Mustikkakukko
Mustikkakukko eli rättänä on perinteinen suomalainen jälkiruoka, joka maistuu kaikkina vuodenaikoina. Vastustamaton herkku syntyy yksinkertaisista raaka-aineista. Noin 1,05€/annos.*
6 annostayli 60 min501 kcal / annos (140g)
Ainekset
6 annosta
- 2ps(à 200 g)Pirkka suomalaisia mustikoita (pakaste)
- 1dlsokeria
- 1dlohrajauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1rklperunajauhoja
- 3/4dlsokeria
Valmistus
yli 60 min- Ota mustikat huoneenlämpöön.
- Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruisjauhot ja ohrajauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele noin 2/3 taikinasta pieniin uuninkestäviin vuokiin (n. 2 dl).
- Sekoita perunajauhot kohmeisten mustikoiden joukkoon. Jaa mustikat vuokiin. Ripottele mustikoiden pinnalle sokeri. Peitä vuoat lopulla taikinalla.
- Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Tiesitkö että...
Mustikkakukko onnistuu myös tuoreista mustikoista, jolloin mustikoiden joukkoon ei tarvita perunajauhoa. 1 litra tuoreita mustikoita painaa noin 500 g. Voit valmistaa mustikkakukon myös yhdessä isossa uunivuoassa (halk. 20 cm), käytä silloin mustikoita 500 grammaa ja paista tunnin verran. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 140g100 g
- 501 kcal2 100 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja53 g
- Rasvaa31 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Mustikkakukko onnistui hyvin. Mutta maun puolesta ei ollut täysi kymppi vaan semmonen 3 pistetaulukossa!
Namnamnamnam😋😋😋😋😋😋