
Runebergin tortut
- Annosmäärä25 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
2 dl (n. 80 g) | manteleita jauhettuna tai |
2 dl (n. 110 g) | kaurakeksiä, jauhettuna tai |
200 g | tai |
2 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | kardemummaa tai |
3/4 dl | kevytkermaa tai |
vadelmahilloa tai | |
Kostutusliemi | |
---|---|
2 dl | vettä tai |
1/2 dl | sokeria tai |
2–3 rkl | rommia tai tai |
muutama tippa | rommiaromia tai |
Pinnalle | |
vadelmahilloa tai | |
Tomusokerikuorrutus | |
1 dl | tomusokeria tai |
n. 2 tl | sitruunanmehua tai vettä tai |
(tai valmista sokerikuorrutusta) tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 606 kJ / 386 kcal |
Rasva | 21,6 g |
josta tyydyttynyttä | 8,3 g |
Hiilihydraatit | 40 g |
josta sokereita | 27,7 g |
Proteiini | 5,2 g |
Suola | 0,5 g |
Valmistus
Jauha mantelit ja keksit hienoksi monitoimikoneella. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan koneen käydessä puolella nopeudella. Lisää keksimurut, mantelit ja kerma. Sekoita, mutta vältä turhaa sekoittamista.
Valitse mieluimmin ainakin 1/2 dl:n vetoisia, mahdollisimman jäykkiä ja korkeareunaisia paperi- tai alumiinivuokia. Voitele alumiinivuoat huolellisesti. Jätä vuoat hiukan vajaiksi ja paina jokaisen keskelle syvennys jauhotetulla sormella. Pane jokaiseen koloon noin 1/2 tl vadelmahilloa. Lado vuoat pellille harvaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13–15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri. Mausta alkoholilla tai aromilla. Kostuta tortut rommiliemellä pullasudin avulla heti uunista ottamisen jälkeen. Lisää kuumien torttujen keskelle vielä 1/2 tl vadelmahilloa kuhunkin ja anna jäähtyä.
Mittaa tomusokeri pienen kulhon pohjalle ja lisää sitruunanmehua vain sen verran, että sokeri kostuu ja syntyy notkea massa. Lusikoi seos pieneen muovipussiin. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille. Anna sokerikuorrutuksen kuivahtaa. Tarjoa Runebergintortut kahvin tai teen kanssa.
Vinkki! Voit korvata kokonaiset mantelit Pirkka-mantelijauheella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Meira Mantelijauhe 80g pussiHinta 2,65/kpl33,13/kg
- Pirkka kaurakeksi 220gHinta 2,09/kpl9,50/kg
- Pirkka leivontamargariini 500g laktoositonHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Pirkka vadelmahillo 700gHinta 4,79/kpl6,84/kg
- Dr. Oetker Rommiaromi 30mlHinta 2,79/kpl93,00/l
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Dr. Oetker Sokerikuorrute Valkoinen 125gHinta 2,39/kpl19,12/kg
- Sallinen mantelijauhe 75gHinta 1,59/kpl21,20/kg
- Salliselta Mantelijauhe 400gHinta 8,29/kpl20,72/kg
- Vanajan kaurakeksi 350gHinta 2,59/kpl7,40/kg
- Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositonHinta 2,39/kpl4,78/kg
- Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositonHinta 3,99/kpl9,98/l
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Pirkka vadelmahillo 400gHinta 2,99/kpl7,48/kg
- Pirkka Parhaat vadelmahillo 390gHinta 4,89/kpl12,54/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(84 arviota)
- 30 - 60 min4,2(205 arviota)
- yli 60 min3,9(252 arviota)
- yli 60 min3,7(33 arviota)
- 30 - 60 min4,4(22 arviota)
- yli 60 min4,1(27 arviota)
- yli 60 min3,8(15 arviota)
- yli 60 min3,5(4 arviota)
Arvostele resepti
- Kaikki maailman maat ja todellisuudet reissannut9 kuukautta sittenVadelmahilloa,hunajaa ja vaahterasiirappia ja a vot ja slurp,tulee vesi kielelle
- Kaikki maailman maat reissannut1 vuosi sittenVadelmahilloa ja hunajaa tai vaahterasiirappia,niin a vot ja herkullista on.
- Aloitteleva leipuri1 vuosi sittenTurhan monimutkainen resepti, helpommallakin pääsee kun jättää muutaman kohdan välistä ja yhtä hyviä torttuja tulee!
- Hanna1 vuosi sittenHelppo ja hyvä resepti! Jos teet torttuja ensimmäistä kertaa elämässäsi, tämä on se resepti, jolla niitä kannattaa tehdä.
- Ruuneperi2 vuotta sittenMielettömän hyviä! Kostutin omenamehulla lasten takia, toimii. Teen varmasti muulloinkin kuin Runebergin päivänä. 6/5.
- Eppu3 vuotta sittenMiten kauan (noin) säilyy hyvänä?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenEppu, runebergin tortut säilyvät hyvinä yleensä ainakin pari kolme päivää.
- Pohtiva leipuri4 vuotta sittenTuleeko hyviä ilman rommia? Ja jos sitä laittaa niin vaalea vai tumma rommi?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenPohtiva leipuri, rommin tilalla voit käyttää muutaman tipan manteliaromia.
- Mini5 vuotta sittenLoistava resepti mutta kestääköhän tortut pakastamista ?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMini, Runebergin tortut voi myös pakastaa.
- emma7 vuotta sittenMahtava resepti! Ensimmäistä kertaa ikinä kokeilin torttuja ja hyvin kävi.
- klaasio7 vuotta sittenTodella hyvää. Kerran kokeilut
- Henna7 vuotta sittenNäistä tulee todella hyviä! Monena vuotena jo tehnyt 😋
- justiina7 vuotta sittenParas resepti! Todella herkullisia. Tehnyt tällä reseptillä jo useampana vuotena.