
Runebergin tortut
Runeberginpäivänä leivotaan runebergintorttuja. Leivo tortut muffinivuokiin ja koristele vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.
25 kpl30 - 60 min173 kcal / annos (45g)
Ainekset
25 kpl
- 2dl(n. 80 g)manteleita jauhettuna
- 2dl(n. 110 g)kaurakeksiä, jauhettuna
- 2dlsokeria
- 2dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 1tlkardemummaa
- 3/4dlkevytkermaa
- vadelmahilloa
Kostutusliemi
- 2dlvettä
- 1/2dlsokeria
- 2-3rklrommia tai
- muutama tipparommiaromia
Pinnalle
- vadelmahilloa
Tomusokerikuorrutus
- 1dltomusokeria
- n. 2tlsitruunanmehua tai vettä
- (tai valmista sokerikuorrutusta)
Valmistus
30 - 60 min- Jauha mantelit ja keksit hienoksi monitoimikoneella. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan koneen käydessä puolella nopeudella. Lisää keksimurut, mantelit ja kerma. Sekoita, mutta vältä turhaa sekoittamista.
- Valitse mieluimmin ainakin 1/2 dl:n vetoisia, mahdollisimman jäykkiä ja korkeareunaisia paperi- tai alumiinivuokia. Voitele alumiinivuoat huolellisesti. Jätä vuoat hiukan vajaiksi ja paina jokaisen keskelle syvennys jauhotetulla sormella. Pane jokaiseen koloon noin 1/2 tl vadelmahilloa. Lado vuoat pellille harvaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri. Mausta alkoholilla tai aromilla. Kostuta tortut rommiliemellä pullasudin avulla heti uunista ottamisen jälkeen. Lisää kuumien torttujen keskelle vielä 1/2 tl vadelmahilloa kuhunkin ja anna jäähtyä.
- Mittaa tomusokeri pienen kulhon pohjalle ja lisää sitruunanmehua vain sen verran, että sokeri kostuu ja syntyy notkea massa. Lusikoi seos pieneen muovipussiin. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille. Anna sokerikuorrutuksen kuivahtaa. Tarjoa Runebergintortut kahvin tai teen kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit korvata kokonaiset mantelit Pirkka-mantelijauheella.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 45g100 g
- 173 kcal724 kJ
- Proteiinia 2,3 g
- Hiilihydraatteja19,1 g
- Rasvaa9,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Vadelmahilloa ja hunajaa tai vaahterasiirappia,niin a vot ja herkullista on.
Turhan monimutkainen resepti, helpommallakin pääsee kun jättää muutaman kohdan välistä ja yhtä hyviä torttuja tulee!
Helppo ja hyvä resepti! Jos teet torttuja ensimmäistä kertaa elämässäsi, tämä on se resepti, jolla niitä kannattaa tehdä.
Mielettömän hyviä! Kostutin omenamehulla lasten takia, toimii. Teen varmasti muulloinkin kuin Runebergin päivänä. 6/5.
Miten kauan (noin) säilyy hyvänä?
Eppu, runebergin tortut säilyvät hyvinä yleensä ainakin pari kolme päivää.
Tuleeko hyviä ilman rommia? Ja jos sitä laittaa niin vaalea vai tumma rommi?
Pohtiva leipuri, rommin tilalla voit käyttää muutaman tipan manteliaromia.
Loistava resepti mutta kestääköhän tortut pakastamista ?
Mini, Runebergin tortut voi myös pakastaa.
Mahtava resepti! Ensimmäistä kertaa ikinä kokeilin torttuja ja hyvin kävi.
Todella hyvää. Kerran kokeilut
Näistä tulee todella hyviä! Monena vuotena jo tehnyt 😋
Paras resepti! Todella herkullisia. Tehnyt tällä reseptillä jo useampana vuotena.