Hyppää sisältöön
Runebergin tortutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Runebergin tortut

  • Annosmäärä25 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
Runeberginpäivänä leivotaan herkullisia torttuja. Leivo helpot tortut suoraan muffinivuokiin ja koristele vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.

    Ainekset

    25 kpl
    • 2 dl (n. 80 g) manteleita jauhettuna
    • 2 dl (n. 110 g) kaurakeksiä, jauhettuna
    • 200 g Pirkka leivontamargariinia tai voita
    • 2 dl sokeria
    • 2 kananmunaa
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 1/2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl kardemummaa
    • 3/4 dl kevytkermaa
    • vadelmahilloa

    Kostutusliemi

    • 2 dl vettä
    • 1/2 dl sokeria
    • 2–3 rkl rommia tai
    • muutama tippa rommiaromia

    Pinnalle

    • vadelmahilloa

    Tomusokerikuorrutus

    • 1 dl Pirkka tomusokeria
    • n. 2 tl sitruunanmehua tai vettä
    • (tai valmista sokerikuorrutusta)

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 537 kJ / 455 kcal
    • Rasva
      21,6 g
    • josta tyydyttynyttä
      8,3 g
    • Hiilihydraatit
      40 g
    • josta sokereita
      27,7 g
    • Proteiini
      5,1 g
    • Suola
      0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Jauha mantelit ja keksit hienoksi monitoimikoneella. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten.
    2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan koneen käydessä puolella nopeudella. Lisää keksimurut, mantelit ja kerma. Sekoita, mutta vältä turhaa sekoittamista.
    3. Valitse mieluimmin ainakin 1/2 dl:n vetoisia, mahdollisimman jäykkiä ja korkeareunaisia paperi- tai alumiinivuokia. Voitele alumiinivuoat huolellisesti. Jätä vuoat hiukan vajaiksi ja paina jokaisen keskelle syvennys jauhotetulla sormella. Pane jokaiseen koloon noin 1/2 tl vadelmahilloa. Lado vuoat pellille harvaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13–15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
    4. Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri. Mausta alkoholilla tai aromilla. Kostuta tortut rommiliemellä pullasudin avulla heti uunista ottamisen jälkeen. Lisää kuumien torttujen keskelle vielä 1/2 tl vadelmahilloa kuhunkin ja anna jäähtyä.
    5. Mittaa tomusokeri pienen kulhon pohjalle ja lisää sitruunanmehua vain sen verran, että sokeri kostuu ja syntyy notkea massa. Lusikoi seos pieneen muovipussiin. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille. Anna sokerikuorrutuksen kuivahtaa. Tarjoa Runebergintortut kahvin tai teen kanssa.
    Vinkki! Voit korvata kokonaiset mantelit Pirkka-mantelijauheella.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (168 arviota)

    • Annat
      5 kuukautta sitten
      Erittäin hyvä ohje! Voittaa heittämällä monet kaupan tortut ja oli helppo tehdä. Sokeria laitettiin torttutaikinaan vain 1,5dl (loppui kesken), mutta ei haitannut lainkaan.
    • #LEIPURI
      5 kuukautta sitten
      Tosi hyvä ohje tulee kyllä maukkaita torttuja😋
    • Posi
      5 kuukautta sitten
      Siis millä pitää voidella?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 kuukautta sitten
      Posi, voiteluun voi käyttää voita, leivontamarganiiria tai rypsiöljyä.
    • Kimi
      5 kuukautta sitten
      Millä pitää voidella
    • Jasu
      5 kuukautta sitten
      Loistava resepti
    • Nenna
      5 kuukautta sitten
      Hyvä resepti
    • Jenny
      5 kuukautta sitten
      Liemin kan man göra 1/2 dl av. Mer behövs inte. Och tro på receptet när det står att man ska lägga formarna med stora mellanrum.
    • AD
      1 vuosi sitten
      Hyvä resepti mut vähän liian makea , sokerin määrästä siivu pois niin Bueno!
    • Marle
      1 vuosi sitten
      Miten tehdä gluteeniton ja ilman mantelia
    • Kaikki maailman maat ja todellisuudet reissannut
      2 vuotta sitten
      Vadelmahilloa,hunajaa ja vaahterasiirappia ja a vot ja slurp,tulee vesi kielelle
    • Kaikki maailman maat reissannut
      3 vuotta sitten
      Vadelmahilloa ja hunajaa tai vaahterasiirappia,niin a vot ja herkullista on.
    • Aloitteleva leipuri
      3 vuotta sitten
      Turhan monimutkainen resepti, helpommallakin pääsee kun jättää muutaman kohdan välistä ja yhtä hyviä torttuja tulee!
    • Hanna
      3 vuotta sitten
      Helppo ja hyvä resepti! Jos teet torttuja ensimmäistä kertaa elämässäsi, tämä on se resepti, jolla niitä kannattaa tehdä.
    • Ruuneperi
      4 vuotta sitten
      Mielettömän hyviä! Kostutin omenamehulla lasten takia, toimii. Teen varmasti muulloinkin kuin Runebergin päivänä. 6/5.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Eppu, runebergin tortut säilyvät hyvinä yleensä ainakin pari kolme päivää.
    • Eppu
      5 vuotta sitten
      Miten kauan (noin) säilyy hyvänä?
    • Pohtiva leipuri
      6 vuotta sitten
      Tuleeko hyviä ilman rommia? Ja jos sitä laittaa niin vaalea vai tumma rommi?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Pohtiva leipuri, rommin tilalla voit käyttää muutaman tipan manteliaromia.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Mini, Runebergin tortut voi myös pakastaa.
    • Mini
      7 vuotta sitten
      Loistava resepti mutta kestääköhän tortut pakastamista ?
    • emma
      9 vuotta sitten
      Mahtava resepti! Ensimmäistä kertaa ikinä kokeilin torttuja ja hyvin kävi.
    • klaasio
      9 vuotta sitten
      Todella hyvää. Kerran kokeilut
    • Henna
      9 vuotta sitten
      Näistä tulee todella hyviä! Monena vuotena jo tehnyt 😋
    • justiina
      9 vuotta sitten
      Paras resepti! Todella herkullisia. Tehnyt tällä reseptillä jo useampana vuotena.