• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Runebergin tortut

Runeberginpäivänä leivotaan runebergintorttuja. Leivo tortut muffinivuokiin ja koristele vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.
Runebergin tortut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 kpl
  • 30 - 60 min
  • 173 kcal / annos (45g)

Ainekset

25 kpl

Kostutusliemi

    • 2dlvettä
    • 1/2dlsokeria
    • 2-3rklrommia tai
    • muutama tipparommiaromia

Pinnalle

    • vadelmahilloa

Tomusokerikuorrutus

    • 1dltomusokeria
    • n. 2tlsitruunanmehua tai vettä
    • (tai valmista sokerikuorrutusta)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Jauha mantelit ja keksit hienoksi monitoimikoneella. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan koneen käydessä puolella nopeudella. Lisää keksimurut, mantelit ja kerma. Sekoita, mutta vältä turhaa sekoittamista.
  2. Valitse mieluimmin ainakin 1/2 dl:n vetoisia, mahdollisimman jäykkiä ja korkeareunaisia paperi- tai alumiinivuokia. Voitele alumiinivuoat huolellisesti. Jätä vuoat hiukan vajaiksi ja paina jokaisen keskelle syvennys jauhotetulla sormella. Pane jokaiseen koloon noin 1/2 tl vadelmahilloa. Lado vuoat pellille harvaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  3. Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri. Mausta alkoholilla tai aromilla. Kostuta tortut rommiliemellä pullasudin avulla heti uunista ottamisen jälkeen. Lisää kuumien torttujen keskelle vielä 1/2 tl vadelmahilloa kuhunkin ja anna jäähtyä.
  4. Mittaa tomusokeri pienen kulhon pohjalle ja lisää sitruunanmehua vain sen verran, että sokeri kostuu ja syntyy notkea massa. Lusikoi seos pieneen muovipussiin. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille. Anna sokerikuorrutuksen kuivahtaa. Tarjoa Runebergintortut kahvin tai teen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata kokonaiset mantelit Pirkka-mantelijauheella.

Ravintosisältö perannos 45g100 g

  • 173 kcal724 kJ
  • Proteiinia2,3 g
  • Hiilihydraatteja19,1 g
  • Rasvaa9,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille30