt sen teen.#Vahva suositus👍