Hyppää sisältöön
Sipulinen lihapataTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Sipulinen lihapata

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Sipulinen lihapata saa herkullista makua marinoiduista valkosipulinkynsistä. Padan maut hautuvat liedellä pehmeiksi.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta

Koristeluun

  • tuoretta persiljaa

Ravintosisältö

  • Energia
    585 kJ / 140 kcal
  • Rasva
    8,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    2 g
  • Hiilihydraatit
    2 g
  • josta sokereita
    1,2 g
  • Proteiini
    14,6 g
  • Suola
    1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa liha poikkisyin ensin viipaleiksi ja edelleen ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista suikaleet 2–3 erässä ja siirrä kannelliseen pataan. Huuhdo pannu vajaalla desilitralla vettä joka paiston jälkeen ja kaada liemi lihoille.
  2. Paloittele pekonit ja ruskista ne pannulla sekoittaen. Lisää ne lihojen joukkoon. Kaada pataan myös herkkusienten liemi. Lisää fondi ja pippuri ja peitä pata kannella. Hauduta kunnes liha on pehmeää eli runsas tunti.
  3. Kuori kaksi keskikokoista sipulia ja leikkaa pystyyn kapeiksi lohkoiksi. Ruskista sipuleita pekonin rasvassa ja lisää joukkoon paistumaan myös valutetut herkkusienet. Lisää vihannekset lihapataan yhdessä valutettujen valkosipulien kanssa kypsennyksen loppupuolella ja jatka kunnes sipuli on pehmennyt.
  4. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja lisää kiehuvaan lihapataan. Anna kiehahtaa sekoittaen. Lisää tilkka vettä jos kastike on liian sakeaa. Tarkista maku ja vahvista tarvittaessa tilkalla fondia. Hienonna päälle persiljaa ja tarjoa sipulinen lihapata selleri-perunasoseen ja keitettyjen porkkanoiden kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (8 arviota)