
Runebergin tortut
- Annosmäärä25 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
Runeberginpäivänä leivotaan herkullisia torttuja. Leivo helpot tortut suoraan muffinivuokiin ja koristele vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.
Ainekset
25 kpl
- 2 dl (n. 80 g) manteleita jauhettuna
- 2 dl (n. 110 g) kaurakeksiä, jauhettuna
- 200 g Pirkka leivontamargariinia tai voita
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 3/4 dl kevytkermaa
- vadelmahilloa
Kostutusliemi
- 2 dl vettä
- 1/2 dl sokeria
- 2–3 rkl rommia tai
- muutama tippa rommiaromia
Pinnalle
- vadelmahilloa
Tomusokerikuorrutus
- 1 dl Pirkka tomusokeria
- n. 2 tl sitruunanmehua tai vettä
- (tai valmista sokerikuorrutusta)
Ravintosisältö
- Energia1 537 kJ / 455 kcal
- Rasva21,6 g
- josta tyydyttynyttä8,3 g
- Hiilihydraatit40 g
- josta sokereita27,7 g
- Proteiini5,1 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Jauha mantelit ja keksit hienoksi monitoimikoneella. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan koneen käydessä puolella nopeudella. Lisää keksimurut, mantelit ja kerma. Sekoita, mutta vältä turhaa sekoittamista.
- Valitse mieluimmin ainakin 1/2 dl:n vetoisia, mahdollisimman jäykkiä ja korkeareunaisia paperi- tai alumiinivuokia. Voitele alumiinivuoat huolellisesti. Jätä vuoat hiukan vajaiksi ja paina jokaisen keskelle syvennys jauhotetulla sormella. Pane jokaiseen koloon noin 1/2 tl vadelmahilloa. Lado vuoat pellille harvaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13–15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri. Mausta alkoholilla tai aromilla. Kostuta tortut rommiliemellä pullasudin avulla heti uunista ottamisen jälkeen. Lisää kuumien torttujen keskelle vielä 1/2 tl vadelmahilloa kuhunkin ja anna jäähtyä.
- Mittaa tomusokeri pienen kulhon pohjalle ja lisää sitruunanmehua vain sen verran, että sokeri kostuu ja syntyy notkea massa. Lusikoi seos pieneen muovipussiin. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille. Anna sokerikuorrutuksen kuivahtaa. Tarjoa Runebergintortut kahvin tai teen kanssa.
Vinkki! Voit korvata kokonaiset mantelit Pirkka-mantelijauheella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl4,17/lIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/l)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(241 arviota)
- 30 - 60 min3,8(93 arviota)
- yli 60 min3,9(309 arviota)
- 30 - 60 min4,0(10 arviota)
- 30 - 60 min4,6(105 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min3,7(55 arviota)
- 30 - 60 min4,5(103 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min4,4(77 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (168 arviota)
- Annat5 kuukautta sittenErittäin hyvä ohje! Voittaa heittämällä monet kaupan tortut ja oli helppo tehdä. Sokeria laitettiin torttutaikinaan vain 1,5dl (loppui kesken), mutta ei haitannut lainkaan.
- #LEIPURI5 kuukautta sittenTosi hyvä ohje tulee kyllä maukkaita torttuja😋
- Posi5 kuukautta sittenSiis millä pitää voidella?
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenPosi, voiteluun voi käyttää voita, leivontamarganiiria tai rypsiöljyä.
- Kimi5 kuukautta sittenMillä pitää voidella
- Jasu5 kuukautta sittenLoistava resepti
- Nenna5 kuukautta sittenHyvä resepti
- Jenny5 kuukautta sittenLiemin kan man göra 1/2 dl av. Mer behövs inte. Och tro på receptet när det står att man ska lägga formarna med stora mellanrum.
- AD1 vuosi sittenHyvä resepti mut vähän liian makea , sokerin määrästä siivu pois niin Bueno!
- Marle1 vuosi sittenMiten tehdä gluteeniton ja ilman mantelia
- Kaikki maailman maat ja todellisuudet reissannut2 vuotta sittenVadelmahilloa,hunajaa ja vaahterasiirappia ja a vot ja slurp,tulee vesi kielelle
- Kaikki maailman maat reissannut3 vuotta sittenVadelmahilloa ja hunajaa tai vaahterasiirappia,niin a vot ja herkullista on.
- Aloitteleva leipuri3 vuotta sittenTurhan monimutkainen resepti, helpommallakin pääsee kun jättää muutaman kohdan välistä ja yhtä hyviä torttuja tulee!
- Hanna3 vuotta sittenHelppo ja hyvä resepti! Jos teet torttuja ensimmäistä kertaa elämässäsi, tämä on se resepti, jolla niitä kannattaa tehdä.
- Ruuneperi4 vuotta sittenMielettömän hyviä! Kostutin omenamehulla lasten takia, toimii. Teen varmasti muulloinkin kuin Runebergin päivänä. 6/5.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenEppu, runebergin tortut säilyvät hyvinä yleensä ainakin pari kolme päivää.
- Eppu5 vuotta sittenMiten kauan (noin) säilyy hyvänä?
- Pohtiva leipuri6 vuotta sittenTuleeko hyviä ilman rommia? Ja jos sitä laittaa niin vaalea vai tumma rommi?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenPohtiva leipuri, rommin tilalla voit käyttää muutaman tipan manteliaromia.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenMini, Runebergin tortut voi myös pakastaa.
- Mini7 vuotta sittenLoistava resepti mutta kestääköhän tortut pakastamista ?
- emma9 vuotta sittenMahtava resepti! Ensimmäistä kertaa ikinä kokeilin torttuja ja hyvin kävi.
- klaasio9 vuotta sittenTodella hyvää. Kerran kokeilut
- Henna9 vuotta sittenNäistä tulee todella hyviä! Monena vuotena jo tehnyt 😋
- justiina9 vuotta sittenParas resepti! Todella herkullisia. Tehnyt tällä reseptillä jo useampana vuotena.