Poropata
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Poropata tehdään poronkäristyksestä. Pekoni, punaviini ja juurekset tekevät siitä juhlavan.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 pkt (150 g) | tai |
n. 2 dl | vettä pannun huuhdeliemeksi tai |
350 g | pikku- tai salottisipulia tai |
3–4 (300 g) | porkkanaa tai |
100 g | selleriä tai |
2–3 rkl | voita tai |
500 g | poronkäristystä (pakaste) tai |
3–4 dl | (alkoholitonta) punaviiniä tai |
3–4 | valkosipulinkynttä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | timjamia tai |
1/2 tl | rosmariinia tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 | laakerinlehti tai |
2 rkl | kylmää vettä tai |
1 rkl | perunajauhoa tai |