Sieni-poronkäristys ja puikulamuusiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sieni-poronkäristys ja puikulamuusi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Perinteisesti poronkäristys valmistetaan hauduttamalla liha kirkkaassa liemessä kuten vedessä tai oluessa. Tässä ohjeessa käristys saa makua helppokäyttöisistä ja valmiista haaparouskukuutioista. Lopuksi maku pyöristetään kermalla.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
2 ps (à 240 g)
 
Pirkka poronkäristystä (pakaste)
tai
2 (200 g)
 
sipulia
tai
1 tlk (550 g/350 g)
 
tai
2–3 rkl
 
voita
tai
2 dl
 
vettä
tai
2 dl
 
tai
n. 1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
2 rkl
 
tuoretta timjamia hienonnettuna
tai

Paistamiseen

 
voita
tai

Puikulamuusi

1 ps (1 kg)
 
tai
3 dl
 
maitoa
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
1–2 rkl
 
voita
tai

Ravintosisältö

Energia
676 kJ / 162 kcal
Rasva
8,6 g
josta tyydyttynyttä
5,2 g
Hiilihydraatit
11,9 g
josta sokereita
2,4 g
Proteiini
8,4 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Pese ja kuori perunat. Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Kuori ja hienonna sipulit. Varaa käristykselle kannellinen pata tai kasari. Ruskista kohmeiset lihat muutamassa erässä voissa pannulla ja lisää pataan. Kuullota sipulit ja valutetut sienet ja lisää nekin pataan. Kaada joukkoon vesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä liedellä noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

Kuumenna maito muusia varten. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta perunasose suolalla, voinokareella ja halutessasi hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.

Kaada käristyksen joukkoon kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta tuoreella timjamilla. Tarjoa muusin, puolukkahillon ja säilöttyjen kurkkujen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,75/kpl
    1,50/l
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen haaparouskukuutio 550/350 g
    Hinta 9,90/kpl
    28,29/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,29/kpl
    6,45/l
  • Pirkka suomalainen pesty puikulaperuna 1 kg
    Hinta 1,89/kpl
    1,89/kg
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Hinta 1,79/kpl
    1,19/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/l
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,99/kpl
    Enintään 2 kpl/asiakas
    5,98/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,75/kpl
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
    Hinta 3,39/kpl
    10,27/l
  • Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/l
  • Lapinpuikula peruna 2kg Suomi
    Hinta 5,95/kpl
    2,98/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (5 arviota)