• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sieni-poronkäristys ja puikulamuusi

Perinteisesti poronkäristys valmistetaan hauduttamalla liha kirkkaassa liemessä kuten vedessä tai oluessa. Tässä ohjeessa käristys saa makua helppokäyttöisistä ja valmiista haaparouskukuutioista. Lopuksi maku pyöristetään kermalla.
Sieni-poronkäristys ja puikulamuusi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 390 kcal / annos (410g)

Ainekset

4 annosta

Paistamiseen

Puikulamuusi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese ja kuori perunat. Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Varaa käristykselle kannellinen pata tai kasari. Ruskista kohmeiset lihat muutamassa erässä voissa pannulla ja lisää pataan. Kuullota sipulit ja valutetut sienet ja lisää nekin pataan. Kaada joukkoon vesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä liedellä noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
  3. Kuumenna maito muusia varten. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta perunasose suolalla, voinokareella ja halutessasi hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.
  4. Kaada käristyksen joukkoon kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta tuoreella timjamilla. Tarjoa muusin, puolukkahillon ja säilöttyjen kurkkujen kanssa.

Ravintosisältö perannos 410g100 g

  • 390 kcal1 630 kJ
  • Proteiinia22 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1