Runebergin tortutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Runebergin tortut

  • Annosmäärä25 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
Runeberginpäivänä leivotaan runebergintorttuja. Leivo tortut muffinivuokiin ja koristele vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.

    Ainekset

    25 kpl
    2 dl (n. 80 g)
     
    manteleita jauhettuna
    tai
    2 dl (n. 110 g)
     
    kaurakeksiä, jauhettuna
    tai
    200 g
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    kardemummaa
    tai
    3/4 dl
     
    kevytkermaa
    tai
     
    vadelmahilloa
    tai

    Kostutusliemi

    2 dl
     
    vettä
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2–3 rkl
     
    rommia tai
    tai
    muutama tippa
     
    rommiaromia
    tai

    Pinnalle

     
    vadelmahilloa
    tai

    Tomusokerikuorrutus

    1 dl
     
    tomusokeria
    tai
    n. 2 tl
     
    sitruunanmehua tai vettä
    tai
     
    (tai valmista sokerikuorrutusta)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 606 kJ / 386 kcal
    Rasva
    21,6 g
    josta tyydyttynyttä
    8,3 g
    Hiilihydraatit
    40 g
    josta sokereita
    27,7 g
    Proteiini
    5,2 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Jauha mantelit ja keksit hienoksi monitoimikoneella. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten.

    Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan koneen käydessä puolella nopeudella. Lisää keksimurut, mantelit ja kerma. Sekoita, mutta vältä turhaa sekoittamista.

    Valitse mieluimmin ainakin 1/2 dl:n vetoisia, mahdollisimman jäykkiä ja korkeareunaisia paperi- tai alumiinivuokia. Voitele alumiinivuoat huolellisesti. Jätä vuoat hiukan vajaiksi ja paina jokaisen keskelle syvennys jauhotetulla sormella. Pane jokaiseen koloon noin 1/2 tl vadelmahilloa. Lado vuoat pellille harvaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13–15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

    Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri. Mausta alkoholilla tai aromilla. Kostuta tortut rommiliemellä pullasudin avulla heti uunista ottamisen jälkeen. Lisää kuumien torttujen keskelle vielä 1/2 tl vadelmahilloa kuhunkin ja anna jäähtyä.

    Mittaa tomusokeri pienen kulhon pohjalle ja lisää sitruunanmehua vain sen verran, että sokeri kostuu ja syntyy notkea massa. Lusikoi seos pieneen muovipussiin. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille. Anna sokerikuorrutuksen kuivahtaa. Tarjoa Runebergintortut kahvin tai teen kanssa.

    Vinkki! Voit korvata kokonaiset mantelit Pirkka-mantelijauheella.

    Runebergin tortut

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Meira Mantelijauhe 80g pussi
      Hinta 2,65/kpl
      33,13/kg
    • Pirkka kaurakeksi 220g
      Hinta 2,09/kpl
      9,50/kg
    • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      3,58/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,15/kpl
      2,15/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 0,85/kpl
      106,25/kg
    • Pirkka vadelmahillo 700g
      Hinta 4,79/kpl
      6,84/kg
    • Dr. Oetker Rommiaromi 30ml
      Hinta 2,79/kpl
      93,00/l
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Dr. Oetker Sokerikuorrute Valkoinen 125g
      Hinta 2,39/kpl
      19,12/kg
    • Sallinen mantelijauhe 75g
      Hinta 1,59/kpl
      21,20/kg
    • Salliselta Mantelijauhe 400g
      Hinta 8,29/kpl
      20,72/kg
    • Vanajan kaurakeksi 350g
      Hinta 2,59/kpl
      7,40/kg
    • Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
      Hinta 2,39/kpl
      4,78/kg
    • Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositon
      Hinta 3,99/kpl
      9,98/l
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,75/kpl
      0,88/kg
    • Plussa-etu −18 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Hinta 0,99/kpl
      123,75/kg
    • Pirkka vadelmahillo 400g
      Hinta 2,99/kpl
      7,48/kg
    • Pirkka Parhaat vadelmahillo 390g
      Hinta 4,89/kpl
      12,54/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,65/kpl
      3,30/kg
    • Sitruuna luomu
      Hinta n. 1,69/kpl
      9,95/kg
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,45/kpl
      2,39/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (124 arviota)

    • Kaikki maailman maat ja todellisuudet reissannut
      9 kuukautta sitten
      Vadelmahilloa,hunajaa ja vaahterasiirappia ja a vot ja slurp,tulee vesi kielelle
    • Kaikki maailman maat reissannut
      1 vuosi sitten
      Vadelmahilloa ja hunajaa tai vaahterasiirappia,niin a vot ja herkullista on.
    • Aloitteleva leipuri
      1 vuosi sitten
      Turhan monimutkainen resepti, helpommallakin pääsee kun jättää muutaman kohdan välistä ja yhtä hyviä torttuja tulee!
    • Hanna
      1 vuosi sitten
      Helppo ja hyvä resepti! Jos teet torttuja ensimmäistä kertaa elämässäsi, tämä on se resepti, jolla niitä kannattaa tehdä.
    • Ruuneperi
      2 vuotta sitten
      Mielettömän hyviä! Kostutin omenamehulla lasten takia, toimii. Teen varmasti muulloinkin kuin Runebergin päivänä. 6/5.
    • Eppu
      3 vuotta sitten
      Miten kauan (noin) säilyy hyvänä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Eppu, runebergin tortut säilyvät hyvinä yleensä ainakin pari kolme päivää.
    • Pohtiva leipuri
      4 vuotta sitten
      Tuleeko hyviä ilman rommia? Ja jos sitä laittaa niin vaalea vai tumma rommi?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Pohtiva leipuri, rommin tilalla voit käyttää muutaman tipan manteliaromia.
    • Mini
      5 vuotta sitten
      Loistava resepti mutta kestääköhän tortut pakastamista ?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Mini, Runebergin tortut voi myös pakastaa.
    • emma
      7 vuotta sitten
      Mahtava resepti! Ensimmäistä kertaa ikinä kokeilin torttuja ja hyvin kävi.
    • klaasio
      7 vuotta sitten
      Todella hyvää. Kerran kokeilut
    • Henna
      7 vuotta sitten
      Näistä tulee todella hyviä! Monena vuotena jo tehnyt 😋
    • justiina
      7 vuotta sitten
      Paras resepti! Todella herkullisia. Tehnyt tällä reseptillä jo useampana vuotena.