• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Poropata

Poropata tehdään poronkäristyksestä. Pekoni, punaviini ja juurekset tekevät siitä juhlavan.
Poropata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 275 kcal / annos (260g)

Ainekset

6 annosta
    • 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
    • n. 2dlvettä pannun huuhdeliemeksi
    • 350gpikku- tai salottisipulia
    • 3-4(300 g)porkkanaa
    • 100gselleriä
    • 2-3rklvoita
    • 3-4dlpunaviiniä
    • 3-4valkosipulinkynttä
    • 1tlsuolaa
    • 1tltimjamia
    • 1/2tlrosmariinia
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1laakerinlehti
    • 2rklkylmää vettä
    • 1rklperunajauhoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Lado pekonit kylmälle pannulle. Kuumenna hitaasti, kunnes rasva irtoaa ja pekonit saavat väriä. Käännä hetkeksi. Nosta pekonit leikkuulaudalle. Huuhdo pannu tilkalla vettä ja kaada pataan.
  2. Kuori sipulit, porkkanat ja selleri. Leikkaa porkkanat noin 1 cm:n viipaleiksi ja selleri 1 1/2 cm:n kuutioiksi. Ruskista sipuleita ja juureksia pannulla voissa. Siirrä kasvikset kannelliseen pataan.
  3. Lisää kuumalle pannulle jäiset poronkäristyslihat puoli pussia kerrallaan. Ruskista ja siirrä lihat pataan kasvisten joukkoon. Huuhtele pannu tilkalla vettä ja kaada pataan liemeksi. Paista loput käristyslihat samoin.
  4. Kaada pataan viini, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja mausteet. Suikaloi pekonit ja lisää pataan. Hauduta pataa miedolla lämmöllä noin 1 tunti, kunnes käristys on kypsää. Lisää tarvittaessa hiukan viiniä.
  5. Suurusta kypsä pata halutessasi kylmään vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla. Kiehauta. Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ravintosisältö perannos 260g100 g

  • 275 kcal1 150 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille
  • La Verite1.4.2017

    Tätä kokeiltiin tänään.HYVÄ PERUNAMUUSI ja tämä resepti kahden tunnin haudutuksella ehdoton yhdistelmä! En ole ennen reseptejä innostunut kehumaan,mutta nyt sen teen.#Vahva suositus👍